Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Declarația deputatului PSD Bogdan Diaconu, membru al Consiliului Unirii, dupa Marsul de la 28 iunie

2014_04_23_bogdan diaconu -psd 5_rsz„Consiliul Unirii de la Chişinău, printre membrii căruia am onoarea să mă număr, i-a adresat ieri lui Vladimir Putin o scrisoare privind aspiraţiile unioniste ale românilor de dincolo de Prut. Îmi fac datoria de a publica această scrisoare şi în România, alăturându-mă românilor din Basarabia care luptă pentru reunificarea celor două state româneşti. O scrisoare similară trebuie trimisă şi cancelariilor statelor UE, dar şi Statelor Unite”, a declarat Bogdan Diaconu.

Marsul unionist din 28 iunieConsiliul Unirii de la Chişinău, din care face parte şi deputatul PSD Bogdan Diaconu, i-a transmis o scrisoare preşedintelui rus Vladimir Putin în care sunt prezentate „aspiraţiile românilor de dincolo de Prut la reunificarea cu România”, relatează publicaţia Adevărul.

Scrisoarea deschisa a Consiliului Unirii catre Presedintele Vladimir Putin, redactata in trei limbi si remisa pentru Ambasada in limba engleza, a fost publicata in mediile romanesti aici:

http://adevarul.ro/news/politica/scrisoare-vladimir-putin-1_53afea840d133766a8fd7bb2/index.html

http://www.stiripesurse.ro/scrisoare-catre-putin-nu-va-mai-opuneti-reunificarii/

https://ro.stiri.yahoo.com/scrisoarea-consiliului-unirii-la-chi%C5%9Fin%C4%83u-c%C4%83tre-vladimir-putin-091814271.html

http://epochtimes-romania.com/news/scrisoarea-consiliului-unirii-de-la-chisinau-catre-vladimir-putin—219741

La propunerea deputatului Bogdan Diaconu, Consiliul Unirii redacteaza in prezent o scrisoare in romana si engleza adresata cancelariilor occidentale si SUA prin care se va exprima doleanta arzatoare a romanilor din Republica Moldova pentru reunificare. Scrisoarea va face referire la unirea Germaniei. Scrisorile vor fi expediate unor misiuni diplomatice de la Chisinau si Bucuresti, prin efortul membrilor CU. Misiunilor diplomatice de la Chisinau vor fi remise impreuna cu Scrisoarea deschisa a CU catre Presedintele Vladimir Putin.

O asemenea scrisoare, Consiliul Unirii a adresat-o cancelariilor occidentale in anul 2012, la propunerea dlui Mircea Popescu, membru al CU din SUA, acum vom readresa o varianta actualizata in contextul semnarii, de catre R.Moldova, a acordurilor asociative cu UE.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme