Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Iacob Cazacu-Istrati: Meditatii intarziate

Lung e drumul si cotit…, dar mergi pe el Drept, ca sa nu te clatine indoielile, si vei ajunge la implinire…

Dupa cum am menţionat intr-un articol recent, Consiliul Unirii, care a fost creat recent, se dovedeşte a fi o necesitate. Bazele lui nu au fost puse astazi – baza e demult pusa, doar ca trebuia pornita pe calea fireasca a dezvoltarii. Ii lipsea o scanteie…

Consiliui Unirii nu trebuie sa devina organizatie. Menirea lui este coordonarea, conducerea…, care işi propune sa realizeze unirea celor doua state romanesti. In declaratia de constituire a organizatiei, semnata de aproximativ 80 de persoane, se spune ca salvarea identitaţii naţionale, a limbii şi a culturii noastre romaneşti poate fi asigurata doar prin Reunirea Republicii Moldova cu Romania.

Un scop, care trebuie urgentat – sa nu ratam, iarasi, ocazia, ca alte dati. Reunirea Basarabiei cu Patria-mama sau Reintregirea Romaniei necesita urgentare grabnica, fiindca duşmanii noştri proasiatici, statalişti vasali Kremlinului, nu dorm. Ei au pornit de acum lupta deschisa pentru destabilizare politica in Basarabia, momind populaţia intr-un scrutin pentru formarea neouniunii sovietice prin aderarea la „Uniunea asiatica”.

Iata un exemplu proaspat: iar ne lipsesc de Istorie. Cum sa-i numeşti pe aceşti ratati, care sunt pierduti si in spatiu, si in timp? Recent, “Comisia-ad-hoc”, infiinţata de ministrul educaţiei M.Şleahtitchi, a decis eliminarea “Istoriei Romanilor” ca obiect aparte din insituţiile de invatamant preuniversitar in Republicai Moldova. Pentru eliminarea obiectului ”Istoria Romanilor” au votat urmatorii membri ai “Comisiei”:

1. Balan V., Liceul “P. Ştefanuca”, Ialoveni
2. Caşu I., dr. in istorie, Facultatea de Istorie, USM
3. Cerbusca P., dr. in istorie, liceul “Gaudeamus”
4. Eremia A., dr. habilitat, Facultatea de Istorie, USM
5. Niculita I., dr. habilitat, Facultatea de Istorie, USM
6. Novic A., Liceul “B.Danga”, Criuleni
7. Olaru V., Liceul “L.Blaga”, Chisinau
8. Paslariuc V., dr. in istorie, Facultatea de Istorie, USM
9. Şarov I., dr. in istorie, Decanul Facultaţii de Istorie, USM
10. Ţacu O., dr. in istorie, Facultatea de Istorie, ULIM
11. Tihonov L., dr. in istorie, Facultatea de Istorie, ULIM

(Nu-mi vine sa cred, ca dl Ion Niculiţa… Se intampla minuni, dar chiar din acestea?!…)

Iata cine trebuie sa se afle in fruntea Consiliului Unirii, acei care au votat impotriva eliminarii obiectului ”Istoria Romanilor”:

1. Cojocaru Gh., dr in istorie, Directorul Institutului de Istorie, Stat şi Drept, AŞM
2. Dragnev D., membru-corespondent al AŞM, Institutului de Istorie, Stat şi Drept, AŞM
3. Eşanu A., academician, Institutul de Istorie, Stat şi Drept, AŞM
4. Gonţa Gh., dr habilitat, Facultatea de Istorie, Universitatea Pedagogica “I. Creanga”
5. Moşanu Al., dr habilitat, membru de onoare al Academiei Romane
6. Negrei I., istoric, Institutul de Istorie, Stat şi Drept, AŞM
7. Negru Gh., dr in istorie, Institutul de Istorie, Stat şi Drept, AŞM
8. Parasca P., dr habilitat, Facultatea de Istorie, ULIM
9. Varta I., dr in istorie, Institutul de Istorie, Stat şi Drept, AŞM

Vreau ca, prin intermediul acestui articol, sa ii atenţionez pe toţi fraţii unionişti, despre pericolul mare din partea adversarilor şi trebuie cantarit orice pas şi mişcare pe care le facem, orice acţiune trebuie bine argumentate… Şi aici ne vine in ajutor unitatea de idei, unitatea de acţiuni. Iar, pentru aceasta, in mijlocul nostru, al forţelor unioniste, sa nu avem loc pentru Invidie, Ura, Minciuna! Suntem datori ca adevaraţi patrioţi unionişti, sa aratam lumii intregi semnificaţia şi puterea acestei noţiuni de UNIRE… sa fim un tot intreg: in gand, in vorba şi in fapta. Sa predomine in sinul familiei unioniste stima, bunatatea, adevarul şi buna inţelegerea…

Referitor la Consiliul Unirii vreau sa va aduc la cunoştinta parerea noastra, a membrilor „Worldwide Romanian Forum” (Forumul Romanilor de Pretutindeni). Acesta nu este Forumul Romanilor de Pretutindeni a Departamentului Guvernului Romaniei, care joaca dupa cum canta partidele guvernarii…, ci este “o… organizatie nonguvernamentala, civica, de cultura si drept”, avand scop protejarea si promovarea valorilor noastre national-culturale, lupta pentru identitatea si unitatea nationala. Scopul final – Unirea! Cititi extrasul din Comunicatul de presa si lista Consiliului Coordonator ales la 15 iulie 2011 de la Hamilton.

Ideea noua este tot veche, din martie 2011. Adica! Exista Forumul Romanilor de Pretutindeni („Worldwide Romanian Forum”) – organizaţie mondiala (universala), cu sediul la Hamilton, Canada, care include toate formaţiunile (asociatiile, societatile, fundatiile ş.a.) apolitice şi nonguvernamentale romane din mapamond, iar Consiliul Unirii sa fie organul de conducere, de dirijare cu centru la Chişinau. Cea mai mare organizatie, membra a FRP este FDRM (N.Dabija) – nucleul FRP. Preşedintele Forumului Romanilor de Pretutindeni este acad. Nicolae Dabija. Numai in Unitate şi Dirijare (conducere) corecta vom obţine succesele dorite şi idealul nostru implinit. Inca odata accentuez, ca FRP nu este organizaţie politica, nu este partid, dar uşile sunt deschise pentru toţi cei, care opteaza pentru pastrarea şi promovarea valorilor noastre naţional-romaneşti, pentru unitatea naţionala a poporului roman.

Sa fim uniţi in cuget şi in fapte, pentru a ajunge la Reintregirea Ţarii…

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme