Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Virgil MÂNDÂCANU – Lăcomia de avere şi putere leac nu are

„Toată găinăria politică şi bădărănismul politicienilor din ultimii ani în R. Moldova sunt centrate pe un singur obiectiv – cum să scape ei de puşcărie, menţinându-şi mai departe puterea şi averea acumulată prin tâlhării. Un colac de salvare al lor e mimarea reformelor europenizării, iar, în fapt, – realizarea euroasiatizării şi continuarea tâlhăriilor” (V.M.)

IMG_5409În cadrul Pactului Social academicianul Nicolae Dabija a susţinut că „…unica soluţie pentru ieşirea Republicii Moldova din crizele care o bântuie mai ceva decât nişte tsunami unul după altul şi din toate direcţiile (corupţia, sărăcia, scumpirile, degradarea clasei politice, transnistrizarea, ameninţările Federaţiei Ruse cu euroasiatizarea etc.) ar fi Reunirea Republicii Moldova cu România”.

Dar eu, ca un veteran al muncii, participând activ la toate mitingurile de protest în PMAN, mă întreb: cum de s-a putut întâmpla ca după ani buni de apeluri a Forului Democrat al Românilor din Moldova la Reîntregirea Ţării, după atâtea eforturi ale unioniştilor, după chemările la Întregirea de Ţară ale lui Traian Băsescu, intensificarea activităţii Platformelor Unioniste „Acţiunea 2012”, BUN şi apariţia inscripţiilor pe toate gardurile şi pereţii din România şi R. Moldova „Basarabia e România”, după multe acţiuni concrete, marşuri, manifestări, mitinguri ale PNL și ale Mişcării civice „Tinerii Moldovei”, – acum, când s-a intensificat lupta cu adevărat revoluţionară a tuturor maselor largi – mesajul unionist de pe buzele politicienilor, protestatarilor să dispară fără urmă. Cine şi cu ce putere i-a speriat pe protestatari, pe intelectualii şi politicienii, chiar şi pe politologi, ca ei să uite cu desăvârşire de mesajul unionist, de chemările FDRM, PNL, ale Platformelor tineretului din România şi Republica Moldova la reîntregire?

Să fie oare toţi vânduţi şi cumpăraţi, toţi bolnavi de sindromul bădărănismului moldovenesc-basarabean – putere şi avere!? Sau poate au dosare de corupţie şi furturi în mâinile lui Plahotniuc şi acesta-i ţine pe toţi sub călcâi? Dar liderii Platformei DA, care depun atâtea eforturi pentru răsturnare, de ce se tem de Reîntregirea Ţării? Sunt şi ei, ca şi clasa politică compromisă, împătimiţi de putere şi avere? Au şi ei stăpânii lor, cu interese ce se vor vedea ceva mai târziu! Dar cel mai ciudat fenomen, în viziunea mea, este ameninţarea! cu care Dodon şi Usatâi i-a speriat pe mulţi: „Dacă venim noi la putere, unioniştii vor umple Siberia!”, „Căraţi-vă în România voastră, nu ne încurcaţi să trăim!”…

Un vechi coleg şi prieten (din care mi-au mai rămas acum) la 80 de ani ai mei şi 60 de ani de activitate pedagogică, urmărindu-mi publicaţiile mele din „Făclia”, „Literatura şi arta”, „Timpul”, „Univers Pedagogic PRO” etc., mă susţine, dar mă tot întreabă: – Dragul meu, eşti sigur că Dodon şi Usatâi, cu acoperirea lui Putin, nu vor veni la putere şi nu vom avea de suferit urmări grave? Fără multă diplomaţie, recunosc că în condiţiile când Preşedintele statului nu-i Preşedinte, Guvernul nu-i Guvern, Parlamentul nu-i Parlament, iar statul e captiv, nu funcţionează, la ce putem să ne aşteptăm? Doar ei toţi, din frica Reîntregirii şi, deci, a puşcăriei, ne vor băga pe noi în Siberii… Şi fratele meu bălţean, omul intoxicat ani în şir cu propagandă sovietică, iar acum cu cea kaghebistă-putinistă mă tot sună, după fiecare articol publicat, să fiu mai atent, mai cu băgare de seamă, că Dodon, acest stalinist, hitlerist, pinocetist nu glumeşte, el are mare susţinere de la Kremlin… Şi…

Da, dragi cititori, bădărănismul politicienilor cu dosare în mâinile lui Plahotniuc nu are interes de a trezi intelectualii noştri fricoşi la Marile Idealuri Naţionale, ci invers, bagă spaima în ei, făcându-i să accepte trădarea în schimbul unei susţineri materiale.

Dar iată că timpul ne schimbă. Poporul fiind tot mai tare jefuit de aceşti bădărani lacomi nu mai vrea să audă nici de numele acestei clase politice. Poporul vrea să-i măture pe toţi. Şi îi vom mătura!!!

Şi acum, eu, pedagogul, neafiliat la partide politice, dar responsabil de politica educaţiei tineretului şi învăţământului, mă întreb: cu ce şi cum mă duc eu la lecţii? Căci programa mea de studii e Curricula integralităţii care cuprinde: Istoria Pedagogiei, Pedagogia ca artă a educaţiei, Etica Pedagogică, Tehnologii Educaţionale, Religia!

Cum explic eu, învăţătorul, un astfel de fenomen, căci studenţii mă întreabă şi pe mine? Cel mai bine, mai pedagogic e să organizez educaţia astfel ca ei singuri să caute răspunsul. Iată de ce le-am propus studenţilor un mic experiment: – Priviţi mai atent posturile noastre de informaţii (presa, radioul, televiziunea…) şi observaţi:

 1. Cum politicienii, analiştii, ziariştii, conducătorii statului folosesc mesajul unionist al Reîntregirii?
 2. Cum ascund, cum mimează ei ideile românismului, problemele europenizării şi cu ce le înlocuiesc ei?
 3. Încercaţi să vă explicaţi de ce Platforma DA izgoneşte tinerii unionişti, chiar îi agresează dacă încearcă să se prezinte la mitingurile paşnice din PMAN?
 4. Încercaţi să vă documentaţi cât de prezenţi sunt la mitinguri profesorii universitari şi şcolari (din cei 100.000)?
 5. Încercaţi să aflaţi care este starea de spirit a celor din orăşelul Platformei DA? Sunt ei îndemnaţi să dorească cea mai sigură cale paşnică de obţinere a biruinţei prin Reîntregirea Ţării? Apelează ei la ajutorul lui Dumnezeu, sau poate acolo e o adunătură de … ateişti?

Cine crede că tineretul de astăzi nu se interesează de viaţa politică greşeşte amarnic. Da, o bună parte dintre moldoveni (tineri sau mai în vârstă) rămân intoxicaţi de propaganda sovietică şi cea rusească. În ajutorul acestei propagande vine acum o „armată naţională” de ziarişti, politologi şi politicieni corupţi care, fiind bine plătiţi, fac totul ca să continue procesul deznaţionalizării, rusificării şi promovării antiromânismului şi a tot ceea ce înseamnă teamă de românism, de Unire cu Ţara. Aceasta pentru ca să rămânem constant într-o stare de nesiguranţă, deznădejde şi să protestăm împotriva Unirii.

Experimentul a arătat că încă sunt puţini cei care conştientizează pericolul trădătorilor de neam, de ţară, dar şi mai puţini sunt cei care încearcă să scape de frica îmbolnăviţilor de putere, de patima agoniselii averilor. Iată doar unele rezultate. Cercetările individualizate i-au adus pe studenţi la concluziile:

 • Referendumul la care cheamă partidele politice de stânga şi pe care şi-l doresc atât de mult (Dodon, Usatâi, Voronin, Şelin, Climenko ş.a.) se bazează pe intoxicarea constantă a populaţiei prin mass media susţinută de Plahotniuc, Lupu şi toate canalele de televiziune proruse;
 • Politicienii, guvernanţii, ziariştii, politologii (chiar şi cei mai vestiţi), când vine vorba de adevărul istoric cu referire la evenimentele din 1812, iau apă în gură, nu vor să recunoască că atunci ruşii au rupt Basarabia de la Patria-mamă. Au uitat politicienii şi de tragediile din anii 1940, 1949…;
 • Moş Ion din orăşelul Platformei DA acum cere răsturnare, referendum, alungarea oligarhilor de la putere, nu şi Reîntregirea cu Ţara!
 • Nimeni dintre liderii Platformei DA nu îi ajută pe protestatari să-şi învingă teama de românism şi să-l promoveze în defavoarea falsei doctrine a unioniştilor euroasiatici;
 • Nimeni dintre protestatarii Platformei DA nu-şi pune întrebarea: de ce tinerii care se prezintă la mitingurile de protest sunt maltrataţi, alungaţi? De ce?

Iată concluzia generală:

Şi, totuşi, unionismul, românismul ia amploare, nu poate fi oprit. Unioniştii euroasiatici devin tot mai îngrijoraţi, chiar speriaţi, Şelin e gata să iasă „cu arma în mâini”, ca să apere statalitatea de unionism. Dodon cere de la Guvern interzicerea prin lege a mişcării unioniste…

Aceşti unionişti euroasiatici, pinoceţi moldoveni, nu se tem să spună, ba chiar declară deschis că nu vor permite tineretului să fie stăpân în ţara strămoşilor noştri.

Guvernanţii şi clasa politică compromisă cu dosare în mâinile lui Plahotniuc, ruinând ţara, vor să ne aducă sub dominaţia Kremlinului.

Suntem martori şi participanţi la situaţia politică foarte gravă şi periculoasă. Bădărănismul politicienilor care în ultimii ani au comis crime grave împotriva propriului popor, nu mai poate fi tolerat. Acum, văzând că mişcarea revoluţionară a poporului e în creştere, fac tot posibilul ca prin false promisiuni să mai înşele o dată poporul, în special tineretul, răpindu-le idealul sacru – Reîntregirea celor două state româneşti!

Îmbolnăviţi de o maladie incurabilă – patima de putere şi avere!

Ani în şir, prin limbajul lor demagogic, ei au reuşit să convingă o parte dintre oamenii care s-au lăsat înşelaţi că cea mai sigură cale spre succes este unionismul euroasiatic. Despre succesele României din ultimii ani în combaterea corupţiei, –  niciun cuvânt.

Dar cine dacă nu învăţământul vine în ajutorul lui moş Ion de la ţară şi a elevului, studentului, a tineretului în general?

Bădărănismul politicienilor compromişi cu unica lor speranţă – păstrarea statalităţii statului creat cu voia lui Stalin şi Hitler (1939) – nu are multe zile de trăit.

Studenţii conclud că Ideea Naţională Românească de Reîntregire cu Ţara nu subminează integrarea R.Moldova în Uniunea Europeană. Studenţii văd cu mai multă claritate:

 1. Ideea românismului şi a Unirii, în ultimii ani scoate zeci de mii de oameni în stradă în România şi R.Moldova;
 2. Platforma DA ieşită pe arena politică în toiul mişcării revoluţionare a poporului revoltat, are un rol important în organizarea şi conducerea luptei împotriva guvernanţilor corupţi şi compromişi, dar îndepărtarea poporului de la lupta paşnică pentru reîntregirea celor două state româneşti confirmă presupunerea că şi liderii Platformei DA sunt bolnavi de putere şi avere!
 3. Strategia unificării e promovată din 2012 în România şi în R.Moldova de membrii Partidului Național Liberal, de membrii Consiliului Unirii, de membrii Forului Democrat al Românilor din Moldova (FDRM), ai Blocului Unităţii Naţionale (BUN) la Chişinău şi Bucureşti, ai Direcţiei Naţionale pentru Reunificare (DNR). Ei încep să ceară tot mai activ de la guvernele din România şi R.Moldova organizarea acţiunilor comune pro-Unire la Chişinău şi Bucureşti, cu adresări preşedintelui Klaus Iohannis care, ca şi Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, Întregitorul de Ţară, nădăjduim să devină Preşedintele tuturor românilor. Pe fundalul apelurilor care devin tot mai multe şi mai frecvente, proiectul Unirii devine posibil acum mai mult ca oricând. Dumnezeu să ne ajute!

Virgil MÂNDÂCANU

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme