Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

S-a reconstituit ”The World Romanian Council”

Comunicat WRC – 2017, 25 Martie 2017

onoarea-si-patriaDupă 6 luni de demersuri, autoritățile din Atlanta au aprobat în mod definitiv și irevocabil încorporarea organizației ”The World Romanian Council” în conformitate cu legile Statului Georgia, USA.

Ca urmare, la data de 24 Martie 2017, ”The World Romanian Council” a fost înscrisă în registrul organizațiilor statului Georgia, USA ca organizație non profit Art. 501 (c), avându-i ca ofițeri principali pe Mircea Popescu-președinte, Smaranda-Cazan Livescu-secretar general și Gabriel Marmara-CFO.

Prin locație, prin statut și prin denumire, se asigură continuitatea și legitimitatea organizației ”The World Romanian Council” înființată și înregistrată la Atlanta, Georgia, USA în Martie 2001.

Totodată, pe baza principiului continuității, se menține statutul de membru și de membru fondator pentru orice organizație sau membru fizic al organizației ”The World Romanian Council” înregistrată în anul 2001.

În acest fel, prin refacerea continuității, legitimității și legalității organizației „The World Romanian Council”, se va putea reactiva și va putea reintra oficial în drepturi legale în conformitate cu legislația României și Fundația ”Consiliul Mondial Român”, recunoscută ca ”Reprezentanța CMR România” a organizației-mamă din Atlanta, Georgia, USA așa cum a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului României Nr. 1606 din 23 decembrie 2003.

În cursul anului 2017, sau cel mai târziu la începutul anului 2018, va avea loc un Congres pentru:
– alegerea unei noi conduceri în conformitate cu prevederile statutului actual;
– validarea noilor membri persoane juridice (organizații) și persoane fizice care-și exprimă dorința de a adera la organizație conform principiilor statutului;
– completarea Statutului, după caz, cu amendamente;
– aprobarea funcționării Fundației ”Consiliului Mondial Român”, sub numele aprobat de ”Reprezentanța CMR România” și alegerea conducerii acesteia.

În perioada până la Congres, actuala conducere, considerată de tranziție, va asigura activitatea curentă a ”The World Romanian Council”, va identifica vechii membri (persoane juridice și fizice), va accepta noi adeziuni de membri și va depune eforturi pentru reactivarea unor departamente și relații interne sau internaționale, cum ar fi statutul de mebru fondator al „The Europeans throughout the World” (Diaspora Europeană), organizație neguvernamentală cu sediul la Bruxelles.

Activitatea curentă va avea ca obiective principale:
– susținerea, colaborarea și participarea prin reprezentanți la inițiativele și acțiunile societății civile, guvernamentale sau ale partidelor politice care au ca scop manifestările legate de centenarul Marii Uniri din 1918, cu precădere a re-unificării țării prin revenirea Basarabiei la Patria mamă;
– inițiative și propuneri de soluții în vederea întăririi poziției României în cadrul Uniunii Europene;
– propuneri concrete pentru întărirea sistemului de apărare al României și al flancului estic UE (Marea Neagră) prin susținerea cooperării cu Statele Unite și în cadrul NATO.

Anexe:
https://mipopescu.wordpress.com/03-documente-cmr/comunicat-wrc/

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme