Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Au fost stabilite prioritatile Consiliului Unirii pentru anul 2013

Pe 6 decembrie, a avut loc ultima sedinta din acest an a Consiliului Unirii. S-a facut bilantul activitatilor Platformei unioniste si s-au ascultat sugestii pentru anul care vine. Fiecare dintre cei prezenti si-au spus opiniile privind prioritatile unionistilor in anul care va incepe in curind. S-a convenit sa se incerce a se elabora un Regulament pentru reglementarea functionarii Platformei unioniste dupa practica obtinuta in anul 2012 si dupa ce un partid politic a reusit sa-si inregistreze, la Ministerul Justitiei, obiectivul statutar unionist.

Astfel, s-a decis sa se pregateasca, in luna martie, o masa rotunda pe tema promovarii unionismului in cele doua state romanesti. Un aspect al activitatii concrete va fi crearea filialelor in teritoriu, existind mai multe solicitari in acest sens. Dupa alegerile din Romania, de la 9 decembrie, e posibil sa intre un numar considerabil de deputati si senatori in Parlamentul Romaniei, din cei circa 500 de candidati care au semnat Pactul pentru Basarabia, propus de Platforma civica “Actiunea-2012”, semnat, la Bucuresti, si de membrii Platformei unioniste Consiliul Unirii. In acest caz, membrii activi ai CU si-au exprimat speranta in monitorizarea exacta si intensa a activitatilor Platformei. Pirghia posibila de influenta poate fi doar presiunea publica si pozitia activa a societatii civile.

Pentru tinerii din CU s-a sugerat formarea unei echipe de unionisti care, la institutiuonalizare, sa poata constitui o aripa tinara a Consiliului Unirii, ce ar trebui sa devina locomotiva Platformei.

S-a discutat despre unele actiuni stradale de amploare, de alta factura, dar cu impact, pentru anul care vine.

S-a exprimat speranta ca se vor gasi mijloace pentru editarea Manifestului Unionistilor si pentru propulsarea, pentru obtinerea sprijinului factorilor responsabili si cooperanti din Romania, a proiectului privind reinaltarea Turnului Dezrobirii Basarabiei.

Membrii activi ai CU au remarcat articolele elocvente ale liderului de opinie Constantin Tanase, in special despre faptul ca unionistii sunt unicii promotori sinceri ai integrarii europene, prin Unirea cu Romania, ceilalti “promotori”, ai integrarii europene, nedorind-o, de fapt, pentru ca, intr-un stat de drept european, injustitia si coruptia nu si-ar gasi un loc foarte comod.

Cei prezenti la sedinta si-a exprimat temerile legat de propunerile inadecvate sau tributare interesului geostrategic rusesc, strain interesului national al celui de-al doilea stat romanesc, privind modificarea Constitutiei, in special privind eliminarea eventuala a art.142 din Constitutie, intitulat “Limitele revizuirii”, care lasa, astazi, deschisa portita pentru aderarea la UE, prin Unirea cu Romania.

S-a mai propus o intilnire cu alolingvii captivi puternic ai ideologiei antiromanesti, pentru a se incerca identificarea unui numitor comun privind perspectiva europeana a R.Moldova.

Consiliul Unirii a avut un an extrem de intens si bogat in actiuni, fapt pentru care isi ia acum o pauza pe o anumita perioada.

SP al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme