Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Comunicat de presa al Consiliului Unirii in legatura cu actiunile din 28 iunie

Invitatie la MarsConsiliul Unirii anunta presa si opinia publica in legatura cu actiunile preconizate pentru simbata, 28 iunie 2014, cind se implinesc 74 de ani de la ocuparea, pe 28 iunie 1940, a Basarabiei de catre Armata Sovietica, urmare a ultimatumului Guvernului URSS , care a semnat Pactului criminal Molotov-Ribbentrop.

Consiliul Unirii ii asteapta pe romani, pe toti cetatenii loiali celui de-al doilea stat romanesc, imbracati in negru, in dimineata zilei de simbata, 28 iunie, la ora 10.00, in fata Academiei de Stiinte, unde vor fi interpretate cintece patriotice romanesti in memoria tragediei din 1940 si a victimelor ocupatiei sovietice, dupa dramatismul ocupatiei ruse, de peste 100 de ani, suportate de populatia din stinga Prutului, incepind cu anul 1812.

Din fata AS participantii la manifestare vor porni, in coloana, pe Bulevardul Stefan cel Mare, prin Piata Marii Adunari Nationale, spre Scuarul Europei, Aleea Clasicilor, unde va avea loc un miting de comemorare a victimelor ocupatiei sovietice. La miting se vor tine discursusi, in care se va saluta semnarea acordurilor asociative cu Uniunea Europeana, se va mentiona ca cea mai scurta cale de integrare a Republicii Moldova in NATO si UE este Unirea cu Romania, prin lichidarea consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop. Se va da citire Declaratiei-Apel privind solidarizarea societatii pentru acest obiectiv major al natiunii romane si Scrisorii deschise adresate de Consiliul Unirii Presedintelui Federatiei Ruse Vladimir Putin.

Scrisoarea va fi apoi remisa, in varianta engleza, de un grup de membri ai Consiliului Unirii Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau, va fi difuzata ulterior si unor misiuni diplomatice la Chisinau – americana, europene – si internationale. Scrisoarea va fi difuzata presei si pentru opinia publica in trei limbi – engleza, romana si rusa.

Actiunea va avea, ca intotdeauna, un caracter pasnic, fapt pentru care coordonatorii Consiliului Unirii mizeaza pe onorarea obligatiilor profesionale de catre structurile de ordine pentru asigurarea bunei desfasurari a manifestarii.

Serviciul de Presa al Consiliului Unirii,

27 iunie 2014

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme