Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Acţiuni ale Consiliului Unirii de 27 martie

Membrii Consiliului Unirii au fost implicati activ in manifestarile dedicate Zilei Unirii.

Pe 25 martie, a avut loc un superb si curajos Mars al Unirii, in pofida tuturor provocarilor, din toate partile, care si-au dat mina intr-o cirdasie impotriva Consiliului Unirii. La Marsul Unirii au participat peste 4 mii de oameni, in pofida datelor presei controlate de patroni politici, care au pus coloana de unionisti mai ca pe acelasi cintar cu acest comandou al lui Garbuz care, in cirdasie cu Puterea, cu Opozitia si cu politia, a parasit locul prevazut de autorizatie si a agresat coloana de manifestanti pasnici.

La Bacau, pe data de 24 martie, a avut loc o sedinta a Asociatiei refugiatilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta dedicata Zilei Unirii, al carui presedinte de onoare Ioan Seniuc, refugiat din Bucovina, a semnat adeziunea la CU. Din partea Consiliului Unirii au fost dna Vitalia Pavlicenco, dl Anatolie Revenco, istoricul dl Gheorghe Palade, care au evocat, in interventiile lor, Actul Unirii si Sfatul Tarii care l-au votat. La manifestare au participat reprezentanti ai Primariei (PNL) si ai prefecturii (PD-L) din Bacau.

Mai jos reproducem Mesajul de salut din partea Prefecturii.


Pe 27 Martie, membri ai Consiliului Unirii au participat – la Biblioteca Nationala si la Biblioteca “Alba-Iulia” – la manifestari prilejuite de Ziua Unirii si de prezenta oaspetilor din Romania – poeta Ana Blandiana, primarul de Alba-Iulia Mircea Hava. La Biblioteca “Alba-Iulia” Vitalia Pavlicenco i-a felicitat pe cei care au contribuit la actul cultural de sprijinire din partea Primariei de la Alba-Iulia a editarii unei carti scrise de o romanca basarabeanca si a evocat recenta deplasare a reprezentantilor PNL in comuna Limba, din acel judet, la prezentarea primei asociatii din Romania care opteaza deschis pentru Unirea cu Basarabia, apartinind lui Dan Ioan Mariuta, care a infiintat asociatia obsteasca “Pentru Realitate si Adevar”, avind un corespondent omonim in Republica Moldova, ambele asociatii facind parte din Consiliul Unirii.

Pe 27 martie, la Liceul de muzica “Ciprian Porumbescu” din Chisinau reprezentanti ai Consiliului Unirii au participat la sedinta festiva a elevilor in comun cu profesorii. Au vorbit in fata acestora scriitorul Andrei Strimbeanu, profesoara universitara Ludmila Bolboceanu si presedintele PNL Vitalia Pavlicenco.

Pe 27 martie la ora 17.00, la Teatrul “Ginta Latina” Forul Democrat al Romanilor si Consiliul Unirii au organziat o sedinta festiva la care a venit un foarte mare numar de oameni de cultura, oameni simpli, fosti deputati, multi dintre ei membri si ai Consiliului Unirii, ca si reprezentanti de la Ambasada Romaniei. Nicolae Dabija, copresedinte, alaturi de alti sapte copresedinti ai CU (lista ramine deschisa), a avut un discurs excelent, exprimindu-si pesimismul fata de accederea Republicii Moldova, intr-un viitor previzibil, in UE, varianta Unirii cu Romania fiind cea mai viabila, reala si dreapta pentru basarabenii supusi experimentelor dure antiromanesti de-a lungul a doua secole. Au mai vorbit Vitalia Pavlicenco, din partea PNL, din Republica Moldova, si Eugen Mihalache, vicepresedinte al Partidului Poporului “Dan Diaconescu”, din Romania.

Membrii CU au avut participari la emisiuni televizate de la canalele din R.Moldova.

Pe 27 martie, a avut loc la Bucuresti o dezbatere pe tema “Reunirea celor doua state romanesti, solutie europeana pentru inlaturarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop si stabilizarea frontierei NATO si UE, la care au participat, intre altii, ex-premierul al R.Moldova Mircea Druc, membru al Consiliului Unirii, ca si reprezentanti ai Platformei Civice Actiunea-2012. La aceasta masa rotunda s-a vorbit si despre Consiliul Unirii.

Copresedinti ai Consiliului Unirii, printre care Stefan Maimescu, ce activeaza acum in Italia, precum si conducatori ai Forului Romanilor de Pretutindeni, cu sediul in Canada, au organizat manifestari dedicate Zilei Unirii si, pe site-ul CU, vor fi postate treptat materiale despre aceste actiuni.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme