Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Ilie Bratu: “28 iunie – cea mai neagră zi din istoria Neamului Românesc!”

Se apropie data de 28 iunie – cea mai neagră zi din istoria Neamului Românesc!

Este imperios necesar ca Parlamentul României să declare data de 28 iunie drept Zi de doliu naţional şi s-o marcăm în fiecare an, pînă la revenirea teritoriilor furate de la est de Prut acasă, la sînul Patriei-mamă România! Într-un articol de-al meu (http://iliebratu.union.md/de-ce-miscarea-civica-anul-1812-si-nu-1940) mă întrebam: De ce Mişcarea Civică ,,Anul 1812” şi nu ,,…1940″? Întrebarea rămîne foarte actuală, întrucît consecinţele anului 1812 au fost lichidate încă în 1918, pe cînd cele ale lui 28 iunie 1940/24 august 1944 le resimţim şi azi… E tocmai momentul ca istoricii, atît de o parte, cît şi de cealaltă a Prutului, să vină cu o serie de articole, să participe la diferite emisiuni la posturile de televiziune şi radio, în care să elucideze crimele săvîrşite de ocupanţii ruşi după a 2-a şi a 3-a ocupaţie a teritoriilor româneşti din stînga Prutului. Ucraina a avut cel mai mult de beneficiat de pe urma ocupaţiilor ruseşti: sudul şi nordul Basarabiei, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa sunt teritorii naţionalle Româneşti, trecute în mod criminal şi fără nici un temei la Ucraina. Un amic de-al meu mă întreba mai deunăzi: de ce nu indrazneşte R. Moldova sa-şi ceară înapoi teritoriile care au fost rupte din Basarabia in momentul înfiintării RSSM?

Îi răspund amicului meu şi celorlalţi care gîndesc la fel: acest stat artificial (RM) niciodată n-a avut în componenţa sa sudul Basarabiei sau nordul Bucovinei… După ce ruşii au rupt o halcă bună din teritoriul României, pe o parte din aceste teritorii furate a fost creată aşa-numita RSSM, iar sudul Basarabiei, districtul Hotin, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa au fost trecute la Ucraina! Nici ,,Basarabia” n-a existat vreodată ca stat… Şi, repet: consecinţele anului 1812 au fost lichidate încă în 1918… Deci, din punct de vedere istoric şi al Dreptului Internaţional, şi ţinînd cont de faptul că Pactul Molotov-Ribbentrop a fost condamnat şi declarat nul ab initio de întreaga comunitate internaţională, inclusiv de URSS (Rusia) şi Germania, iar în Actul Final de la Helsinki din 1975, Harta de la Paris pentru o Nouă Europă din 1990 şi în alte Acte Internaţionale este stipulat clar că frontierele dintre state pot fi modificate pe cale paşnică cu acordul părţilor, doar România, Ţara de la care au fost furate aceste teritorii, are dreptul şi obligaţia să le revendice! Apropo, tratatul dintre România şi Ucraina, semnat de dl Constantinescu şi prelungit încă pe 5 ani, expiră în 2016, dacă nu greşesc..

Ucraina, dacă vrea linişte şi pace în această zonă a Europei, şi dacă doreşte cu adevărat să adere la UE, ar trebui să purceadă neîntîrziat la lichidarea consecinţelor Pactului Stalin-Hitler. În cazul României – frontiera trebuie restabilită pe Nistru, de la Munte pînă la Mare, iar ,,Transnistria” să-i revină Ucrainei (nu Rusiei), aşa cum a fost pînă la 28 iunie 1940!… În cazul refuzului Ucrainei de a se aşeza la masa de negocieri cu România în problema unui schimb de teritorii, problema ar putea fi soluţionată la Tribunalul Internaţional de la Haga, aşa cum a fost soluţionată (parţial) şi problema platoului continental al Mării Negre… Actualmente, din R.Moldova pleacă annual circa 22 mii de copii în străinătate pentru a se stabili cu traiul alături de părinţii lor. Deja în 30-40 % din satele R.Moldova nu mai sunt copii de clasa I, se comasează şcolile, semn evident că ni se stinge Neamul! Iar urmaşii lui Stalin şi Hitler de pe malul Bîcului se bucură că au ,,ţară”… Eu am aşteptat atît de la dl Filat, cît şi de la întreaga AIE, un singur lucru: să recunoască, în sfîrşit, că unica soluţie de a ne integra în UE este calea germană, în cazul nostru – prin (Re)Unirea cu Patria-mamă România -, şi să acţioneze în consecinţă! Din păcate, însă, şi ăstora, ca şi comuniştilor, le convine să emigreze toţi tinerii de aici… Şi ei vor, cu tot dinadinsul, să transforme aceste teritorii româneşti, rupte în mod criminal din trupul Ţării, în gubernie rusească… Asta-i faţa adevărată a ,,marilor democraţi şi proeuropeni” Filat, Lupu, Ghimpu ş.a.m.d. (http://www.adevarul.ro/moldova/social/Tinerii-Republica-Moldova-condamnati-somaj_0_710328986.html).

Situaţia românilor din sudul şi nordul Basarabiei şi nordul Bucovinei e şi mai dramatică… Mai multă lume îşi dă cu părerea că ar trebui să renunţăm la Transnistria şi să ne Unim cu România (fără Transnistria), neobţinînd nici măcar sudul Basarabiei în schimb… Există o altă soluţie, de fapt, o singură soluţie: Unirea de jure a RM (cu Transnistrie cu tot), cu România! Devenind parte integrantă a Statului Român, problema Transnistriei se va transfera pe agenda de preocupări a UE şi NATO cu SUA în frunte, acestea sunt unicele forţe de pe Glob, capabile să-i forţeze pe ruşi să-şi retragă trupele de ocupaţie şi armamentul din această zonă a Europei. După care ar putea avea loc un schimb de teritorii între România Reîntregită şi Ucraina astfel, încît să se revină la frontierele României de pînă la ocupaţia rusească din 1940, cu frontiera pe Nistru de la Munte pîna la Mare, cu platoul continental şi, implicit, zăcămintele naturale adiacente!

Statul Român nu are nici o scuză să privească impasibil cum dispare fiinţa naţională românească în teritoriile-i înstrăinate de la est de Prut şi are obligaţia să adopte de urgenţă la cel mai înalt nivel un Plan de Acţiuni în vederea Reunificării Ţării în contextul nulităţii Pactului Molotov-Ribbentrop şi al Acordului de Pace de la Paris din 1947 şi în lumina Actului Final de la Helsinki din 1975, a Hartei de la Paris din 1990 şi a altor Acte Internaţionale. Dacă autorităţile Statului Român şi-ar fi dorit Reîntregirea Ţării, noi demult eram uniţi… Poate după alegerile din toamnă, pe care sper din tot sufletul să le cîştige adevăraţii Patrioţi ai Neamului Românesc, pentru care problema lichidării consecinţelor Pactului Stalin-Hitler să fie prioritatea Nr 1 pe agenda lor de preocupări! Odată cu întroducerea votului uninominal românii au şansa să-şi refacă Ţara! Atenţie, deci, la Alegerile Generale din toamnă!

Ilie Bratu, membru al Consiliului Unirii
3 iunie 2012

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme