Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mesajul componentelor Consiliului Unirii către românii şi cetăţenii de toate naţionalităţile din Republica Moldova

Dragi cetăţeni şi alegători,

marshallPe 30 noiembrie 2014, cetăţenii Republicii Moldova vor vota pentru un nou Parlament. După 27 august 1991– dată istorică prin Declaraţia de Independenţă -, 30 noiembrie 2014 va avea o importanță deosebită pentru confirmarea și consolidarea orientării euroatlantice a republicii.

Vă adresăm, stimaţi cetăţeni şi alegători, îndemnul sincer, însoțit de raționamente de ordin moral şi politic, de a fi alături de noi, componentele Consiliul Unirii, ai căror reprezentanți candidează pe lista PNL, pentru a exprima, în această zi, un vot de încredere Partidului Naţional Liberal – un partid românesc autentic și consecvent în viziunile sale unioniste. Numai prin susţinerea PNL vom contribui, împreună, la marea operă de Reîntregire, în anul 2018, a celor două state românești, pentru integrarea, pe această cale, a Republicii Moldova în NATO și Uniunea Europeană – imperativ promovat consecvent şi responsabil de Partidul Naţional Liberal şi de alte componente ale Consiliul Unirii.

În cei peste 200 de ani ai ”Basarabiei, trecute – vorba poetului Dumitru Matcovschi – prin foc şi sabie, furată, trădată mereu”, românii, indiferent de naţionalitate, au fost exterminaţi, mutilaţi, deportaţi, înfometaţi, asupriţi, supuşi sărăciei, nedreptăţii și tăcerii.

După destrămarea URSS, am sperat cu toții într-un viitor democratic şi într-o viaţă decentă, ca în societăţile europeană şi americană. Din păcate, perioada post-sovietică a fost un eșec al tuturor forţelor politice de la guvernare în Republica Moldova. Nici agrarienii, nici comuniştii, socialiştii sau frontiştii, nici aşa-numiţii democraţi nu au asigurat oamenilor un trai bun, dimpotrivă – au organizat o viaţă plină de chinuri şi de lipsuri.

Aceştia le promit tuturor, în campaniile electorale, „marea şi sarea”, „râuri de lapte de pasăre, cu maluri de unt”. Însă ne alegem cu cel mai sărac stat din Europa, cu cele mai mici salarii, cu zone separatiste şi conflicte militare, cu peste un milion de cetăţeni plecaţi peste hotare, pentru a supraviețui, cu o societate dintre cele mai corupte în lume şi cu o justiţie-ruşinea ruşinii, prin coparticipare la acţiuni raider şi în scheme frauduloase de spălare a zeci de miliarde de dolari, cu o clasă politică oligarhică, cu o situaţie socială dramatică. Unii îşi cumpără avioane, alţii nu-şi pot cumpăra o bicicletă, că nu au bani de transportul public, cel care este tot mai scump.

Unii se lăfăiesc în palate, iar majoritatea populaţiei se adăposteşte pe unde poate şi munceşte o viaţă pentru a-şi procura o locuinţă. Unii conaţionali cumpără produse materiale cu maşinile, pe când alţii se bat de la tomberoanele cu gunoi.

Aceasta este realitatea cumplită și cruntă, după toate guvernările de stânga şi de dreapta, inclusiv după cea cocoțată încă la Putere. Ele nu au guvernat în interesul statului şi al societăţii, ci în interesul personal şi al familiilor lor, în interesul clanurilor şi al grupărilor de oligarhi.

În actuala campanie electoratul e prostit de aceiaşi actori politici, care se întrec în promisiuni cât mai grase: pediştii nu mai „modernizează ţara”, ci cresc Moldova, lăsând-o, la sigur, tot în sărăcie; peledemiştii, după ce tot nu au mai „salvat Moldova de Voronin și nici de comunişti sau sărăcie”, mimează că se avântă înainte, spre un viitor neclar; liberalii, după ce nu au votat un Guvern european, s-au trezit că se doresc în NATO, fără Unirea cu România, desigur; liberal-reformatorii își doresc o ”Moldovă fără oligarhi”, de parcă nu au guvernat cu aceștia la braț; unii politicieni căzuți din tavan cred că bugetul şi economia cresc prin show-uri distractive; iar Dodon se laudă că socialiștii sunt unicul partid în care Rusia are încredere şi ne tot cheamă în Uniunea Vamală, deoarece lumea civilizată din UE ar fi, cică, pentru noi un dezastru; nici bătrânul general Voronin nu rămâne în urmă cu promisiunile – se mai vrea o dată Preşedinte, în loc să se împace cu Dumnezeu.

Și toate servesc un scop – de a-i minţi şi manipula cu obrăznicie pe alegători.

Stimaţi cetăţeni şi alegători,

Am mai ajuns la o răscruce dintre trecut şi viitor. Și trebuie să cântărim bine cum votăm. Căci sătulul nu-l va înţelege niciodată pe flămând, iar forţele politice ce au fost la guvernare şi ne-au adus la sapă de lemn nu au cum să ne facă viața mai bună şi nu merită  a mai fi votate pentru Parlament. În toţi aceşti ani de falsă independenţă mai mult am stagnat decât ne-am dezvoltat. Și postcomuniștii au dezamăgit – în acest fel tot răul provine de la guvernare şi din cauza guvernării. A sosit momentul să declanşăm o nouă Mişcare de Eliberare şi de Renaştere naţională – care să demoleze piramida politico-oligarhică. La 30 noiembrie să dăm cu toţii startul şi să nu mai votăm partidele parlamentare și pe cele din buzunarul lor, pentru că deja miroase greu a naftalină.

Partidul Naţional Liberal este cea mai bună soluţie pentru viitorul românilor și al alogenilor loiali, pentru că propune cea mai scurtă cale de integrare în NATO și Uniunea Europeană – prin Unire cu România.

Din ziua Proclamării, Unirea ar însemna, pentru noi toţi:

  • că devenim automat cetăţeni europeni cu drepturi şi libertăţi depline;
  • că viaţa noastră imediat s-ar schimba în bine: salarii, pensii şi asistenţă socială la nivelul standardelor europene;
  • investiţii şi fonduri structurale considerabile pentru economie şi dezvoltarea regională;
  • noi locuri de muncă bine plătite şi posibilitatea de a munci în orice ţară din Uniunea Europeană;
  • că vom avea parte de o justiţie corectă, care va asigura aplicarea egală a legislaţiei naţionale şi europene pentru toţi;
  • siguranţă în ziua de mâine şi securitate naţională garantată de NATO.

Acestea nu sunt poveşti, stimaţi alegători, ci principii imuabile pentru afirmarea Demnității noastre naționale și pentru refacerea unității noastre românești.

Votaţi Partidul Naţional Liberal şi valorile conform cărora îşi trăiesc viaţa peste 500 milioane de europeni.

Votaţi UNIREA cu România, INTEGRAREA în Uniunea Europeană şi NATO şi veţi scrie cea mai frumoasă istorie românească şi europeană.

Votaţi Partidul Naţional Liberal !

UNIREA face PUTEREA !

Semnează următoarele componente ale Consiliului Unirii:

Asociația Veteranilor de Război–1992 „Tiras–Tighina” – Anatolie CARAMAN

Fundației ”Turnul Dezrobirii Basarabiei” – Timotei ȚURCANU

Asociația ”Maluri de Prut” – Ștefan MAIMESCU

Mișcarea Național-Creștină – Sergiu LAȘCU

Asociația oamenilor de știință, cultură și artă din Orhei – Gheorghe MAXIAN

Mişcarea femeilor din Moldova pentru combaterea sărăciei – Ludmila BOLBOCEANU

Asociația Ziariștilor Liberi – Sergiu AFANASIU

Asociaţia civică ”Solidaritate” – Victor ZUGRAVU

Partidul ”Totul pentru Țară” – Florin DOBRESCU

Asociației ”Memoria victimelor regimului totalitar comunist” – Vlad CIORICI

Fundaţia ,,Dreptul şi Democraţia” – Iulia DELEU

Noua Dreaptă, România – Tudor IONESCU

Asociația Liga Unității și Dreptății din Moldova –Ilie DABIJA

Asociația obștească ”Centrul pentru Informare și Promovare a Securității și Artei Militare” – Victor OLEINIC

 

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme