Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

MESAJUL PNL și al grupului activ din Consiliul Unirii pentru structurile asociative pro-Unire în formare

Consiliul Unirii îi îndeamnă pe toți membrii, adepții și simpatizanții săi să vină duminică, ora 12.00, la cercul din fața Universității pedagogice ”Ion Creangă”, pentru a forma o coloană ce se va deplasa, printr-un marș autorizat, pe Bulevardul Ștefan cel Mare spre Scuarul Operei Naționale, unde va avea loc un miting pro-Unire, urmat de un mare Marș unionist.

După serioase consultări publice, acum patru ani, din inițiativa Partidului Național Liberal, a fost creată Platforma unionistă ”Consiliul Unirii” – continuatorul Consiliului Național al Reîntregirii, format la Iași, în anul 1991 de către parlamentari de pe ambele maluri ale Prutului, – platformă ce include entități asociative și politice.

IMG_7628În anii ce au urmat, apărând constant valorile naționale și obiectivul de unitate românească, membrii PNL șiIMG_7633
ai acestei platforme unioniste, prin dezbateri și acțiuni concrete, au promovat imperativul coagulării forțelor politice și civice de esență națională și de orientare prooccidentală.

În acest sens, este salutară extinderea segmentului românesc, unionist, proeuropean, prin noi structuri, ce încearcă să reprezinte categorii de populație, adineauri sceptice şi indiferente față de opțiunea unionistă, dar care astăzi conștientizează, sperăm, că unica și adevărata cale de urmat a națiunii noastre este REUNIREA cu Patria-mamă România.

Au fost și rămân binevenite orice apeluri și declarații pro-Unire ale diferitelor grupuri profesionale, grupuri ale intelectualității tehnice și de creație, ale Uniunii Scriitorilor sau ale grupurilor organizate pe alte criterii şi interese, mai ales cele lansate la sfârșitul anului 2015.

În toți acești ani, noi am păstrat cu multă grijă, cu riscuri și în condiții dure, acest unic obiectiv autentic național, de aceea solicităm celor ce se ating de el să simtă importanța protejării și promovării lui până la realizarea sfântului deziderat. 

Recent, cunoscute structuri şi-au anunţat reasocierea într-o nouă entitate civică, având denumirea ,,Sfatul Ţării-2”, care se convoacă într-un for pe 27 martie, de Ziua Unirii, la Palatul Național din Chișinău.

Sperăm că structura anunţată va completa efortul solidar și intens al Platformei ”Consiliul Unirii” de încurajare a elanului și a speranțelor entităților unioniste, de pe toate palierele societății, care trebuie să continue procesul de fortificare.

Este prea mare responsabilitatea de neprofanare a idealului, a aspirației și a dezideratului de unitate națională românească, tot mai vădit exprimat, de aceea PNL, adepții din Consiliul Unirii vor manifesta și prudenţa cuvenită, vor monitoriza noile procese și vor sesiza populația în cazul utilizării ideii unioniste în scopuri politice și electorale egoiste sau ascunse. 

Nefiind o autoritate oficială, ”Sfatul Țării-2” riscă a fi încă o structură cu discurs electoral, în timp ce Unirea o fac nu organizațiile societății civile, ci Parlamentele, legat de care pare încă a nu fi acceptată componenta politică în procesul Reunirii.

Prin vehicularea depolitizării și a departinizării mișcării unioniste se elimină suprastructura politică unionistă (parlamentară) – o componentă majoră, conjugată cu masa critica unionistă (civilă) – ambele absolut necesare, deoarece e nevoie de sprijin politic declarat pentru inițierea procesului de Reunificare.

Ca primul partid unionist din Republica Moldova, PNL va fi prezent, cu statut de invitat, la for, printr-un grup din conducere, la fel și reprezentanți ai Consiliului Unirii.

Totodată, înfruntând diversiunile antiunioniste ce nu au contenit, prăbușind, până la anul 2012, prin false ,,grupări naționaliste”, așteptările românilor basarabeni, constatând și încercările de dispersare a forțelor unioniste, informăm opinia publică și presa că PNL, Consiliul Unirii nu doar vor fi prezenți la manifestarea de la Palatul Național ca invitați, dar și îi îndeamnă pe toți membrii, adepții și simpatizanții săi să vină duminică, ora 12.00, la cercul din fața Universității pedagogice ”Ion Creangă”, pentru a forma o coloană ce se va deplasa, printr-un marș autorizat, pe Bulevardul Ștefan cel Mare spre Scuarul Operei Naționale, unde va avea loc un miting pro-Unire, urmat de un mare Marș unionist.

Noi suntem siguri că UNIREA FACE PUTEREA, ceea ce a demonstrat constant Consiliul Unirii din februarie 2012, în condiții de obstrucționare din partea Puterii autoproclamate proeuropene și a opoziției filoruse.

Astfel, pentru duminică, 27 martie, îi invităm pe toţi oamenii de bună credinţă să vină în centrul Capitalei, unde vom fi cu toții împreună în această Mare Zi din istoria Neamului Românesc.

Să fim cât mai mulţi! Să fim cât mai uniți!

Chișinău, 24 martie 2016

În numele PNL, al Consiliului Unirii, semnează cooordonatorii: 

Ştefan MAIMESCU, ex-deputat, membru al Consiliului Naţional al Unirii-1991, membru al Consiliului ,,Asociaţiei Parlamentul 90”, preşedintele Asociaţiei socio-culturale ”Maluri de Prut” din Italia

Vitalia PAVLICENCO, ex-deputat, preşedintele Partidului Naţional Liberal

Timotei ŢURCANU, inginer, președintele Fundației ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”

Anatolie REVENCO, vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme