Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

S-a discutat despre Vilnius și despre ideea națională – ideea refacerii unității naționale românești

Comunicat de presă

IMG_0255Joi, 19 septembrie, a avut loc ședința membrilor activi ai Platformei unioniste a Consiliului Unirii. S-a discutat despre prioritățile CU în situația politică legat de summit-ul Parteneritului Estic din noiembrie de la Vilnius. Astfel, membrii CU au exprimat opinia că summit-ul de la Vilnius, unde pot fi parafate unele acorduri de importanță decisivă pentru efectuarea primilor pași pe calea ireversibilității demersului european, poate fi un jalon pe calea spre UE numai dacă elita politică va proceda la efectuarea reformelor autentice, la reducerea corupției și la crearea unei justiții independente. În caz contrar, actuala situație, când populația din Republica Moldova este dezamăgită total de starea de lucruri creată în societate, în special cu tentativele de concesionare sau vânzare a bunurilor publice de importanță strategică, este absolut evident  că pașii ireversibili spre aderarea la UE pot fi compromiși în cazul revanșei forțelor retrograde comuniste.

În acest context, Consiliul Unirii împărtășește poziția, pe care o va promova și la viitorul Congres al CU, al unioniștilor, că numai refacerea unității naționale românești, în contextului vectorului european sincer al R.Moldova, poate da realizare acestui deziderat și obiectiv politic strategic.

În ședința CU s-a mai discutat despre demararea procesului de pregătire a Congresului CU, o platformă unionistă, care a reușit – în doi ani – să redea demnitate prin acțiuni publice. Pentru aceasta urmează să fie creat un comitet organizatoric, prin care membrii activi, în special coordonatorii, își vor asuma anumite responsabilități concrete.  Se vor face demersuri pentru identificarea mijloacelor necesare organizării forului CU, care va fi un bilanț al activității unioniștilor și va transmite un mesaj puternic proUnire românilor de pretutindeni.

S-a menționat, de asemenea, că va fi editat în curând pliantul Consiliului Unirii despre avantajele refacerii unității naționale românești, pentru ca populația să nu mai fi indusă în eroare.

Serviciul de presă al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme