Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii isi continua activitatea

Comunicat de presa.

Consiliul Unirii s-a intrunit si in aceasta saptamina, ca si saptamina trecuta, in sedinta sa traditionala de joi. Sedinta a fost moderata de copresedintii CU dnii Anatol Caraman si Anatol Revenco.

Membrii activi din Chisinau au vorbit despre discutia avuta cu membrii Consiliului territorial Orhei, unde au fost ajustate unele decizii dupa constituirea structurii, fiind prezentat in sedinta procesul-verbal semnat de echipa ce a format filiala Orhei a platformei unioniste.

S-a discutat, de asemenea, despre propunerile, facute si anterior de reprezentanti ai comunitatilor romanesti de peste hotare, – legat de modificarea Legi electorale, incit sa poata candida mai accesibil in diferite colegii din Romania pentru Parlament membri ai Consiliului Unirii, cu statut de candidati independenti care, daca ar acumula cel mai mare numar de voturi, sa devina parlamentari unionisti in Legislativul de la Bucuresti. Propunerea de a analiza si inainta politicienilor de la Bucuresti modificari de legislatie a fost formulata de copresedintele Gheorghe Vita, presedintele Uniunii romanilor din Basarabia, Bucovina de nord si Tinutul Herta.

Coordonatorii CU de la Chisinau au luat in dezbatere procesul de extindere a Consiliului Unirii in teritoriii. S-au identificat raioanele unde exista echipe dispuse in acest scop, urmeaza acum sa se stabileasca zilele in care vor avea loc sedintele de constituire.

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost prezentarea unui proiect de Regulament de functionare, in prima perioada de activitate, a platformei unioniste, proiect care urmeaza sa fie distribuiit membrilor Consiliului pentru a se expune, mai cu seama asteptindu-se obiectii si propuneri de la personalitatile semnatare cu experienta de activitate in asociatiile obstesti din Romania, Italia, SUA, Canada etc.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme