Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

PNTCD este solidar cu manifestarile Platformei Civice ,,Actiunea 2012 “

Comunicat

PTCD este solidar cu manifestarile Platformei Civice ,,Actiunea 2012, care cere re-unirea Basarabia cu Romania, pentru a se inlatura urmarile dureroase ale Pactului Hitleristo-Stalinist din August 1939.

Demonstratia organizata de Platforma Civica ,,Actiunea 2012” duminica, 5 august a.c., in Municipiul Balti, este benefica pentru eliminarea unei grave poveri existente de 200 de ani, din cauza lacomiei imperialiste, pe umerii si sufletele a trei popoare crestine – rus, ucrainian si roman.

Comunitatea de la Est de Prut trebuie sa realizeze ca adevarul istoric si interesele sale generale cer restabilirea normalitatii prin revenirea teritoriilor la Patria-Mama-Romania.

Confuzia semanata de cercurile imperialiste nu serveste bunei convietuiri. Este semnificativ ca, aflati sub influenta mass mediei straine, extremistii care au atacat violent demonstrantii pasnici de duminica strigau ,,independenta Moldovei “, dar aveau in maini steaguri rusesti. Cui servesc asemenea anomalii?

Evenimentele recente dovedesc din nou ca Autoritatile de la Chisinau trebuie sa opreasca propaganda imperialista; Tarile Baltice au oprit demult difuzarea de canale de televiziune rusesti pe teritoriile lor. Se impune apoi o educatie civica in scoala si societate in spiritul adevarului si dreptatii, al bunei-convietuiri, care va fi benefica pentru toti basarabenii, indiferent de etnie.

PNTCD isi reafirma hotarirea de a trata cu respect deplin – asa cum ne-au invatat liderii nostri inca la 1918 – toate neamurile din Basarabia atunci cand se va realiza re-unirea cu Romania .

Comitetul PNTCD de Conducere Interimara

Bucuresti , 7 August 2012

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme