Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

ACȚIUNEA 2012 SOLICITĂ RETRAGEREA AMBASADORULUI ROMÂNIEI LA CHIȘINĂU, MARIUS LAZURCĂ

CIMG5982CIMG5974CIMG5959Peste 30 de asociaţii non-guvernamentale, membre ale Platformei Civice Acţiunea 2012, solicită retragerea ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurcă, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Asociaţiile au trimis o solicitare ministrului de Externe, Titus Corlăţean, şi vor redacta o scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu. Reprezentanţii Acţiunea 2012 anunţă că, dacă cererea va rămâne fără răspuns, vor organiza proteste.

ACȚIUNEA 2012 solicită retragerea ambasadorului României la Chișinău, Marius Lazurcă

În solicitarea celor peste 30 de ONG-uri se arată că, de când a fost numit în funcţie, oficialul a demonstrat „incompetenţă şi ignoranţă în respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat românesc”. „Gafele diplomatice făcute în mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestată cu ocazia Zilei Naţioanale a României şi cu refuzul de a acorda vize de intrare în România pentru şapte români originari din Republica Moldova ce doreau să se deplaseze de 1 Decembrie la Alba Iulia”, se mai arată în comunicat.
Mai mult, reprezentanţii ONG-urilor unioniste arată că, pe data de 1 Decembrie 2013, Ambasada României în Republica Moldova nu a organizat niciun eveniment notabil, iar ambasadorul Marius Lazurcă nu a dat curs invitaţiei primite din partea asociaţiei Spirit Românesc de a fi prezent la depunerea de coroane de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, eveniment la care au participat numeroase personalităţi ale vieţii publice din Chişinău, precum şi parlamentari români.

Lazurcă este acuzat că a refuzat acordarea de vize pentru tinerii basarabeni care doreau să vină la Bucureşti la manifestări unioniste şi că are o „nefirească relaţie” cu biserica rusă din Republica Moldova. “Reprezentanţa diplomatică a fost practic inexistentă pe scena publică din Republica Moldova, iar derapajele ambasadorului României au generat nemulţumire în comunitatea de români, pentru care acţiunile unui oficial de la Bucureşti au un impact major. Dacă nu vom primi un răspuns, vom organiza acţiuni prin care ne vom arăta dezacordul” – a declarat Marius Lulea, preşedintele Centrului pentru Cultură, Istorie şi Educaţie. „Având în vedere importanţa geo-strategică şi culturală deosebită pe care Republica Moldova o are pentru România, Platforma Civică Acţiunea 2012, organizatoarea manifestărilor pro-Unire din ultimii doi ani, solicită numirea unei persoane competete în functia de ambasador. Acesta trebuie să dovedească mai mult curaj si dinamism, să deţină abilitatea de a conduce activitatea diplomatică pe un teritoriu locuit majoritar de către români şi să găsească soluţii de conlucrare cu reprezentanţii românilor din cel de-al doilea stat românesc” – se mai arată în comunicat.

http://actiunea2012.ro/marius-lazurca-trebuie-sa-demisioneze-din-functie.html

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme