Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

M.Popescu cere conducerii României să pedepsească recrudescenţa politicii antiromâneşti a lui M.Lupu

Domnule Traian Basescu, Presedinte al Romaniei,
Domnule Mihai-Razvan Ungureanu, Prim-Ministru al Romaniei,
Domnule Titus Corlatean, Presedinte al Comisiei de Politica Externa a Senatuilui,
Domnule Viorel Badea, Presedinte al Comisiei pentru Romanii de Pretutindeni a Senatului Romaniei,
Domnule Eugen Tomac, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni,
Abia nascut, Consiliul Unirii, miscare populara a romanilor de pretutindeni, care-si propune sa readuca in memoria colectiva a romanilor, dar si a comunitatii internationale, tragedia poporului roman, nevoit sa traiasca separat in doua tari, ca urmare a odiosului Pact hitleristo-sovietic, numit Pactul Ribbentrop-Molotov, este atacat de la cel mai inalt nivel al administratiei de la Chisinau prin iesirea extrem de dura a lui Marian Lupu, presedintele interimar al statului: ”Nu pot accepta asemenea tendințe. Am spus-o de mai multe ori, eu susțin păstrarea statalității R.Moldova. Consider că statul R. Moldova nu este un proiect temporal. Nu susțin și nu voi susține proiectul de Unire nici în calitate de președinte al PD, nici în cel de președinte al Parlamentului, nici în cel de președinte interimar al statului și nici măcar în cel de cetățean. Ba mai mult, voi folosi statutul meu pentru a combate această idee .” Domnia sa declara ca VA COMBATE, nu numai Consiliul Unirii, ci si IDEEA, folosindu-si STATUTUL de inalt functionar al Republicii Moldova.  S-a ajuns la o intoarcere in timp, cand presedintele interimar de la Chisinau ataca deschis o IDEE care nu-i convine, in cel mai desavarsit spirit totalitar. Si, ca urmare a acestei pozitii care incita la ura, au aparut in mediile antiromanesti din Basarabia cereri exprese “ale cetatenilor indignati”, prin care se cere explicit: “in puscarie cu tot Consiliul Unirii, pentru ca ei vor sa distruga independenta si suveranitatea”. Prevazand asemenea reactii, in articolul “Romania avertizeaza”, de pe blogul http://mipopescu.wordpress.com, spuneam: ”In acelasi timp, fortele politice de la Chisinau care spera sa ajunga la putere promovand un discurs anti-romaneasc, prin care incita la atitudini profund daunatoare in relatiile normale dintre frati, la fel ca si politicienii puterii care prefera sa promoveze si sa mentina diviziunea anormala a societatii romanesti basarabene, trebuie sa inteleaga faptul ca se pot gasi in situatia de a se auto-izola sau de a fi izolati, indiferent de evolutia politica interna din Basarabia.”

In Serbia, este atacata identitatea romanilor, iar Romania a gasit mijlocul corect de a amenda acest derapaj de la conduita civilizata si europeana pe care trebuie sa o adopte un stat care doreste sa devina membru al Uniunii Europene.

Consider ca si in cazul Chisinaului, Comisia de Politica Externa a Senatului Romaniei trebuie sa sesizeze atitudinea oficiala a inaltului demnitar de la Chisinau, pentru a propune masuri adecvate.

In acelasi timp, cu ocazia primei intalniri de la Iasi dintre Guvernele de la Bucuresti si Chisinau, solicit domnului Mihai-Razvan Ungureanu, Primul Ministru al Romaniei, sa abordeze problema semnalata si sa adreseze o interpelare in acest sens omologului sau, Vlad Filat.

Sper ca autoritatile romane sa nu cada in capcana unei politici duplicitare prin evitarea unor pozitii ferme asupra acestui subiect ce reprezinta o recrudescenta a politicii anti-romanesti a Chisinaului.

Mircea POPESCU,  Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei, Membru al Consiliului Unirii

California, 1 Martie 2012

Val Botnaru despre declaraţiile atiunioniste a tovarăşului M.Lupu

Sunt unul dintre semnatarii Declaraţiei Consiliului Unirii (CU) şi am participat la şedinţa de constituire a grupului de lucru al Consiliului. Am spus atunci că pledez pentru alte forme de organizare a activităţii unioniste decât CU. Vorba aia – nu poţi călca de două ori în acelaşi Consiliu. Iată de ce, fiind invitat sa particip în continuare la lucrarile CU, mă gândeam să ignor invitaţiile şi să mă concentrez pe ideea crearii unor grupuri mai puţin ortodoxe (dar foarte secrete) care ar promova unionismul în mase, cum se zice.

Pe neaşteptate, însă, m-am văzut nevoit să renunţ la planurile mele. De ce? De vină se face homo sovieticus pre numele lui Marian Ilici Lupu.

Declaraţia lui Lupu cum că dânsul va lupta cu ideea Unirii m-a intrigat la nebunie. Nu, zău! şi cum o va face? Va folosi şi mai mult maimuţăreala lingvistică pretins dâmboviţeană? Ne va explica dualitatea ştiinţifico-politică a limbii române? Se va afilia cu Voronin ca să facă front comun anti-românesc? Va plânge pe jiletka lui Putin? Va dona bani săracilor din averea sa? Va slăbi cu 40 de kile? Va ordona să-i aresteze pe unionişti sau va interzice cuvintele Basarabia, România, Unire?

E dat naibii acest Lupu! Ia-auzi, va lupta cu ideea Unirii! El, care habar nu are ce înseamna lupta, el care a crescut pe drojdiile ideologiei sovietice, – se angajează să lupte cu noi, în sângele cărora bate scrumul  deportaţilor şi împuşcaţilor de ruso-sovieticii lui!

Ei, pe asta chiar vreau s-o văd cu ochii mei! Dar până atunci, sunt nevoit să renunţ, deocamdată, la planurile mele şi plec diseară la şedinţa Consiliul Unirii.

Hai la trântă, tov. Lupu!

“Liderul PD, Marian Lupu, nu vede cu ochi buni lansarea Consiliului Unirii”

”Nu pot accepta asemenea tendințe. Am spus-o de mai multe ori, eu susțin păstrarea statalității R. Moldova. Consider că statul R. Moldova nu este un proiect temporal. Nu susțin și nu voi susține proiectul de unire nici în calitate de președinte al PD, nici în cel de președinte al Parlamentului, nici în cel de președinte interimar al statului și nici măcar în cel de cetățean. Ba mai mult, voi folosi statutul meu pentru a combate această idee ”, a declarat Lupu jurnaliștilor.

Menționăm că ieri, la Chișinău, a avut loc constituirea Consiliului Unirii. Acesta își propune drept scop să promoveze ideea unităţii naţionale româneşti şi să depună eforturi pentru a convinge guvernanţii de la Chişinău, de la Bucureşti şi factorii politici decidenţi din Vest că această unitate românească înglobează şi interesele strategice ale lumii euroatlantice

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme