Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Toti oamenii de buna credinta sunt asteptati la actiunile de demnitate nationala de pe 13 si 16 mai(Vezi TV)

Joi, 26 aprilie, a avut loc şedinţa tradiţională a membrilor activi ai Consiliului Unirii, la care au participat mai multe persoane. S-a discutat despre conferinta de presa oferita la Bucuresti pe 19 aprilie 2012 de catre copresedinti ai CU si despre actiunile pe care le va intreprinde Consiliul Unirii in viitorul apropiat. Este vorba de manifestarile consacrate implinirii celor 200 de ani de la dezmembrarea Tarii Moldovei in urma razboiului ruso-turc din 1812 si raptul unei parti de teritoriu de catre Imperiul Rus.

Astfel, pe data de 8 mai, reprezentanti ai Consiliului Unirii vor oferi o conferinta de presa in legatura cu programul la care vor participa membrii si simpatizantii entitatilor componente ale Consiiliului Unirii. Este vorba de un Mars pentru comemorarea vicitimelor celor doua sute de ani de ocupatie ruso-sovietica, actiune care va incepe intre 13.00 si 14.00 in Piata Marii Adunari nationale, organizatorii si responsabilii de aceasta manifestare fiind Asociatia Veteranilor Razboiului 1992 “Tiras-Tighina” si Forul Democrat al Romanilor. Marsul va incepe in Piata Marii Adunari Nationale, va inainta pe Bulevardul Stefan cel Mare spre Ambasada Federatiei Ruse, urmind apoi pe strazile Toma Ciorba–Constantin Stere–Alexei Mateevici–Anton Crihan–Teatrul de Vara, unde va avea loc o ampla manifestare national-patriotica romaneasca. Dupa aceasta manifestare, participantii la actiune se vor reincolona si vor reporni de la Teatrul de Vara pe strazile Anton Crihan–Alexei Mateevici–Puskin–Piata Marii Adunari Nationale, unde se va oficia un Te-Deum in memoria victimelor celor 200 de ani de lupta pentru libertate si unde participantii vor aprinde o luminare.

Aceste actiuni sunt sprijinite activ de Platforma civica “Actiunea-2012”, care a fost organizatorul Marsului Unirii de la 25 martie 2012, la care s-au alaturat Consiliul Unirii si Forul Democrat al Romanilor.

S-a convenit ca pe 16 mai sa aiba loc o retragere cu torte si o defilare cu luminari incepind cu ora 19.00, din Parcul Valea Morilor, in perimetrul strazilor Alexei Mateevici–Sfatul Tarii, in fata sediului Sfatului Tarii, unde s-a votat Unirea la 27 martie 1918. De acolo coloana va merge pe strazile Mateevici–Puskin–Bucuresti (pe linga Ambasada Romaniei)–Banulescu-Bodoni–Piata Marii Adunari Nationale, unde vom comemora evenimentul trist produs acum 200 de ani. Sunt asteptati in PMAN, pe la aproximativ ora 20.00. 

In urmatoarele saptamini membrii Consiliului Unirii vor actiona pentru a face cunoscute aceste manifestari preconizate si a-i invita pe toti  sa participe, ele insemnind o manifestare de demnitate nationala si de vrere unionista a romanilor de pretutindeni. Sunt asteptati si romanii din Romania, sa fie alaturi de romanii basarabeni.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme