Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Virgil MÂNDÂCANU: Reîntregirea celor două state româneşti – inevitabilă realitate

„Dacă am fi uniţi, am fi de nebiruit” (Herodot)

În războiul informaţional dus de către unioniştii proruşi mascaţi în democraţi, socialişti, comunişti… împotriva unioniştilorIMG_2812 europeni care vor Reîntregirea Ţării începe o fază nouă –  mai fierbinte, mai periculoasă – odată cu semnalul dat în Parlamentul R. Moldova de către deputatul Vladimir Batrâncea, care a sfâşiat demonstrativ harta Ţării, şi deputatul Igori Dodon, care cheamă poporul nu la Reîntregirea Ţării, ci la întărirea statalităţii acestei aşchii de ţară rupte de la Patria-Mamă în 1940 de către Stalin.

În ultimii 25 de ani de după independenţă, statalitatea Moldovei de Răsărit a fost „întărită” de către agrarieni, comunişti şi democraţi trădători de tot felul. Ei ne-au adus în pragul falimentului deplin al poporului prădat, amăgit, prostit şi sărăcit. Statul creat pe această aşchie de ţară ruptă din trupul Ţării a devenit cel mai puternic în tâlhării, demagogii, trădări, transformând poporul băştinaş, vorba lui Constantin Tănase, „într-o veşnică turmă necuvântătoare, fără carte, fără bani, fără demnitate naţională şi fără dreptate”… Această piatră de poticneală a noastră duşmanii unităţii noastre au păstrat-o şi o mai păstrează cu „sfinţenie” şi astăzi, mai ales acum, când poporul înţelege mai bine ca oricând că Reîntregirea celor două state româneşti este o realitate inevitabilă.

Deci, piatra de poticneală a tuturor românilor în realizarea Unirii a fost şi mai este folosită de toţi trădătorii noştri prin deznaţionalizare, rusificare, suprimarea conştiinţei naţionale.

Dar iată că acum, din voia şi cu ajutorul Domnului, toţi basarabenii cu conştiinţa identităţii naţionale tot mai insistent reafirmă necesitatea Unirii neamului.

Dorinţa Unităţii a devenit şi mai ardentă odată cu crearea platformei FDRM – o flacără ce a încălzit inimile, conştiinţa şi dorinţa nestrămutată de a reveni în matricea noastră firească – România Mare. Numai cei care au mers pe calea inversă – calea trădării, deznaţionalizării, rusificării, hoţiei şi mancurtismului, acum nu văd, nu vor să înţeleagă că forţele reacţionare încearcă a-şi regrupa şi a face tot posibilul pentru a amăgi poporul încă şi încă o dată prin noi alianţe, noi guverne, noi alegeri anticipate cu participarea comuniştilor, socialiştilor, democraţilor trădători…Nu văd, nu cred că spiritul conştiinţei naţionale a băştinaşilor e în plin avânt, e de neînvins. Piatra lor de poticnire este averea acumulată prin tâlhării şi acum vor consolidarea statalităţii lor tâlhăreşti.

0274_03022015_Moldova_Romania-700x466-300x199Acum, când se dă lupta decisivă între popor şi trădători, eu sunt convins că Reîntregirea este o realitate. De ce? Pentru că  platformele unioniste, partidele unioniste, Tinerii Moldovei şi ai României prin susţinerea internaţională cer tot insistent reîntregirea celor două state româneşti ca o realitate revendicată de FDRM. Deschideţi mai des şi mai larg paginile Săptămânalului „Literatura şi arta” şi cei care nu cred în izbânda idealului nostru, vă veţi convinge că zeci şi zeci, sute şi mii de basarabeni români susţin propunerea academicianului N. Dabija de a traversa o fază nouă de tranziţie – Reîntregirea celor două state româneşti.

Cei care vor putere şi avere încearcă să scape de pedeapsa poporului pentru trădare şi tâlhării îşi dau toată osteneala să creeze partide, alianţe… ca să se menţină la putere – păstrând statalitatea lor.

Celor care vor să nu cadă cu totul în prăpastia ruinării totale a Basarabiei, nu le trebuie partide, ei vor o Adunare Generală Unionistă – cu un Guvern al Salvării Naţionale care va fi proclamat în PMAN, ca şi la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Îi mulţumesc Domnului că m-a învrednicit să înţeleg această realitate. Şi oricât s-ar strădui laboratoarele Kremlinului să zăpăcească în continuare poporul nostru, oricât de mult şi-ar da silinţa trădătorii noştri Dodon, Voronin, Lupu, Plahotniuc, Usatâi… ei nu vor reuşi să ne învingă, să ne abată de la singura cale adevărată – Reîntregirea celor două state româneşti.

Virgil MÂNDÂCANU                                 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme