Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Comunicat de presă al Consiliului Unirii, în ajunul vizitei lui Kirill

IMG_0218Joi, 5 septembrie, a avut loc ședinta tradițională a membrilor activi ai Consiliului Unirii. Au fost luate în dezbatere cîteva chestiuni – participarea la flash-mob-ul din 2 septembrie împotriva vizitelor vicepremierului rus Dmitri Rogozin și Patriarhului rus Kirill, lipsa de caracter, verticalitate și demnitate ale actualilor guvernanți; participarea componentelor Platformei unioniste Consiliului Unirii la acțiunile de protest inițiate de membrii Platformei civice ”Acțiunea-2012” pentru 7 septembrie; agenda CU pentru perioada de pînă la sfârșitul anului.

Astfel, au fost exprimate opinii pozitive despre prestația cetățenilor din R.Moldova și România, prezenți la flash-mob-ul de luni, 2 septembrie, din fața Guvernului, unde a fost exprimată în mod tranșant poziția de dezaprobare a comportamentului guvernanților care au decis să îi primească și să stea la masa de discuții și la alte mese cu exponenți ai cercurilor imperiale rusești, care – prin declarațiile lor obraznice – sfidează Republica Moldova. Participanții au fost locuitori din mai multe unități administrative, români de pe ambele maluri ale Prutului și membri ai Acțiunii-2012. S-au dat declarații și interviuri care, însă, au fost blocate sau redate partial și trunchiat de presa controlată de partidele antiromânești. Consiliul Unirii exprimă recunoștință mediilor care au redat obiectiv în reportajele lor evenimentul flash-mob-ului de demnitate al unioniștilor, în special postului de radio al Reîntregirii Vocea Basarabiei, care oferă CU oportunitatea de a-și informa cetățenii despre activitatea unioniștilor .

Consiliul Unirii va participa la programul de manifestări împotriva prezenței Patriarhului corupt, reprezentant al cercurilor expansioniste rusești, obiect de critică dură și pentru presa rusă, personaj care – aidoma Puterii de la Kremlin, al cărui instrument este – nu recunoaște suveranitatea, independența identitatea autentică a celui de-al doilea stat românesc, a cărui populație trebuie și VA FI NEAPĂRAT – în mod firesc și corect în plan canonic – sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, membrii Consiliului Unirii sunt îndemnați să se alăture membrilor Acțiunii-2012, care au anunțat adunarea protestatarilor la Monumentul Ștefan cel Mare sâmbătă, 7 septembrie, la ora 13.00, de unde, la 13.30, se va pleca la aeroport, pentru un flash-mob. Ulterior, conform înțelegerilor cu inițiatorii, se va participa la alte puncte de program, inclusiv, începând cu ora 15.30, în fața Palatului Național, unde se vor distribui materiale informative celor așteptați la ”festivitatea dedicată aniversării celor două sute de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău (Palatul Național „Nicolae Sulac”)”, cu participarea lui Kirill. Alte puncte din programul protestatarilor vor fi convenite în cadrul manifestărilor.

De asemenea, Consiliul Unirii va examina, în timpul apropiat, eventualitatea convocării unui Congres al unioniștilor, preconizat cu participarea membrilor Platformei CU din România și din diaspora românească de peste hotare, fapt pentru care va solicita sprijinul doritorilor pentru buna organizare a unui asemenea for. Există și solicitări de a se tine ședințe ale CU în unele localități din România. Ele vor fi examinate pentru identificarea oportunităților de desfășurare.

Serviciul de presă al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme