Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mesajul postconferință București al lui Mircea Popescu, președintele Consiliului Mondial Român

Dragi prieteni,

DSC_4889-300x200-300x200Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care, prin prezența dumneavoastră sau prin susținerea arătată, ați ajutat ca organizația noastră, CMR să se prezinte într-un mod onorabil și să-și poată prezenta punctele de vedere la Conferința unionistă de pe data de 20 August de la București.
O mulțumire specială sunt dator s-o adresez domnului senator Titus Corlățean, demnitarul român cu cel mai ridicat rang în instituțiile statului prezent la această conferință, care de la înălțimea tribunei, a ținut să aprecieze aportul și potențialul pe care Consiliul Mondial Român îl are și îl poate aduce românismului și cauzelor românești în întreaga lume, prin prezența și prin influența globală a filialelor organizației.
Conferința, dincolo de rezultatele care vor fi date publicității de secretariat, a dat prilejul membrilor CMR să realizeze contacte cu lideri de organizații, și cu vechi prieteni cum ar fi Academicianul Nicolae Dabija, Valeriu Săhărneanu, Vasile Tărâțeanu, Tatiana Ciobanu, Vlad Cubreacov și, desigur, inimoșii și fidelii noștri membri CMR din Basarabia animați ca întotdeauna de Vitalia Pavlicenco.
Subliniez, în mod special, relația pe care am realizat-o cu președintele Marian Clenciu de la ”Pro Basarabia și Bucovina” și cu ceilalți lideri ai organizației cu care sperăm ca Valentin Bercă, directorul CMR-Romînia, să aibă o strânsă colaborare și chiar un ajutor în activitatea CMR din România și din țările din vecinătatea apropiată.
În urma întâlnirilor și discuțiilor cu diversi participanti, a reieșit dorința de inființare sau reactivare a unor filiale ale CMR, după cum urmează:
CMR-Basarabia – înregistrare ca persoană juridică
CMR-Bucovina – reactivare și tentativă de înregistrare ca persoana juridica – Vasile Tărâțeanu (Cernăuți), puternică personalitate a culturii românești
CMR-Italia – înființare -Tatiana Ciobanu (Roma)
CMR-Marea Britanie – înființare cu ajutorul dnei Tatiana Ciobanu
Multă lume a înțeles că rolul rețelei CMR (umbrelă de organizații) poate deveni crucial în competiția dură cu alte organizații similare din lume de tipul congreselor etnice (maghiar, polonez, ceh, grecesc, etc), dar și un element de dialog cu acest gen de organizații și cu oficialitățile din diverse țări.
În acest sens, CMR se va re-înscrie ca organizație membră a ETTW (Europeans Throughout The World), asociație cu sediul la Bruxelles a organizațiilor emigrației europene și care se bucură de un larg suport din partea guvernelor țărilor lor, inclusiv a Caselor Regale din Belgia sau Spania. Reamintesc că CMR a fost membru până în anul 2005, având chiar statutul de membru fondator.
Se are în vedere, așa cum am discutat și cu George Simion, crearea a două centre de lobby la Washington și Bruxelles, cele două mari capitale ale lumii de care depindem atât de mult în jocurile geostrategice. Deja, la Bruxelles, sub egida Acțiunii 2012, acest centru de lobby este pe cale să prindă viață.
Cum domnul deputat Constantin Codreanu m-a rugat să-i trimit schița Declarației propuse de CMR pentru încheierea unui protocol între partidele unioniste basarabene, pentru a fi folosită ca o eventuală bază de plecare în runda doua de discuții care se va desfășura la Chișinău intre aceste partide, Declarația și celelalte documente CMR înregistrate oficial la secretariatul conferinței sunt atașate în continuare pentru a fi cunoscute de toți membri și prietenii nostri.
De altfel, pentru o consultare și o preluare mai facilă, acestea se regăsesc și pe blogul: ”Diaspora și Reîntregirea” (http://mipopescu.wordpress.com).
Zilele următoare vom avea întâlniri la București cu membrii organizației pentru a schița următorii pași.
Mircea POPESCU
Nota portalului Consiliul Unirii: Mircea Popoescu a avut un discurs si in timpul mesei rotunde a partidelor, dupa ce unii reprezentanți și-au spus poziția. Aici reproducem mesajul audio.
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme