Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Membri ai CU au protestat din nou, la Aeroport, împotriva separatistului Sevciuk și a aflării de arme în mașinile pazei

Pe data de 10.01.2015 membri ai Centrului de Informare și Promovare a Securității și Artei Militare, împreună cu veterani al războiului de pe Nistru din anul 1992, care fac parte din Consiliul Unirii, au protestat pașnic împotriva liderului separatist Evgheni Șevciuk, la Aeroportul Internațional Chișinău.
IMG-20150110-01012Așa-numitul președinte al RMN a fost întâmpinat de către membri ai KGB-ul nistrean, înarmați și gata să intervină în forță împotriva protestatarilor.
În momentul aterizări cetățeanului Șevciuk, șeful pazei, angajat al KGB-ului, a ieșit și i-a prevenit pe manifestanți să fie calmi și să nu-i aducă pe colaboratorii de pază în situația de a opune rezistență împotriva acestora. 12 lucrătorii ai KGB-lui nistrean au venit să-l întâmpine pe liderul separatist cu patru automobile: Lexus n.î. C735CP, Lexus n.î. C952CH, Lexus n.î. T 716HP și Mercedes T135EA. Conform informațiilor de la sursele din anturajul acestora, în automobilele Lexus n.î. C952CH și Lexus n.î. T 716HP, angajații nistreni dețineau arme de luptă pentru ca, în caz de necesitate, ”să asigure paza persoanei de vârf din Transnistria”.
Menționăm că, la sosirea membrilor Consiliului Unirii la Aeroportul Internațional Chișinău, erau deja prezenți circa 14 angajați a MAI. Și aceștia au venit să-i asigure trecerea, fără dificultate, a liderului transnistrean. Mai mulți angajați ai forțelor de ordine au venit spre protestatari, cu indicații să nu împiedice trecerea liberă a lui Șevciuk.
Președintele Centrului de Informare și Promovare a Securității și Artei Militare, Victor Oleinic, l-a informat verbal pe unul dintre ofițeri INP și pe șeful de post IP Aeroport că, în două automobile ale angajaților lui Șevciuk, se găseau arme de luptă. Aceștia, însă, nu au intreprins nici o măsură operativă pentru a procesa informația parvenită și nici nu au perchiziționat automobilele menționate. La părăsirea teritoriului Aeroportului Chișinău,angajații INP au blocat carosabilul, asigurând trecere liberă liderului transnistrean Evgheni Șevciuk (în video postat de către portalul de știri deschide.md se poate vedea acest lucru).
Servciul de presă al CIPSAM

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme