Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste se coalizează pentru a salva Republica Moldova

DECLARAȚIE COMUNĂ

DSC_4935– Situaţia de criză profundă în care se află Republica Moldova în prezent, cauzată de ilegalităţi deja notorii la nivel internațional, comise în sectorul financiar-bancar, care a condus la degradarea continuă a nivelului de trai, impune conştientizarea unui adevăr: Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp.

– Unica soluţie viabilă şi realizabilă, prin care locuitorii celui de-al doilea stat românesc pot depăşi impasul în care se zbat de peste două decenii este reunificarea cu România.

– În vederea realizării neîntârziate a acestui deziderat istoric şi imperativ, în egală măsură, un ideal care a căpătat conotații pragmatice clare în ultimii ani, cerem Guvernelor României şi Republicii Moldova următoarele:

1. Interconectarea cât mai rapidă a sistemelor energetice ale României şi Republicii Moldova, atât în domeniul gazelor naturale şi al carburanţilor, cât şi al energiei electrice.
2. Trecerea sistemului financiar-bancar din Republica Moldova în subordonarea Băncii Naţionale a României şi adoptarea leului românesc drept monedă oficială în Republica Moldova.
3. Instituirea unor politici unice ale Românei și Republicii Moldova pe dimensiunile afacerilor externe, ordinii publice, securității și apărării.

_DSC0128– Aceste revendicări sunt primele dintr-o serie de măsuri menite să creeze condiţii propice pentru reunificarea deplină și definitivă a celor două state. Solicităm Guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău să dea curs acestor măsuri, indispensabile viitorului comun al naţiunii române – încă divizate în două state – pentru a fi înfăptuite până în anul 2018.

– Cerem Preşedintelui Nicolae Timofti să aibă o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiilor, organizaţiilor, grupurilor de iniţiativă şi ai partidelor politice unioniste din Republica Moldova, la care să fie discutată situaţia în care se află acum societatea noastră şi destinul ei. Sperăm ca această solicitare va fi acceptată, fără a fi nevoie să recurgem la proteste în fața Președinției Republicii Moldova.

– Îi atenţionăm pe toţi cetăţenii de bună credinţă din Republica Moldova că pentru duminică, 27 septembrie, forţele ostile viitorului românesc, european al populației, preconizează să iasă în stradă la Chişinău şi să obţină înlăturarea de la putere a actualei guvernări prin proteste non-stop, care nu exclud recurgerea la violențe.

– Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să cahul (1)se abţină de la a participa la aceste acțiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic, prosper şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forță din Republica Moldova vor fi în stare să facă față provocărilor puse la cale de mercenarii Moscovei.

SEMNATARI:

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei
Platforma Unionistă Acțiunea 2012
Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova
Asociația “Lumina a Pedagogilor Transnistreni”
Mișcarea Civică “Anul 1812”
Societatea Scriitorilor Români din Basarabia
Asociația “Spirit Românesc”
Consiliul Național al Reîntregirii
Grupul “Faptă nu Vorbă”
Fundația “Regina Elena”
Fundația Culturală “Căpriana”
Asociația Veteranilor de Război “Tiras-Tighina” (AVR-1992)
Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Polititici din Republica Moldova
Asociația “Vatra Românească”
Centrul pentru o Societate Informată “Flacăra-Studio”
Fundația Presei Libere
Consiliul Unirii
Partidul Național Liberal
Partidul DREAPTA

25 septembrie 2015

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme