Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Componente ale Consiliului Unirii despre mimarea dialogului social

DSC_4888PNL și asociații din Consiliul Unirii sprijină, în continuare, protestele populației contra guvernării corupte. Național-liberalii unioniști au fost alături de protestatarii nemulțumiți de nedemararea reformelor democratice, contrar angajamentelor Puterii de la Chișinău în fața partenerilor vestici.

Totodată, PNL și alte entități unioniste nu acceptă specularea stării de spirit de indignare generală, care domină societatea, în scopul obținerii de capital politic de către cei care vor să ajungă alături de clanurile corupte sau să le ia locul printr-o nouă înșelăciune, ca și cele ce au dezamăgit lumea după proclamarea Independenței.

Semnatarii acestei Declarații consideră că, în Republica Moldova, este necesară o demarcare netă între forțele prorusești și cele cu adevărat proeuropene, din care fac parte, în primul rând, entitățile unioniste, precum e și Partidul Național Liberal, care propune, de ani buni, soluția optimă pentru rezolvarea dilemelor celui de-al doilea stat românesc – Unirea cu România.

Tocmai pentru că nu există astăzi și nu va exista nici în viitorul apropiat o altă cale decât UNIREA CU ROMÂNIA pentru salvarea teritoriului românesc din stânga Prutului și a trăitorilor lui în fața intereselor Rusiei agresoare, NU AU FOST INVITATE LA MASA ROTUNDĂ A CUPLULUI ”PUTERE-Grupul animator al PLATFORMEI DA” entitățile unioniste – PNL și asociațiile civice.

Eforturile celor ce își propun semnarea unui Pact social ”Pentru Moldova” sunt, de fapt, jocuri și o mimare de dialog social în sânul ”Famigliei DA-Guvernul AIE-3”, ce sfidează populația însărăcită de către Clanurile criminale oligarhice cleptocratice, având menirea să păstreze actuala stare de lucruri și să salveze unele partide corupte de la pierzanie, în cazul unor alegeri anticipate.

În Republica Moldova lucrurile pot fi schimbate NUMAI după stabilirea unui alt cadru pentru alegeri, care să includă: 1. Anularea pragului electoral; 2. În lipsa Legii lustrației, verificarea fiecărui candidat pentru Parlament, dacă nu a avut o colaborare cu KGB-ul sovietic; 3. Reformatarea întregii verticale a Comisiilor electorale, pentru accesul egal al tuturor concurenților la desfășurarea și controlul procesului electoral; 4. Revizuirea modului de finanțare a partidelor, în condițiile când milioane de la Buget urmează să reajungă acum la formațiunile politice ce au furat miliarde, ce au cumpărat voturi și au fraudat total, în acești ani, alegerile.

Numai după atare modificări conceptuale de sistem electoral se poate discuta despre alegeri anticipate sau ordinare. Fără o asemenea abordare alegerile nu au niciun rost.

Pentru identificarea clară a forțelor proeuropene din Republica Moldova – din care fac parte, în primul rând, unioniștii, – este nevoie de un Pact politic gen ”Declarația Snagov” din România, semnată de către toate partidele în anul 1995, prin care a avut loc o asumare comună a obiectivului euroatlantic, ca și de semnarea unei ”Declarații Snagov-2”, de către partidele din România, pentru sprijinirea semnatarilor Pactului politic al forțelor proeuropene, românești, – pentru ca întreaga societate să știe cine și încotro privește, ca orientare strategică, în al doilea stat românesc.

România, care devine, se pare, unicul donator important pentru Republica Moldova, are temeiul, dar și obligația să monitorizeze cheltuirea banilor Statului Român, pentru a nu permite însărăcirea, în continuare, populației din al doilea stat românesc de către clanurile politice prorusești de la Chișinău.

Partidul Național Liberal

AVR-92 ”Tiras-Tighina”

AVR Credință Patriei

AO Justețe

AO Democrație și Dreptate

Chișinău, 14 octombrie 2015

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme