Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Combatanţii şi societatea civilă condamnă acţiunile Platformei DA faţă de unionişti

Mai mulţi combatanţi ai războiului de la Nistru, dar şi membri ai societăţii civile, condamnă acţiunile Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, care nu a permis tinerilor ce promovează unirea Basarabiei cu România să manifesteze şi ei în Piaţa Marii Adunări Naţionale la mitingul din 13 septembrie. Aceştia au declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că liderii platformei sunt bănuiţi că ar promova interesele altcuiva, posibil chiar ale Federaţiei Ruse, de a declanşa în Republica Moldova un război hibrid asemeni celui din Ucraina.

Anatol Caraman, preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina”, a spus că cei care le-au interzis tinerilor unionişti să arboreze drapelul au comis nişte ilegalităţi. Totodată, aceştia nu le-au permis tinerilor să-şi instaleze propriile corturi, iar organizaţiile care nu sunt pe placul lor nu pot participa la protestele organizate în PMAN. Anatol Caraman a adăugat că la unul dintre protestele organizate de Platforma DA a vrut să iasă în scenă şi să spună numele celor mai mari corupţi din ţară, dar nu i s-a permis deoarece printre acestea erau şi numele unor lideri ai Platformei.

Ghenadie Cosovan, combatant şi fost viceministru al afacerilor interne, a spus că mişcarea protestatară a oamenilor cinstiţi a fost practic preluată de un grup meschin de persoane care nu au nimic în comun cu adevărul. „Dreptatea prin minciună şi manipulare nu se va obţine. Susţin protestul, dar fac apel la oamenii de bună credinţă să nu se lase manipulaţi”, a subliniat Ghenadie Cosovan.

Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unităţii Naţionale, a spus că în PMAN de facto s-au adunat provocatori care vor să-i prezinte într-o imagine proastă pe unionişti. Reprezentantul unioniştilor a subliniat că tinerii au venit în PMAN doar pentru a spune că unica soluţie pentru îmbunătăţirea situaţiei din ţară este unirea cu România. În acest context, unioniştii organizează sâmbătă, 19 septembrie, un marş din PMAN până la Compania Teleradio-Moldova.

Andrei Strâmbeanu, scriitor, a spus că este indignat de faptul că i s-a refuzat să ia cuvânt în faţa mulţimii pe motiv că „acum nu e momentul să se vorbească despre unire”. Scriitorul menţionează că dacă liderii DA de pe acum manifestă o atitudine de dictatori, atunci nu ştie ce poate să se întâmple dacă vor ajunge la putere. „Să admitem că ei ajung la putere. Ei tot vor fura cu miliardele fiindcă acest loc este blestemat, e un stat artificial creat de Molotov şi Ribbentrop. Eu sunt total împotriva conducerii Platformei”, a subliniat Andrei Strâmbeanu.

Bloggerul Veaceslav Balacci a spus că îi susţine pe unionişti, monitorizează cu atenţie situaţia din PMAN şi va informa reprezentanţii ambasadelor UE la Chişinău şi organizaţiile internaţionale despre încălcarea dreptului la libera exprimare de către Platforma DA în raport cu unioniştii.

http://ipn.md/ro/societate/71768

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme