Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Iacob Cazacu-Istrati: E ultima redută!

Doar dragostea de tot ce e măreț și frumos te face fericit – dragostea de neamul tău!

“Ceea ce întreprinde astăzi guvernarea comunistă, prin promovarea unor politici de neglijare a tot ce este românesc în Mișcarea de Eliberare Națională, se înscrie într-un plan eșalonat de lovitură de stat, menit să neutralizeze valorile și principiile puse la temelia statului Independent Republica Moldova în august 1991. Este uitată cu desăvârșire Declarația de Independență și se caută motive pentru revizuirea ei, iar adoptarea unei ideologii de stat bazate pe moldovenismul antiromânesc, nu este altceva decât revenirea la politica stalinistă de separare a poporului român al Basarabiei și menținerea lui în sfera de influență a Federației Ruse”.

Eu mă întreb – care e marea cauză a eșecului nostru, a segmentului unionist de dreapta de la 1992 încoace? Doar, era clar până atunci, că datoria noastră sfântă e Unirea cu România și despre asta ne vorbesc Marile Adunări Naționale, care au preluat toate simbolurile de stat ale României: Imnul, Drapelul, Limba și Alfabetul! Oamenii au ales un Parlament cu aspirații de renaștere națională, dar… nu a fost în fruntea lui un lider puternic, de fier, care să nu dea înapoi! Da, acele încercări secrete de a negocia Reunirea RM cu Bucureștiul au dat faliment din cauza autorităților neocomuniste, care luase puterea în urma loviturii de stat din decembrie 1989, în frunte cu Ion Iliescu dar, următorul pas al Chișinăului nu urma să fie pesimismul și supărarea, ci votarea în Parlament a recunoașterii Actului Unirii din 1918, act, care nu e anulat nici până astăzi. El trebuia, la urma urmei, de ratificat și dus la București cu cerința, nu cu rugămintea de a scoate vama de la Prut. Atât. Dar, s-a întâmplat ceea ce nu trebuia să se întâmple… După adaptarea de către Parlamentul de la Chișinău a Declarației Suveranității, la 23 iunie 1990, peste mai bine de un an, la 27 august Republica Moldova, după noul nume primit la 23 mai 1991, și-a proclamat Independența. Independența, nu Revenirea la România, de la care fusese ruptă în 1940 și, respective, în 1944!!! Cel mai tragic moment în această problemă este, conform unora, recunoașterea Independenței de către București. Da! Primul stat care, în aceeași zi, după proclamarea Independenței RM, ne-a recunoscut Independența a fost România. Aceasta – iarăși, conform unora, -e a doua mare trădare a României față de Basarabia. Prima a fost în 1940, când a fost cedată în urma ultimatumului de la Kremlin, fără nicio rezistență armată și, a doua, iată, în 1990, după care Republica Moldova a început să se distanțeze de ea. La 21 decembrie 1991, Moldova semnează Actul de constituire a CSI, mai precis Republica Moldova a devenit unul dintre fondatorii (nașii) ”neosoiuzului”, care își are scopul de a renaște fosta Uniune Sovietică!

Președintele Parlamentului RM de atunci, Alexandru Moșanu, forțat de situație, pierzând speranța în Unire și încrederea în Mircea Snegur, și-a dat demisia. Acesta a fost începutul căderii Mișcării pentru Unire cu România. Pe 2 februarie 1993, Președintele Parlamentului, Alexandru Moșanu, prim-vicepreședintele Parlamentului Ion Hadârcă, președintele Comisiei pentru relațiile externe a Parlamentului Vasile Nedelciuc și președintele Comisiei pentru publicitate și mijloacele de informare în masă a Parlamentului Valeriu Matei și-au prezentat demisia în bloc, demisie acceptată de către plenul Legislativului. Această demisie a fost cauzată și de condițiile luptei politice cu Partidul Democrat Agrar din Moldova.

După această demisie începe adevăratul calvar. În 1994 este ratificat Tratatul de aderare la CSI, renunțarea la Imnul de stat ”Deșteaptă-te române” și ”limba moldovenească” a fost proclamată limbă de stat. Din partea României nicio reacție… După părerea mea, s-a dezamîgit și  București de guvernarea de la Chișinău după înțelegerea (trădarea) de la Moscova a lui Mircea Snegur în timpul războiului ruso-român din 1992, după care s-a format ”republica nistreană” și ”Găgăuz-Yeri”. În acest război, scopul Moscovei a fost crearea platformei de presiune politică în scopul menţinerii R.Moldova în sfera de influenţă a Rusiei, pentru a preveni presupusa Unire cu România, prin crearea, în acest scop, a unei enclave ruse la frontiera moldo-ucraineană.

Iată ce spunea Alexandru Moșanu în 1993, cuvinte și astăzi actuale: “Ceea ce întreprinde astăzi guvernarea comunistă, prin promovarea unor politici de neglijare a tot ce este românesc în Mișcarea de Eliberare Națională, se înscrie într-un plan eșalonat de lovitură de stat, menit să neutralizeze valorile și principiile puse la temelia statului Independent Republica Moldova în august 1991. Este uitată cu desăvârșire Declarația de Independență și se caută motive pentru revizuirea ei, iar adoptarea unei ideologii de stat bazate pe moldovenismul antiromânesc, nu este altceva decât revenirea la politica stalinistă de separare a poporului român al Basarabiei și menținerea lui în sfera de influență a Federației Ruse”.

Toată perioada de după alegerile parlamentare din 1994 până în 2009 a fost o perioada de luptă a grupărilor (partidelor) marionete ale Kremlinului, pentru stoparea curentului unionist. Da, 70% de succes, căci asta e lupta ”forte„ a bolșevicilor – agitația, cu 70% de succes!

Anul alegerilor parlamentare 2009 a fost anul căderii comunismului în Basarabia, datorită PNL, Partidului Liberal, dar și grupărilor mafiote tâlhărești, sub mască de partide: PLDM, PD ș.a. Fiecare și-au avut scopurile. PNL și PL au avut scopul de a apropia cât mai mult momentul Re-unirii Basarabiei cu România, iar celelalte – doar scopuri meschine tâlhărești, adică de a se afirma la conducerea așa-zisei RM a interlopilor, care se aflau la conducerea grupărilor (partidelor) PLDM și PD (aducându-l în frunte pe Vlad Plaho). Cum s-au desfășurat evenimentele mai departe, cunoaștem: acest pământ al nimănui, numit RM, a încăput pe mâinile hoților, care ne-au mințit, ne-au dus de nas, parcă apropiindu-ne de Europa, dar, de fapt, îndepărtându-ne… Și au jucat cum au vrut cu poporul, doar să se mențină la cârmă. Și, în sfârșit s-au debarasat de ei cu ajutorul a altor două grupări, mai democrate PAS și DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, care doar acest scop l-au avut – răsturnarea hoțului Plaha. Atât. Și l-au răsturnat, dar…i-au adus pe alți antihriști la putere: urmașii comuniștilor, socialiștii lui Dodon. Acești viruși sunt cu mult mai de temut, care își manifestă deschis scopul – să transforme Basarabia ori așa-zisa RM într-o federație de minorități, vasală Kremlinului, să reîntoarcă perioada anilor 40-50 ai sec.trecut: cu sărăcie crasă, foamete și deportări…

Cuvintele de mai jos sunt ale unui prieten care-și iubește neamul: “Grupările banditești, care au furat puterea după 2009, nu au jefuit doar sistemul bancar din Republica Moldova și tot ce se mai putea jefui în acest teritoriu românesc înstrăinat. Grupările politice banditești de după 2009 au comis o altă crimă, mult mai gravă: au paralizat, cu metode diabolice, segmentul conștient, românesc basarabean.

Anume această stare de fapt se constituie într-o dovadă concludentă că grupările respective, cele reprezentate de PD, PLDM, Leancă, Shor, Platon etc. și-au avut și își au rădăcinile în structurile de securitate și în rețelele criminale rusești. Rusia, cu elita FSB la putere, pentru a-și extinde controlul asupra teritoriilor de sub fosta stăpânire sovietică în scopul refacerii URSS (acesta este planul suprem al lui Putin!) își pune în aplicare instrumente, prin care să provoace și să adâncească în fostele republici „independente” fenomenul criminalității și al corupției!

Tot jaful bancar de la noi a avut loc cu concursul direct al Rusiei! Toate schemele criminale, prin care a fost dărâmată economia Republicii Moldova în anii de după Independență, au fost elaborate, puse la cale și realizate cu concursul direct al Rusiei, prin intermediul rețelelor nomenklaturiste ale fostului regim sovietic, rămase intacte și astăzi în Republica Moldova.

Principiul aplicat de Moscova în orice raport cu fostele teritorii desprinse de la ea după 1991, inclusiv Republica Moldova, este acesta: cu cât este mai rău, e cu atât mai bine!

Cu cât moldovenii sărăcesc mai mult, cu atât e mai lesne pentru rețeaua rusească să-și îndeplinească misiunea de prostire și manipulare a acestora, cu atât mai mulți moldoveni vor fi nevoiți să fugă peste hotare și, în primul rând, în Rusia, în căutarea unui loc de muncă.”

A sosit anul, a sosit timpul de a ne debarasa șI de ultima redută a Moscovei, Partidul socialiștilor, care sunt urmașii comuniștilor, cei care au îndrăznit să ne distrugă neamul și ca națiune pe acest pământ strămoșesc, adică să ne prefacă în vasali. Exact acum suntem ca niciodată mai aproape de a începe ReÎntregirea României prin ReUnirea Basarabiei cu Ea, cu Țara!

În toate alegerile situația e următoarea: sunt două segmente: prorus, pe de o parte, dar și proeuropeean și proromân, pe de altă parte. E o mare prostie că ultimele două nu se unesc, să îl trimită la ”ducă-se pe pustii” pe dușmanii antiromâni!

Acum, în timpurile grele de azi, când lumea stă la răscruce de drum și nu poate lua decizia încotro să o apuce, vreau să vin cu un sfat bun pentru frații basarabeni: ”Vă rog din suflet să îi sprijiniți mereu doar pe unioniști, care ne vor duce acasă, la frații noștri, în casa noastră românească a europene, că toate popoarele bătrânei Europe ne sunt neamuri! Fraților, să dăm dovadă de Omenie, așa cum e neamul nostru! Haideți să reparăm greșelile înaintașilor noștri din anii 40…

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme