Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii sprijina manifestarea Actiunii-2012. Venim cu totii la ora 17.30 linga Ambasada Rusiei

In sedinta coordonatorilor Consiliului Unirii, ce a avut loc luni, 25 iunie, s-a confirmat decizia anterioara adoptata – de a sprijini manifestarea Platformei civice “Actiunea-2012: “UN NOU MARS UNIONIST !”

Iata mesajul Actiunii-2012:

“Pe 28 iunie 1940 armata de ocupatie sovietica a trecut Nistrul pentru a anexa teritoriul românesc de la Est de Prut. In preambulul acestui eveniment, pe 23 august 1939, Rusia sovietica stalinista si Germania nazista hitlerista s-au inteles peste capul celorlalti sa isi imparta Europa dupa bunul plac.

O anexa secreta prevedea interesul Rusiei pentru Basarabia. Pe 28 iunie 2012 românii vor sa comemoreze cele peste 300 000 de victime ale ocupatiei sovietice .

Joi, 28 iunie 2012 românii vor iesi in strada la Bucuresti si la Chisinau, pentru a arata ca le pasa si pentru a demonstra ca merita sa traiasca impreuna intr-o noua Românie.

1. Bucuresti:

Joi, 28 iunie incepând cu ora 17.30, cu plecare din Piata Victoriei spre Muzeul de Istorie românii vor arata ca le pasa.

2. Chisinau

La aceeasi ora, in fata Ambasadei Rusiei de la Chisinau, românii basarabeni se vor aduna pentru a comemora victimele ocupatiei sovietice.

Pentru detalii:

http://www.basarabia-e-romania.ro/2012/06/21/pe-28-iunie-manifestatii-unioniste-la-bucuresti-si-la-chisinau/

Acum nu mai aveti nici o scuza. In România se va iesi in strada pentru Unirea celor doua state românesti. Va asteptam la mars. Aveti obligatia morala de a transmite mai departe acest mesaj si de a veni la mars.

Te asteptam impreuna cu prietenii tai, cu parintii tai, cu colegii tai. Arata ca iti pasa.”

Consiliul Unirii condamnă 28 iunie 1940

Consiliul Unirii cere autorităţilor condamnarea comunismului şi declararea zilei de 28 iunie drept „Zi a Ocupaţiei Sovietice”. Unioniştii au amintit, astăzi, într-o conferinţă de presă, că în această săptămână se împlinesc 72 de ani de la anexarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord de către fosta URSS.

Consiliul Unirii condamnă 28 iunie 1940

Consiliul Unirii consideră că Decretul fostului peşedinte interimar Mihai Ghimpu prin care 28 iunie a fost declarată Ziua Ocupaţiei Sovietice a reflectat adevărul istoric şi că trebuie susţinut din nou. Acest lucru chiar şi în condiţiile în care Curtea Constituţională a anulat, în acelaşi an 2010, decretul prezidenţial.
Consiliul Unirii a venit cu un apel către toţi alolingvii, în special vorbitorii de limbă rusă, menţionând că fiecare cetăţean al Republicii Moldova trebuie să cunoască limba patriei.

Săptămâna aceasta se împlinesc 72 de ani de la anexarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord de către fosta Uniune Sovietică. Pe data de 28 iunie 1940, România a fost obligată să cedeze aceste teritorii, în urma unei înţelegeri secrete între URSS și Germania nazistă cunoscută cu numele pactul Ribbentrop-Molotov.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme