Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Comunicat de presa despre formarea Consiliului Unirii

Comunicat de presă

Miercuri, 22 februarie 2012, mai mulți reprezentanți ai sectorului asociativ, societatii civile si ai unor partide politice, semnatari ai Consiliui Național al Unirii, fondat în decembrie 1991-ianuarie 1992, de pe ambele maluri ale Prutului, oameni de bună credință din Republica Moldova, din România și de peste hotare au semnat Manifestul Consiliului Unirii.

Aceasta a avut loc urmare a discuțiilor avute pe parcursul ultimelor săptămîni între mai mulți aderenți din spațiul românesc și din afara granițelor României la ideea semnării unui document prin care să fie sensibilizată societatea și autoritățile celor două state românești asupra imperativului unificării acestora.

În cadrul grupului de ințiativă pentru formarea Consiliului Unirii s-a convenit asupra mai multor acțiuni, care să asigure demararea eficientă a procesului de coagulare a forțelor active pe platforma unionismului.

Se va elabora un Statut și un Regulament de organizare interioară ale Consiliului Unirii, a cărui listă de aderenți se anunță deschisă, urmînd să se alăture toți doritorii – reprezentați ai asociațiilor, ai partidelor, persoane fizice.

Consiliul Unirii va pregăti un program de acțiuni, una dintre ele fiind cea dedicată Zilei de 27 Martie. Consiliul Unirii va lansa un site, prin care, de asemenea, doritorii de a se alătura la opera de convingere a românilor de pe ambele maluri ale Prutului și ale Nistrului de a se regăsi împreună într-o singură Țară, România, se vor putea înscrie și contribui la obiectivul fixat prin instrumentele și posibilitățile ce le stau la dispoziție.

Consiliul Unirii va anunța rechizitele unui cont în care vor putea fi depuse mijloace bănești ca suport pentru activitatea acestuia.

Toți semnatarii din 22 februarie 2012 ai Manifestului Consiliului Unirii vor purta discuții cu reprezentanți ai diferitelor asociații, mijloace de presă, persoane notorii, pentru a invita cît mai mulți aderenți la structura unionistă.

Consiliul Unirii va avea un Președinte de Onoare și o structură colegială de conducere. Vor deveni membri de onoare ai Consiliului Unirii persoane cu merite deosebite în Mișcarea de Renaștere Națională și în lupta de rezistență împotriva forțelor românofobe.

În curînd vom da publicității textul Manifestului Consiliului Unirii și lista primilor aderenți.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme