Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Traian Basescu a reiterat, in Harghita (!) că moldovenii pot cere Unirea și o vor avea

Asa cum spune Consiliului Unirii, Unirea POATE AVEA LOC! Unirea se va si infaptui, Traian Basescu spulberind scepticismul si neincrederea basarabenilor speriati de bolsevici ca ”Romania nu vrea Unirea si ca romanii nu-si doresc o Romanie reintregita”. Dar, ca sa se infaptuiasca Unirea, noi trebuie sa educam populatia manipulata prin propaganda ruseasca. Urmariti ultimele declaratii ale Presedintelui Romaniei, facute la Harghita (!), in contextul declaratiilor extremiste ale unor maghiari. Noi ii indemnam puternic si pe liderii USL sa isi reitereze atasamentul pentru ideea refacerii Romaniei Mari.

http://www.rtv.net/basescu-basarabenilor-cereti-unirea-si-o-veti-avea_93337.html

basescuBăsescu, basarabenilor: Cereţi Unirea şi o veţi avea!

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni, la Izvoru Mureşului (Harghita), că marea majoritate a populaţiei Republicii Moldova nu vrea unirea cu România, însă moldovenii pot cere unirea şi o vor avea, şeful statului făcând o declaraţie similară şi la Chişinău, în urmă cu circa trei săptămâni.

“Este şi o problemă în ceea ce priveşte Constituţia Republicii Moldova, în ea se vorbeşte doar despre moldoveni şi limba moldovenească”, a afirmat Băsescu, citat de agenţia Mediafax.

Şeful statului român şi-a manifestat speranţa că “o corectare” în acest sens va porni din partea Republicii Moldova.

“Eu sper şi cred că de la cetăţenii Republicii Moldova trebuie să pornească corectarea. Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova un filon sănătos de români, dar marea majoritatea a populaţiei nu doreşte unirea cu România. Cereţi unirea şi o veţi avea, dar cereţi-o”, a declarat Băsescu.

Acesta a adăugat că în România nu există niciun partid care să nu dorească unirea, dar în Republica Moldova cel mai mare partid este antieuropean şi anti-NATO.

“România vrea unirea, dar nu o vrea Republica Moldova. Nu aveţi încă o majoritate critică, dar dacă o veţi avea, atunci vă spun nu va fi nicio piedică de aici, din România”, a conchis Băsescu.

După participarea la a XI-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, şeful statului a mers la o biserică din localitate, unde a aprins lumânări.

În 18 iulie, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din ţara vecină, o tânără spunând că ar trebui făcută unirea pentru a rezolva mai repede integrarea în UE a Republicii Moldova, şeful statului român replicând: “Domnişoară, cereţi-o şi o vom face”.

Cititi mai mult pe: http://www.rtv.net/basescu-basarabenilor-cereti-unirea-si-o-veti-avea_93337.html#ixzz2bkjFxHSh

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme