Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Altă cale nu există!

Îşi cunoaşte drumul ei orişice corabie,
Să-ţi cunoşti acum şi tu – Basarabie

IMG_5409În sfârşit, lupta cu corupţia în eşaloanele de sus, slavă Domnului, a început şi va fi ireversibilă. După cum se vede, nimic şi nimeni nu va putea s-o oprească, la fel după cum nimic nu va mai putea opri zecile de mii de protestatari să iasă în Piaţa Marii Adunări Naţionale dacă lupta cu tâlharii nu va continua. Mă bucur, mă mândresc că şi eu, acum mai bine de o jumătate de an, am participat activ la protestele din PMAN, grăbind acest proces. Şi cum puteam să stau acasă, când tâlharii din eşaloanele de vârf ale puterii pradă avuţia poporului nu doar din bănci, dar şi din dividendele ce se storc în asociaţiile celor ce le-au creat acum 22 de ani, în urma aşa-zisei privatizări.

Nu pot şi nici nu vreau să-mi ascund revolta, deoarece în ultimii 24 de ani s-au plodit atâţia hoţi în lege din diferite partide care se rânduiesc la putere ce ne fură din tot ce pot – facturi la gaz, la curent electric, la apă, la încălzire, cât şi la salarii, la medicamente, la transport, la pensii, la comerţ, sfidând drepturile noastre de a trăi, a munci, a exista…

Şi dacă tot mai mulţi politologi vorbesc despre aşa-zisă situaţie revoluţionară în Basarabia, când puterea politică şi economică în această aşchie de Ţară sunt concentrate în mâinile unor nelegiuiţi bogătani din partide, dar tot ei, tâlharii compromişi, nu mai pot guverna, iar cei de jos, adică poporul, nu mai dorim să fim prădaţi şi guvernaţi de tâlhari, într-adevăr, situaţia revoluţionară nu numai că există, ci şi se complică în fiecare zi, în fiecare ceas. De ce? Pentru că cei de jos, adică noi, suntem acum organizaţi de Platforma DA cerând doar: miliardul înapoi; jos guvernanţii; demisia totală; alegeri anticipate; tâlharii la puşcărie… căci noi suntem poporul!

Întrucât eu particip la toate mitingurile de protest organizate de Platforma DA, mă întreb: să constituie, oare, cerinţele politice, economice, sociale ale protestatarilor adevăratele interese naţionale ale basarabenilor la ora actuală?

Am încercat să urc la tribuna Platformei DA şi eu, să vorbesc despre dividende, căci sunt unul din membrii Consiliului Prezidiului Asociaţiei Pensionarilor. Am fost aplaudat. Protestatarii m-au susţinut când le-am amintit de dividende, însă doar atât. Despre alte lucruri importante n-am reuşit să vorbesc pentru că vigilenţa liderilor Platformei (nici nu bănuiam) era foarte mare, m-au tras de surtuc, ordonându-mi: termină! Alte încercări de a vorbi au eşuat, pentru că liderii Platformei m-au prevenit că despre alte forme de luptă pentru reunire, reîntregire cu Ţara – e interzis să vorbim, nu e timpul!

De ce nu e timpul? De ce despre furturi, tâlhari, alegeri anticipate, demisii, puşcării e timpul să vorbim, iar despre marea idee naţională – nu?

Participând la mitinguri, văzând cum vigilenţa liderilor se ascute când cineva din unionişti încearcă să vină cu pancartele Reîntregirii cu Ţara, m-am convins: pe liderii Platformei DA în apa asta tulbure îi interesează doar puterea, alungarea hoţilor de miliarde cu ajutorul poporului revoltat. Dar poporul, care nu mai poate suporta înjosirile, furturile guvernanţilor, îşi dă seama că în mişcarea revoluţionară interesele naţionale sunt ignorate?

Venind mai des în Orăşelul Demnităţii, m-am convins că pe protestatari îi preocupă problema numărul unu – să scăpăm de tâlharii de la putere: Voronin, Filat, Plahotniuc, Lupu, Dodon, Ghimpu, Usatâi… Ei trebuie răsturnaţi! Iată „ideea naţională” a protestatarilor. „În locul lor noi vrem la putere oameni buni”, spun protestatarii orăşelului.

Puterea şi statalitatea Republicii Moldova – iată „ideea naţională” inspirată de către politicienii iubitori de avere şi separare. Basarabenilor înşelaţi, înjosiţi, ignoraţi, furaţi, ameninţaţi, disperaţi şi cuceriţi din exterior şi interior li se inspiră o atare idee naţională! De ce se dă uitării cum a fost creată această statalitate? De ce pe această aşchie de Ţară se vrea mereu putere, izolare, avere, în dauna poporului înşelat?

Trădătorilor afurisiţi, iubitori de putere şi avere, lăsaţi ambiţiile voastre partinice veşnic separatiste! Nu uitaţi că duşmanii cursului european sunt plini de ură şi revoltă faţă de liderii AIE-3, dar ei apără interesele proruse, sunt nerăbdători să vină la guvernare pentru a stabili cursul estic cu dictatura miliardarilor flămânzi de putere şi avere. Acum aceasta creează o supraîncordare revoluţionară poate de nebiruit. Ce se întâmplă cu noi, oameni buni? De ce tâlharii mari şi mici îşi joacă mendrele de 25 de ani, creează partide şi partiduţe pentru a veni la conducere, pentru a ne ţine ostatici rupţi de la Ţara-Mamă? De ce ei ascund adevărata idee naţională lăsată nouă de Dumnezeu?! O fac din prostia lor, din interesul lor de a-şi păstra fotoliile, de a acumula avere, sau şi din interesele ascunse ale actorilor din spate? Mi-i teamă, mă îngrozesc când văd că toţi sunt preocupaţi de putere, de avere, chemându-ne la alegeri, la referendumuri, la răsturnare etc.

Platforma DA nu face excepţie, nu se împotriveşte luptei pentru putere, pentru întărirea statalităţii hoţilor de miliarde, nu fereşte poporul de a fi prostit ascunzând adevărul despre ideea naţională a tuturor românilor, cerând doar pedepsirea hoţilor, demisia totală, anticipatele ascunzând, vorba lui Petru Bogatu, interese meschine!
Unirea stataliştilor interni şi externi devine o forţă de nebiruit dacă ştim cine stă în spatele acestor iubitori de putere şi avere.

Dar dacă luăm, dar trebuie să luăm în seamă forţele proruse, şmecherii interni şi externi care ştiu să amăgească poporul cu promisiuni, înţelegem de ce toate partidele acum sunt preocupate nu de salvarea poporului prin Reîntregirea cu Ţara – unica cale de evadare din iad, ci de putere. Puterea îi interesesază şi pe liderii Platformei DA. La mitinguri aceşti lideri scot în lumină bărbaţii din popor, bărbaţi devotaţi cauzei naţionale. Bănuiala cum că în spatele Platformei DA sunt alţi şmecheri ce aşteaptă răsturnarea pentru a veni la guvernare devine tot mai limpede, în valul acestor tulburări, neglijarea necesităţii alegerilor nominale nu este doar o prostie, ci un mare interes a celor din umbră. Iată de ce sunt reduşi la tăcere oamenii cu adevărat patrioţi.

Oamenii cu verticalitate, devotaţi cauzei poporului, vor pregăti nu alegerile anticipate, ci alegerile nominale şi puterea statală pentru realizarea ideii naţionale – Reunirea.

Radicaliştii Platformei DA nu doresc nici până în prezent nominalizarea bărbaţilor din popor, păstrând cu stricteţe acelaşi spectacol, aceiaşi actori, vorba lui Tudor Rusu.

Eu mă întreb şi vă întreb, stimaţi cititori, ce interese ar avea liderii Platformei DA, transformându-se, o parte din ei, în partid politic, să nu scoată în faţă liderii devotaţi şi patrioţi gata să se sacrifice pentru a merge pe calea cea dreaptă – Reîntregirea Ţării?

Toate problemele răbufnite acum la suprafaţă, înşelătoriile puse la cale de stataliştii care, cu orice preţ, doresc să-şi păstreze averile vor primi şi ajutor militar dacă va fi nevoie, numai să nu piardă terenul de pe această aşchie de Ţară. Pa valul acestei situaţii revoluţionare trebuie să ne deşteptăm să înţelegem că în situaţia geopolitică creată de Dumnezeu pentru noi!, când Rusia e împotmolită în războaie şi criză economică, când ţările europene, SUA şi NATO continuă să ne ajute, când România ne acordă sprijinul în mişcarea noastră dreaptă, unica cale de a înfrânge pericolul intern şi extern este Reîntregirea Ţării – iată adevărata idee naţională pentru care trebuie să luptăm! O atare situaţie în istoria noastră deja am avut-o în 1918, când bărbaţii înţelepţi ai neamului au creat Sfatul Ţării în Basarabia şi au votat Unirea la Alba Iulia. Să ne ajute Dumnezeu şi de această dată.

Virgil MÂNDÂCANU,
preşedintele Prezidiului Asociaţiei Pensionarilor din R. Moldova

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme