Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

CU a stabilit planul de activitati in perioada urmatoare

121120142977121120142976Joi, 20 martie, a avut loc ședința tradițională a membrilor activi ai Consiliului Unirii, la care s-a discutat situația politică din cel de-al doilea stat românesc, precum și prioritățile în planul de acțiuni ale platformelor unioniste.

Printre priorități persistă imperativul pregătirii unui recensământ corect, care să permită autoidentificarea lingvistică și identitară a oricărui român, pentru care noua platformă civică ”Tinerii Moldovei” și platforma unionistă ”Consiliul Unirii” intenționează să instaleze, pe durata perioadei de pregătire pentru recensământul, care va avea loc între 12-25 mai, corturi de informare a basarabenilor și de încurajare a lor să se declare în mod corect români.

Lansarea prin actiuni de informare si convingere la cort a campaniei ”Vorbesc romaneste, sunt, deci, roman”, va avea loc pe 27 martie, in Scuarul Europei, ora 10.00, unde sunt asteptati, de Ziua Unirii, toti cei care se considera romani, care vor sa se declare ei romani si sa le ajute altora sa faca la fel – adica sa se declare romani care vorbesc limba romana.

Pe 6 aprilie membrii Consiliului Unirii vor sprijini activ si vor chema oamenii sa vina la actiunea publica impotriva stationarii ilegale a trupelor rusesti pe teritoriul Republicii Moldova, initiata de Tinerii Moldovei. Aceasta actiune va avea loc in contextul complicat din sud-estul Europei, unde se decid destine legate de state, urmare a interventiei militare din partea statului agresor Rusia.

De asemenea, membrii CU intentioneaza sa organizeze o conferinta de presa in care sa lanseze un apel catre cetatenii alogeni, in special vorbitori de limba rusa, in care ei vor fi chemati la calm si solidaritate cu populatia majoritara a celui de-al doilea stat romanesc in actuala situatie geopolitica foarte complicata.

SP al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme