Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Apelul Consiliului Unirii către structurile de ordine în legătură cu Marșul de la 28 iunie

Consiliul Unirii a inițiat sau participat, în acești ani, împreună cu alte entități unioniste, la desfășurarea mai multor acțiuni menite să dea Demnitate Națională românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Începând cu anul 2012, când s-au împlinit 200 de ani de ocupație ruso-sovietică, noi, unioniștii, am organizat, respectând legea, diverse manifesări pașnice. Din păcate, însă, ne-am lovit uneori de rezistențe și încercări provocatoare din partea forțelor proruse antiromânești fățișe ori conjuncturiste, provenind din zona civilă sau din cea a Puterii – care au denigrat, calomniat și răspândit minciuni despre scopul și metodele prin care unioniștii vor să convingă populația oprimată și manipulată că cea mai scurtă cale de integrare în NATO și UE este Unirea Republicii Moldova cu România.

Comportamentul forțelor de ordine, care, în ansamblu, a fost în cadrul legii, a lăsat loc pentru suspiciunea unor influențe politice, menite să le abată uneori de la exercitarea datoriei profesionale. Fapt conjugat cu unele declarații abuzive ale guvernanților, parlamentarilor, cu îngrădirea agresivă și violentă a dreptului la întruniri publice al unioniștilor la Bălți, precum și cu reportajele televiziunilor controlate, ce au comentat eronat comportamentul legal al manifestanților unioniști, agresați de coloana a cincea prorusă, ce s-a dedat și la acțiuni de ultraj contra poliției.

Consiliul Unirii a adresat scrisori și MAI, și SIS legat de unele declarații incorecte ale acestor instituții, sesizîndu-le și acum, pe această cale, cu ocazia Marșului de la 28 iunie 2014, asupra necesității desfășurării în condiții de securitate a acestei acțiuni publice.

Asta și pentru că suntem, în prezent, într-o zonă vecină crizei ucrainene, provocate de agresiunea Rusiei, dar și pentru că avem declarații publice periculoase, făcute de reprezentanți ai unor forțe extremiste ce s-au comportat violent și agresiv la Cahul și la Bălți contra unioniștilor în 2012, împiedicând defilările pașnice, și pentru că ziua de 28 iunie va fi a doua zi după semnarea acordurilor asociative ale Republicii Moldova cu UE și există, din păcate, grupări ce răspund comandamentelor Moscovei care se opune traseului european al celui de-al doilea stat românesc.

Consiliul Unirii îndeamnă guvernanții să nu dispună abaterea de la lege a structurilor competente cu ocazia Marșului de la 28 iunie, precum ar trebuie să fie în cazul oricăror manifestații publice pașnice; să renunțe la reflexul, în special, din anul 2012, de a confrunta forțele unioniste cu forțele proruse, doar pentru ca să apară guvernanții albiți și nobili în raport cu cei pe care îi vor plasați la extreme din interesul egoist de perpetuare la Putere cu orice preț, prin denigrarea concurenților politici.

În concluzie, aducem mulțumiri Inspectoratului general de poliție Chișinău pentru conlucrarea bună și ajutorul acordat în menținerea ordinii de drept în timpul manifestațiilor de comemorare a victimelor ocupației ruso-sovietice de 200 de ani de la 13 mai 2012.  Sperăm că și de data aceasta, în pofida situației complexe, Poliția își va face datoria.

Consiliul Unirii,

Chișinău, 24 iunie 2014 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme