Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii ii indeamna pe romanii de pe ambele maluri ale Prutului sa se solidarizeze

Joi, 11 octombrie, discutiile in sedinta membrilor activi ai Platformei unioniste “Consiliul Unirii” s-au axat pe urmatoarele subiecte: pregatirile pentru participarea membrilor CU la Marsul Unirii de pe 21 octombrie din Bucuresti; identificarea formulei optime de sarbatorire a Zilei Nationale a Romaniei, 1 Decembrie; examinarea Manifestului unionistilor, al carui proiect a fost propus de copresedintele CU Timotei Turcanu; o informare despre alegerile parlamentare din Romania si despre eventualii candidati in colegiul ce include si spatiul romanesc din stinga Prutului. Membrii CU si-au exprimat regretul pentru ca decidentii clasei politice romanesti nu au luat in vedere propunerile

Acestuia privind modificarea legislatiei electorale, care sa asigure o mai buna reprezentare a romanilor basarabeni in Parlamentul Romaniei.

Cei prezenti la sedinta au salutat si apreciat textul Apelului adresat de Consiliului Unirii Congresului al V-lea al Diasporei Republicii Moldova, pregatit in proiect de Stefan Maimescu (Departamentul Diaspora romaneasca), Vitalia Pavlicenco (Departamentul politici de reintregire si relatii internationale), Doru Dendiu (Departamentul media si simboluri). Acest Apel a fost remis majoritatii invitatilor la Congresul Diasporei de catre unul dintre participanti, dl Stefan Maimescu.

La sedinta CU a participat Constantin Codreanu, reprezentant al Platformei civice “Actiunea-2012’, care a vorbit despre pozitia acesteia privind urmatoarele manifestari in contextul promovarii obiectivului unionist.

S-a decis sa fie sensibilizati toti membrii Consiliului Unirii din Romania, in primul rind, sa participle la Marsul Unirii de la Bucuresti, urmind sa formeze o coloana distincta, cu atributele CU, dupa coloana mobilizata de Actiunea-2012.

La Chisinau, in numele Consiliului Unirii, Asociatia veteranilor Războiului – 1992 ”Tiras-Tighina” va depune o declaratie prealabila privind o manifestare de 1 Decembrie.

Consiliul Unirii a decis sa adreseze, inca o data, un Apel de solidarizare a romanilor de pe ambele maluri de Prut pentru a participa la Marsul Unirii de la Bucuresti, in speranta ca nu vor apare probleme nici la trecerea frontierei cu Romania, nici cu buna desfasurare a actiunii propriu-zise.

 Serviciul de presa al Consiliului Unirii 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme