Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii sprijina ferm si va participa activ la Marsul Unirii de la 16 septembrie

Dupa o intrerupere in activitatea de staf pentru perioada de vara, membrii activi ai Consiliului Unirii s-a convocat pe 6 septembrie in sedinta traditionala. Subiectul principal a fost Marsul Unirii de la 16 septembrie, initiat de Platforma civica “Actiunea-2012”. La sedinta au participat reprezentanti ai organizatorilor Marsului, care au relatat situatia privind coordonarea modului si traseului acestei manifestatii. Discutiile au avut loc in contextul in care grupari antiromanesti nu abandoneaza intentiile agresive de a impiedica, in continuare, asa cum au facut pina acum, libera exprimare a unionistilor, prin manifestatii stradale pasnice, precum si in care institutii ale statului invoca desfasurarea unor actiuni publice traditionale paralele, organizate si in alti ani, doar ca nu in locul solicitat acum in declaratia prealabila de catre initiatorii unionisti.

Cei prezenti la sedinta au discutat amplu si amanuntit multitudinea de aspecte pe care le-au comportat Marsul Unirii de la 22 iulie, organizat la Cahul de PNL, si Marsul Unirii de la 5 august, organizat la Balti de Platforma civica “Actiunea-2012”.

In sedinta, a fost anuntata decizia BPC al PNL de a participa activ la Marsul preconizat.

Membrii Consiliului Unirii si-au exprimat opiniile, inclusiv sugestii privind schimbarea orei sau a traseului Marsului, pentru a evita la maximum provocarile puse la cale continuu de forte antidemocratice, nestopate si nepedepsite, conform legii, de reprezentantii structurilor de resort, in special de politie, SIS si Procuratura. Vorbitorii au fost unanimi in opinia ca in spatele acestor provocari stau partide parlamentare, deranjate de solidarizarea oamenilor pe platforma nationala si de convingerea acestora ca Unirea este calea optima de salvare a populatiei din stinga Prutului de pericolul pierderii identitatii, constiintei si a viitorului prosper romanesc, european.

Dupa discutii constructive aprinse, pe alocuri in contradictoriu, Consiliul Unirii a decis participarea si sprijinirea masiva a Platformei civice “Actiunea-2012” in Marsul de la 16 septembrie, care, dupa cele intimplate contra unionistilor la Cahul si Balti, devine un Mars al Demnitatii Romanesti.

Au fost impartite obligatiile si s-a convenit sa se ofere o conferinta de presa in care Platforma unionista “Consiliul Unirii” si Platforma civica “Actiunea-2012” sa informeze opinia publica asupra evolutiilor legate de pregatirea si mobilizarea romanilor si a alogenilor cu vederi unioniste pentru Marsul Unirii de la 16 septembrie.

De asemenea, membrii activi ai Consiliului Unirii au decis sa adreseze institutiilor de resort o scrisoare in care sa ceara explicatii referitor la invocarea “existentei pericolului unor tulburari si destabilizari in timpul Marsului Unirii”, preconizat de fortele unioniste. S-a acceptat si propunerea ca reprezentanti ai Consiliul Unirii si ai Actiunii-2012 sa solicite a fi primiti in audienta de catre Presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti pentru a-l informa asupra scopurilor actiunilor publice organizate de unionisti si a-i cere implicarea, prin autoritatea functiei, pentru a le cere institutiilor statului sa isi onoreze obligatiile profesionale si sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului in Republica Moldova, avind aceste angajamente internationale prin faptul aderarii la actele internationale, inclusiv la Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme