Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Organizatorii Marşului Unirii din 16 septembrie insistă asupra desfăşurării lui

http://www.moldpres.md/News.aspx?NewsCod=7911&NewsDate=12.09.2012

Organizatorii Marşului Unirii din 16 septembrie nu renunţă la ideea desfăşurării acestuia şi declară ca acţiunea va fi una paşnică şi nonviolentă, informează MOLDPRES.

Constantin Codreanu, reprezentant al Platformei Civice “Acţiunea 2012”, structură care a anunţat că va organiza un marş al unirii la 16 septembrie în capitală, a declarat astăzi la o conferinţă, că marşul planificat va avea loc şi că organizatorii se vor conforma normelor legale.

Ştefan Maimescu, copreşedinte al Consiliului Unirii (CU), platformă care şi-a anunţat susţinerea marşului unirii, a afirmat că nimeni nu poate să oprească desfăşurarea manifestării.

Reprezentanţii Consiliului Unirii au adresat un demers către Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, ministrul Afacerilor Interne şi Procurorului General, prin care solicită să fie informaţi despre eventualele pericole ce pot exista în contextul desfăşurării acţiunilor forţelor unioniste, în special în cadrul acţiunii din 16 septembrie.

Un alt demers a fost adresat către Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova prin care se solicită o audienţă pentru a informa şeful statului despre “obiectivele şi acţiunile prioritare ale CU”.

Anterior, Prim-ministrul Vlad Filat a solicitat organizatorilor marşului să renunţe la desfăşurarea acestuia, notează MOLDPRES.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme