Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mai multe componente ale CU vor participa la Marșul Tricolorului și vor candida în alegeri pe lista PNL

Comunicat de presa

Joi, 4 septembrie, a avut loc ședința comună a Biroului Permanent Central al PNL și a reprezentanților componentelor Consiliului Unirii, care vor candida pe lista electorală a unicii formațiuni politice unioniste.

CIMG6614Au fost luate în dezbatere mai multe 10622863_285481394982796_6649614800143327124_nsubiecte, primul fiind Marșul Tricolorului, organizat de ”Tinerii Moldovei” duminică, 14 septembrie 2014, ora 14.00, de la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”. După luări de cuvânt și exprimarea diverselor opinii, entitățile active din Consiliul Unirii au decis să participe la Marș. În acest scop sunt invitați la manifestare – cu un Tricolor prins în piept – membrii și simpatizanții Consiliului Unirii, inclusiv adepții PNL, AVR-92 ”Tiras-Tighina”, Mișcării Național-Creștine, Forului Democrat al Românilor, Asociației cultural ”PRO Basarabia și Bucovina”, Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova, Mişcării Populare ”Solidaritatea”, Asociaţiei socio-culturale ”Maluri de Prut”, Fundației ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”, Fundaţiei ,,Dreptul şi Democraţia”, ai altor entități  politice și asociative din unitățile teritorial-administrative de dincoace de Prut, prezente mereu, în acești ani, la manifestările Platformei unioniste Consiliul Unirii și ale Platformei civice ”Acțiunea-2012”, precum și ale entității ”Tinerii Moldovei, privind un recensământ correct și obiectiv. Drept responsabil pentru participarea componentelor CU la Marșul Tricolorului a fost desemnat Anatol Caraman, președintele AVR-92 ”Tiras-Tighina”, coordonator al Consiliului Unirii.

BPC al PNL a decis convocarea, pe 14 septembrie, a Delegației Politice Naționale, ce va lua deciziile statutare privind implicarea național-liberalilor în alegerile parlamentare din 30 noiembrie, cu respectarea deciziei DPN din 24 mai, conform căreia lista PNL va include reprezentanții marcanți ai componentelor Consiliului Unirii.

Un alt subiect a fost recentul for al zisei ”diaspore moldovenești”, organizat la Chișinău pe bani publici pentru ”prelucrare preelectorală” în favoarea partidelor corupte de la guvernare. Din informațiile prezentate s-a înțeles că acestea promovează în comunitățile moldo-românești ”din exilul forțat” moldovenismul stalinist agresiv și antiromânismul primitiv – mesajul electoral al comuniștilor în toate campanile precedente -, continuând practica dăunătoare din al doilea stat românesc din perspectiva viitorului european al României reîntregite. Unioniștii de pretutindeni, cu aplecare și interes pentru soarta populației de dincoace de Prut, optează pentru aderare la UE prin integrare intraromânească în spațiul devenirii naționale, precum prevede – în mod expres – Declarația de Independență din 1991.   

CIMG6609Membrii CU care muncesc peste hotare au propus metode pentru a le explica românilor aflați departe de casă, de copii și de părinți, că oferta PNL pentru cei plecați este ”Vrem să vă aducem acasă!” – ca replică dură la încercărie guvernanților falți europeni și antiromâni de a face totul pentru a-i ține în exterior și a le folosi, în mod condamnabil, remitențele.

Un alt subiect a fost conceptul Programului electoral, care include un plan concret de modernizare – în patru ani – a celui de-al doilea stat românesc, în vederea înfăptuirii, pe cale pașnică, a Unirii în 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Unirea din 1918. Ceea ce nu exclude decizii mai rapide de reîntregire a neamului românesc, după model german, avându-se în vedere situația geopolitică din zonă, despre care în opinia publică își face loc, tot mai mult, temerea ”Nu dea Domnul să se extindă Novorusia peste noi și să ne găsească neuniți”.

R.Moldova are nevoie de 200 de ani ca să ajungă din urmă nivelul de dezvoltare a Europei și de 80 de ani, ca să ajungă din CIMG6607CIMG6610urmă România, fără ca acestea să mai evolueze. De aceea, ideea Unirii nu are alternativă. De aceea, s-a decis a propune forurilor statutare ale PNL adoptarea sloganului de bază, ”Împreună, facem Unirea în 2018”, cu un slogan complementar – ”În UE – prin modernizare și integrare intraromânească”. Unioniștii vor pregăti populația și pentru o exprimare plebiscitară asupra lichidării consecințelor tragice ale Pactului Molotov-Ribbentrop.

BPC a adoptat, în ședința comună, textul unei Declarații privind pedepsirea legală și scoaterea în afara legii a unor entități politice conduse de agenți ai imperialismului rusesc ce propagă extremismul și separatismul, urmare a inactivității  instituțiilor de resort.  

Serviciul de presă al PNL și al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme