Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Politia si SIS-ul sunt indemnate sa respecte legea pe 13 si 16 mai

Joi a avut loc sedinta traditionala a membrilor activi ai Consiliului Unirii. S-a discutat amanuntit despre scenariile manifestarilor de la 13 si 16 mai, consacrate celor 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica, dupa raptul Basarabiei din 1812.

O mare atentie a fost acordata problemelor de securizare a manifestarilor, avind in vedere trista experienta de la 25 martie 2012, cind mai multe platforme unioniste, civile si democratice si-au mobilizat componentele la Marsul Unirii, dedicat celor 94 de ani de la Actul Unirii, din 1812, dar comando-ul lui Garbuz “a facut legea” in centrul capitalei si a pus pe brinci politia, ce nu respecta legea, ci instructiunile patronilor politici.

In legatura cu aceasta, reprezentanti ai Consiliului Unirii vor oferi luni, pe 7 mai, o conferinta de presa, in care vor face cunoscute manifestarile preconizate, precum si vor indemna structurile de forta si responsabile de securitatea manifestarilor publice sa isi faca cinstit datoria si sa nu dea ascultare comenzilor politice venite, ca si pe 25 martie, de la patronii aflati in Guvern si Parlament, fie ca e vorba de Putere sau Opozitie. Organizatiile ce au depus actele pentru autorizarea manifestarilor de 13 si 16 mai cheama politia si securitatea sa respecte legea. Iar pe cetatenii Republicii Moldova – sa vina la aceste actiuni de demnitate nationala.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme