Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Poziția Consiliului Unirii față de adunarea populară (electorală) a Puterii de la Chisinau din 3 noiembrie

DSC_0864Consiliul Unirii activează de doi ani și are o poziție extrem de clară față de viitorul populației din stânga Prutului. Aceasta trebuie să se regăsească, împreună cu națiunea română, în NATO și UE. Consiliul Unirii consideră că trebuie pus în față adevărul privind imperativul lichidării consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop în privința Basarabiei și pus capăt ocupației ruso-sovietice, care continuă al 201-lea an.

Platforma unionistă ”Consiliul Unirii” a organizat acțiuni stradale în care unioniștii au cerut Unirea, deși Puterea postcomunistă s-a opus pe toate căile acestor manifestări, demonstrând ostilitate și agresivitate verbală contra manifestanților pașnici, aliniindu-se forțelor violente prorusești, ce i-au atacat pe manifestanți cu pietre și cu alte minunății. Comportamentul guvernanților a fost unul nedemocratic și neeuropean, comunist și prorus, interzicând libertatea de exprimare, pluralismul de opinii, exprimarea legală și liberă a viziunilor politice, luptând contra forțelor ce vor să înfăptuiască unitatea națională românească.

Consiliul Unirii este convins că cel de-al doilea stat românesc poate ajunge imediat în Europa prin reunificarea celor două state românești, România fiind principalul stat interesat ca și populația românească de pe ambele maluri ale Nistrului, împreună cu alogenii integrați, să ajungă în comunitatea europeană, sprijinind activ materializarea demersului european al basarabenilor.

Având în vedere, însă, comportamentul nedemocratic și neînțeles al Puterii, căreia Consiliul Unirii i-a adresat o serie de scrisori, demersuri și materiale, rămase fără răspuns, având în vedere că partidele de la guvernare nu s-au alăturat acțiunilor proromânești, deci proeuropene, ale unioniștilor, apare întrebarea privind sinceritatea atașamentului proeuropean și al partidelor de la guvernare, care au dezamăgit puternic populația în patru ani de când se află la conducere și au manifestat lipsă de verticalitate față de Kremlin, care au făcut înțelegeri condamnabile cu formațiunea comunistă, prăbușind, astfel, visul european al cetățenilor. Consiliul Unirii consideră că adunarea populară, în esență, electorală, este pusă la cale de ideologii de la Chișinău ai Moscovei, care caută să iasă basma curată din capcana Ucraina-Rusia-UE, urmărind, de fapt, doar scopuri electorale, pentru a fi reperpetuați la Putere falșii proeuropeni, ca să se opună, în continuare, acțiunilor unioniștilor, în numele apărării falsei și inexistentei statalități, ca să deturneze fondurile publice și europene, sabotând, astfel, în realitate și la infinit, integrarea europeană.

Consiliul Unirii înțelege perfect că, urmare a neinformării populației, a informării ei imparțiale și a manipulării prin televiziunile controlate, cetățenii creduli și sinceri nu fac deosebirea dintre orientarea europeană și guvernanții proruși, care își acoperă antiromânismul și poziția antiNATO prin frazeologie proeuroeană. De aceea, unioniștii îi cheamă pe adepții Unirii cu România să nu se descurajeze total când actuala Putere îi va dezamăgi profund și după Vilnius. Ci să știe că doar componentele Consiliului Unirii pledează sincer pentru Europa, prin Unirea cu România, care e cea mai sigură și directă cale spre familia euroatlantică, unde toți românii, regăsiți într-un stat unitar, modern, european, își vor afirma valorile și construi fericirea.

Consiliul Unirii,

31 octombrie 2013

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme