Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Comunicat de presă al Consiliului Unirii

Joi, 16 mai, a avut loc, la Chişinău, şedinţa tradiţională a membrilor interesaţi şi activi ai Consiliului Unirii. S-a menţionat participarea cu demnitate a membrilor Platformei civice ”Acţiunea-2012” şi a reprezentanţilor componentelor Consiliului Unirii, care au protestat împotriva manifestărilor în spirit sovietic, desfăşurate în centrul Chişinăului cu sprijinul Ambasadei Rusiei în R.Moldova şi în condiţiile atitudinii nepăsătoare din partea responsabililor de la Primăria capitalei.

De asemenea, au fost exprimate aprecieri la luările de poziţie, după evenimentele de la 9 mai, ale unor componente ale Consiliului Unirii, reprezentate de Anatol Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului – 1992 ”Tiras-Tighina, şi Gheorghe Viţă, preşedintele Uniunii Românilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul
Herţa, care au oferit o conferinţă de presă cu tema ”Îngerii politicii naţionale – groparii vectorului european”.

Membrii CU şi-au exprimat regretul pentru că presa controlată din R.Moldova nu au reprodus şi informat populaţia despre declaraţiile privind dezmăţul sovietic de la 9 Mai din Piaţa Marii Adunări Naţionale ale componentelor CU (PNL ş.a.) si Consiliului Unirii

Subiectele discutate în şedinţă au vizat necesitatea consolidării forţelor de dreapta pe o platformă românească, elaborarea unei strategii comune pe platforma unionistă (repere de ghidare pot fi toate documentele elaborate de CU până în prezent), posibilităţile creării unei platforme mediatice mai largi, identificarea oportunităţilor de colaborare cu televiziuni, posturi de radio, ziare, precum şi intensificarea postărilor pe Internet care promovează idealul Unirii Basarabiei cu România. S-a propus organizarea de întîlniri în cadrul şedinţelor CU cu reprezentanţi ai curentului unionist din afara CU, cu oameni politici cu mesaje democratice şi româneşti, în vederea tatonării unei platforme comune în eventuale bătălii politice.

Au fost formulate diferite propuneri privind proiecte ce pot fi desfăşurate cu implicarea membrilor CU, care necesită mijloace financiare, ce urmează a fi colectate de la sprijinitori.

Participanţii la şedinţă au decis să-şi mobilizeze simpatizanţii pentru a comemora, în perioada următoare, a evenimentelor tragice de la 22 iunie şi 28 iunie pentru basarabenii români.

Astfel, şi ca un răspuns la acţiunile antinaţionale ce au avut loc în mod sfidător la Chişinău pe 9 mai, o amplă manifestare românească ar reda demnitate basarabenilor, cei având conştiinţă naţională fiind indignaţi de faptul că purtătorii intereselor ocupanţilor şi-au permis să concerteze în PAMN, loc sfînt pentru românii care şi-au obţinut aici Independenţa, limba, grafia latină.

Au avut loc discuţii şi despre necesitatea înfiinţării unei Fundaţii ce vor avea drept obiectiv promovarea valorilor naţionale, încercându-se accesul la diferite proiecte menite să apropie Reîntregirea neamului românesc.

S-au făcut propuneri pentru organizarea unui ciclu de emisiuni la Vocea Basarabiei, ca post al reîntregirii neamului românesc, pentru a promova adevărul istoric şi libertatea de a se dori şi realiza unitatea naţională românească.

S-a revenit şi la ideea continuării colectării de semnături pentru lichidarea consecinţelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, acţiune desfăşurată de PNL în anii precedenţi.

S-a convenit crearea unui registru al sugestiilor şi priorităţilor problemelor şi a soluţiilor pentru a parcurge cât mai rapid calea reîntregirii naţiunii române.

Serviciul de presă al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme