Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Prioritatile pentru inceputul anului 2014

In sedinta traditionala a membrilor activi ai Consiliului Unirii din 12 decembrie 2013, s-a facut bilantul anului si s-a discutat despre prioritatile anului 2014.

Cei prezenti au mentionat participarea activa a unionistilor la o serie de manifestari organizate in zile importante din istoria nationala, la Chisinau si Bucuresti, ca si implicarea in mai multe discutii din spatiul public pe ambele maluri ale Prutului.

Un rezultat pozitiv este pregatirea Pliantului despre avantajele Unirii cu Romania ale cetatenilor unui stat care, desi avanseaza spre dezideratul integrarii europene, nu inregistreaza schimbarile necesare care sa il faca eligibil pentru aceasta comunitate civilizata. Este necesara organizarea unionistilor, pentru a duce pe la casele oamenilor pliantul de familiarizare cu plusurile regasirii cit mai urgente a romanilor intr-un singur stat, elaborat prin contributia membrilor CU.

Este de apreciat inregistrarea Fundatiei ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”, prin care se va incerca si colectarea de mijloace pentru actiunile unioniste si restabilirea acestui monument-simbol al demnitatii romanesti in stinga Prutului.

Marcarea zilei de 1 Decembrie 2013 in Piata Marii Adunari Nationale de la Chisinau a fost un spectacol de suflet si de inima, in-cerc-unindu-se toti in jurul Guvernului, la care au participat cetateni romani ce propulseaza Unirea.

Declaratiile unor politicieni romani favorizeaza discutiile sincere despre eforturile pentru refacerea unitatii romanesti, iar cei care au inceput sa promoveze deschis Unirea sunt mai usor intelesi de populatie.

Pentru anul 2014, care va fi unul extrem de greu in ambele state romanesti, Consiliul Unirii isi propune – in termen de doua luni – sa elaboreze un Plan Marshal de reunire a acestora, pe care sa il realizeze Guvernul Unirii, ce va fi constituit din implicarea masiva a societatii civile. Un obiectiv important va fi desfasurarea unui recensamint in conditii de libertate a identificarii etnice si lingvistice a cetatenilor R.Moldova.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme