Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Camera Deputaților a Parlamentului României, a decis ca ziua de 27 martie să fie declarată Ziua Unirii

IMG_7700Camera Deputatilor a decis ca ziua de 27 martie sa fie declarata Ziua Unirii Basarabiei cu Romania, sarbatoare nationala. Asta nu inseamna ca va fi si zi libera.

“Guvernul Romaniei si autoritatile administratiei publice centrale si locale iau masurile necesare pentru ca, in data de 27 martie, drapelul Romaniei sa fie arborat in conformitate cu prevederile Legii nr 75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de care autoritatile si institutiile publice”, potrivit legii adoptate azi.

Ziua Unirii Basarabiei cu Romania va putea fi marcata de catre autoritatile administratiei publice centrale si locale, organizatiile neguvernamentale, muzee, reprezentantele Romaniei in strainatate, prin organizarea de evenimente si manifestari publice si cultural-stiintifice dedicate acestei sarbatori.

Autoritatile administratiei publice centrale si locale pot sprijini material si logistic organizarea si desfasurarea manifestarilor amintite, potrivit sursei citate.

Camera Deputatilor este for decizional.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme