Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Joi a avut loc ședința membrilor Consiliului Unirii de la Chișinău


IMG_5889
Joi, 29 octombrie, a avut loc ședința grupului de membri activi de la Chișinău al Consiliului Unirii, care își reia activitatea după o pauză generată de motive obiective.

Discuțiile s-au axat pe mai multe aspecte ale agendei Platformei unioniste – atitudinea față de momentul politic din Republica Moldova în contextul demiterii Guvernului prin moțiune de cenzură, instituționalizarea Consiliului Unirii, imperativul cooperării cu entitățile și Platformele unioniste, adoptarea unei Declarații privind demararea procesului de Reunire a celor două state românești.

După opiniile exprimate, s-a decis crearea unui grup, care va propune de urgență un dialog pentru coagularea eforturilor unioniștilor în vederea desfășurării de acțiuni comune dedicate Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie 2015, și Zilei Unirii, pe 27 Martie 2016, dar și de manifestări proUnire în centrele raionale ale Republicii Moldova. Din grup vor face parte Anatolie Revenco, Vitalie Lisnic, Iurie Moisei, Iulia Deleu, Andrei Iuri-Apostol, Oleg Brega, Victor Grebenșcicov, Fiodor Ghelici.

S-a decis să continue discuțiile privind instituționalizarea Platformei ”Consiliul Unirii”, să se discute într-o ședință aparte problema teritoriului de peste Nistru în eventualitatea Reunirii cu România, să se pregăteaască o discuție cu grupuri din intelectualitatea de creație pentru atragerea de personalități în procesul de propagare a necesității Reunirii, precum și o masă rotundă a entităților unioniste pentru o agendă comună de acțiuni proUnire.

Pe agenda viitoare se vor regăsi multe priorități, inclusiv politice, discutându-se eventualitatea continuării dialogului dintre entități unioniste civile și partide unioniste.

Cei prezenți la ședință au adoptat textul unui Document, intitulat ”Declarația privind necesitatea declanșării procesului de Reunire a celor două state românești”.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme