Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Promotorii unui recensamint liber si corect au organizat un flash-mob

Recensamint-prtotest1Protest AA2012Protest A2012

 

 

 

 

 

 

 

Text Unimedia, poze ”Timpul”. Manifestanți nemulțumiți de modul de organizare a recensământului 2014

Platforma unionistă Acțiunea 2012 condamnă incompetența și ineficiența Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, instituție responsabilă de organizarea recensământului populației. Astăzi, 7 martie, în fața Guvernului membrii Acțiunii și-au exprimat nemulțumirea și au solicitat amânarea recensământului până când toate informațiile privind organizarea acestuia vor fi făcute publice, notează UNIMEDIA.

Potrivit manifestanților, până în prezent, Biroul nu a reușit să asigure transparență procedurală cu privire la desfășurarea celei mai importante acțiuni statistice oficiale de înregistrare a populației.

„Solicitați în repetate rânduri să ofere informații referitoare la programul de organizare și desfășurare a recensământului populației, angajații Biroului Național de Statistică s-au eschivat de la furnizarea oricăror răspunsuri, ba chiar s-au arătat nedumeriți că societatea civilă este interesată de aceste aspecte”, a menționat membrul Platformei unioniste Acțiunea 2012, Manuel Elena.

Un al membru al „Acțiunii 2012”, Anatol Ursu a menționat că acest protest a fost organizat expromt pe motiv că potrivit legislației toate datele ce țin de recensământ trebuiau să fie făcute publice acum o săptămână.

„Am organizat această acțiune cu scopul de a ne manifesta protestul față de incompetența celor de la Biroul Național de Statistică. Cerem amânarea lui până când se va face transparență în tot procesul de organizare”, a precizat Ursu.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme