Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Video: Unire, frați, Unire! Ce propune astăzi Consiliul Unirii – comunicat de presă


În conferința de presă din 24 iunie, reprezentanți ai Consiliului Unirii au informat opinia publică despre acțiunea preconizată pentru 28 iunie 2014.

Dincolo de toate acțiunile desfășurate de Platforma unionistă din 2012 încoace, anul trecut, la 28 iunie, pe o vreme călduroasă, într-o zi de vineri, au participat la manifestarea CU peste 2000 de oameni. A fost sfințită Piața Marii Adunări Naționale, pângărită de Dmitri Rogozin, trimisul obraznic al lui Vladimir Putin, căruia guvernarea pretins liberală și europeană i-a pus la dispoziție altarul luptei sfinte pentru valorile naționale ale românilor din Republica Moldova.

În 2014, având în vedere situația geopolitică periculoasă, amenințările din exterior și interior, faptul că este un an electoral, Consiliul Unirii a dorit să transmită, la conferința depresă, la care nu vin televiziunile arondate intereselor partidelor administrative, conduse de oligarhi, câteva idei și viziuni.

1. Consiliul Unirii sprijină semnarea acordurilor asociative cu UE, salută sprijinul acordat de România, dar este conștient că guvernanții Republicii Moldova sunt falși proeuropeni, sunt proruși și antiromâni. Nu te poți proclama proeuropean, dar să fii, concomitent, prorus și antiromân.

2. Dacă partidele politice și-ar dori cu adevărat un traseu european, și nu doar fondurile europene, ar urma exemplul românilor de peste Prut și ar semna o Declarație de tipul celei de la Snagov din România, 1995, care a însemnat un angajament politic ferm al clasei politice de avansare spre NATO și UE. În RM nu există interesul pentru un asemenea angajament politic și social, care poate fi consolidat și prin sprijinul societății civile neafiliate partidelor parlamentare.

3. Este necesară o Declarație Snagov-2 ”Pentru Basarabia” semnată de toate partidele din România privind sprijinirea traseului european al celui de-al doilea stat românesc și privind exprimarea disponibilității pentru refacerea unității naționale prin reunificarea, până în anul 2018, a celor două state românești.

4. Avându-se în vedere că, pe 28-29 iunie, se va ține Congresul extraordinar al PNL din România, partid istoric, ce a înfăptuit Marile Uniri, Consiliul Unirii a sugerat forului suprem al național-liberalilor să evoce tragismul datei de 28 iunie 1940 pentru români, să comemoreze victimele ocupației comuniste și să adere la Platforma unionistă a Consiliului Unirii, pentru a contribui, printr-o opțiune proUnire, – după modelul națiunii germane reîntregite – la continuitatea eforturilor primilor național-liberali de reîntregire a neamului românesc.

5. Consiliul Unirii va adresa, în limba engleză, o scrisoare deschisă Președintelui Federației Ruse Vladimir Putin, pe care o va remite pe 28 iunie Ambasadei ruse la Chișinău, scrisoare în care îi cere să ne lase în pace să ne decidem suveran soarta, fără ingerințe din afară, să ne algem viitorul european și românesc, așa cum prevede Declarația de Independență din 1991, scrisoare în care i se arată liderului rus realitățile din Republica Moldova ce nu îi pot da motive pentru a ne supune unei agresiuni armate. O asemenea scrisoare ar trebui să o adreseze conducerea Republicii Moldova, în numele populației, conducătorului statului rus.

6. Consiliul Unirii a adresat un apel structurilor de ordine din Republica Moldova să nu se lase influențate de politicienii de la guvernare, care au încercat mereu, în acești ani, să îi confrunte pe unioniști cu forțele antinaționale proruse, care s-au dedat la acțiuni de ultraj contra poliției, împiedicând mereu dreptul unioniștilor la întruniri pașnice.

Consiliul Unirii îi așteaptă pe toți la Marșul de doliu și al Demnității naționale din 28 iunie, care va începe la ora 10.00 în fața Academiei de Științe, va continua prin PMAN spre Scuarul Europei, unde va avea loc un spectacol de muzică patriotică românească, se vor citi declarații, se vor ține discursuri.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme