Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii va fi şi la Chişinău, şi la Alba Iulia

La sedinta din 8 noiembrie a membrilor activi din Republica Moldova ai Consiliului Unirii s-au examinat mai multe chestiuni in contextul sarbatoririi datei de 1 Decembri, Ziua Nationala a Romaniei, si al incheierii unui an de activitate, foarte intensa, a Platformei unioniste.

Astfel, s-a examinat mersul pregatirilor pentru plecarea si participarea unui numar de circa 100 de persoane la manifestarile de la Alba Iulia, care este leaganul infaptuirii unitatii romanesti, MECA romanilor. Sunt invitati, in continuare, membrii si simpatizantii Consiliului Unirii, precum si adeptii aspiratiei de reunificare romaneasca sa mearga in Ardeal, fapt pentru care pot suna la sediul CU (022 211818, 022 21 1677). Toti cei care pot contribui cu idei, sprijin si informatii despre o oportunitate de cazare pe o noapte – 30 noiembrie spre 1 decembrie, sunt solicitati sa ii anunte pe coordonatorii CU.

In acelasi timp, cei care nu pot pleca la Alba Iulia vor fi asteptati pe 1 Decembrie la manifestari in Chisinau (cu detalii se va reveni intr-un comunicat de presa special al CU), organizate de componente civile ale Platformei unioniste, ca si la spectacolul de lupte daco-romane care urmeaza sa aiba loc pe stadionul Dinamo, 2 decembrie, desfasurate cu suportul unor componente civile ale CU si ale Platformei civice “Actiunea-2012”.

S-a decis ca responsabilii din CU sa pregateasca (pot contribui toti membrii Consiliului Unirii aflati in Romania sau in comunitatile romanesti de peste hotare) un mesaj care sa fie citit concomitent la manifestarile de la 1 decembrie la Chisinau si la Alba Iulia.

Inainte de 1 decembrie membrii CU vor oferi o conferinta de presa la care vor face bilantul activitatii Consiliului Unirii de la fondare, din februarie anul curent, si se va lansa Manifestul unionistilor, in curs de pregatire de catre echipa de redactare, autor fiind Timotei Turcanu, proiect de document ce va fi trimis, inainte de lansare, membrilor CU, pentru sugestii si obiectii.

In legatura cu Monumentul „Turnul Dezrobirii Basarabiei”, proiect lansat de Consiliul Unirii, s-a propus sa fie invitati, peste o saptamina, la sedinta traditionala a CU, un grup de istorici care sa fie rugati sa elaboreze un studiu despre importanta reinaltarii lui in Republica Moldova, ca simbol al unitatii si al demnitatii romanesti.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme