Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Traian Băsescu: ”Politicienii de la Chișinău preferă să slugărnicească la ruși, în loc să susțină proiectul Unirii celor două state românești”

Președintele României a declarat la Adevărul Live că România „nu va face nimic în sens militar„, dacă Rusia va ocupa sau va deschide operațiuni militare în Republica Moldova, precizând că „România nu va fi niciodată un stat agresor”.

Traian Băsescu consideră ceea ce s-a întâmplat în Crimeea „o proiecţie a ce se poate întâmpla în Republica Moldova”. În acest context, Președintele de la București a specificat că „România, în niciun caz, nu va interveni militar în Republica Moldova, dacă Rusia procedează la fel”. Liderul de la Cotroceni a explicat că acest lucru este o consecință a faptului că politicienii de la Chișinău preferă să slugărnicească la ruși, în loc să susțină proiectul unirii celor două state românești.

Băsescu regretă că politicienii de la vârf din Chişinău bârfesc mai degrabă România, decât Federaţia Rusă, menajându-i sensibil pe liderii de la Kremlin. „Ei nu îndrăznesc să le spună ruşilor ce cred, cum vor să evolueze lucrurile“, a adăugat Preşedintele României.

Politicianul a mai spus că singura „soluţie garantată este revenirea la patria-mamă”, asta chiar dacă recunoaşte că un asemenea referendum nu ar trece în R.Moldova. „România nu poate face mai mult decât să acorde burse, cetăţenii, locuri în tabere, proiecte de interconectare energetică. Singurul lucru pe care îl putem face e să le spunem: «Dragi români de peste Prut, aveţi o alternativă – Unirea cu România». Aş vrea să vină ziua aceea (referendumul, prin care cetățenii R.Moldova ar cere Unirea – N.r.), m-aş duce eu la frontieră să înlătur barierele. Problema moldovenilor e dacă ei vor. Deci moldovenii trebuie să fie responsabili de viitorul lor“, a mai spus oficialul.

http://adevarul.ro/moldova/politica/basecu-daca-rusia-ataca-militar-republica-moldova-romania-nu-interveni-niciun-caz-1_5326bd920d133766a8f92575/index.html

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme