Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mircea POPESCU: Cât de români suntem?

MIRCEA POPESCU

Printre români se observă o frustrare cauzată de apartenența României la NATO și la UE, dar fără alte argument decât „Nu ne trebuie organizații străine care să ne supună. Am fost întrebați dacă vrem să fim colonia Occidentului?

În primul rând, răspunsul este DA, a fost un entuziasm și o susținere populară totală pentru integrarea în cele două organizații.Cât despre colonie, nici vorbă de așa ceva, dar v-ați întrebat cumva dacă nu există forțe dornice să profite de o țară când constată că solidaritatea sa națională este la un nivel scăzut? Cum vi se pare că arată solidaritatea românească? Blamăm NATO, blamăm UE, dar ne uităm cu ochi galeși la Răsărit, considerându-i pe ruși îndreptățiți să se tot extindă, destabilizând țări, pentru ca, apoi, să le ocupe total sau parțial pentru a le „pacifica”. Iar NATO, coaliția defensivă aleasă de țări ca România, care au trăit tragedia „pacificării rusești”, din care au ieșit ciopârțite, este considerată vinovată de acțiunile agresive ale Kremlinului.

Care-i cauza acestei răsturnări de valori, a acestui Sindrom Helsinki? În principal, este vorba de eficienta propagandă a Rusiei, care lucrează temeinic într-un mediu, în care se simte din plin lipsa de cultură, în general, și lipsa celor mai elementare noțiuni de educație național-patriotică, în particular.,

Educația națională lipsește de ani buni din școlile românești, însăși Istoria națională fiind politizată. Parlamentari, inculți și needucați care, în două rânduri pe care le scriu, fac 10 greșeli, sunt chemați să legifereze materiile de scoală, care să fie acceptate astfel încât Școala să dea oameni noi, cu același nivel discutabil de educație. Și, astfel, omul nou ajunge să învațe frânturi de istorie interpretată politic dintr-o presă de scandal, care nu-i mai departe de nivelul de educație al unor reprezentanți ai poporului ce-și dau poalele peste cap în Parlamentul României sau se tăvălesc pe culoarele aceluiași Parlament încercând să „salveze România”. Acesta devine noul nivel european de cultură liberal-progresistă, care ne învață că, pentru a deveni cu adevărat egali și fără prejudecăți, trebuie să dărâmăm statui, să ștergem capitole întregi din Istorie, să ne dezicem de eroii și intelectualii neamului și să le ardem cărțile. Tinerei școliți în univeristățile și fundațiile celebrului sistem Soroș se întorc acasă ca să ne facă europeni.Domnule Președinte Klaus Werner Iohannis, aceasta este ”România Educată”? Cât de români suntem? Ne felicităm pe Facebook cu ocazia vreunei zile a României.

Trăiască Unirea!„, dar la aniversarea centenarului Unirii Basarabiei, organizată în plenul Parlamentului României, Președintele ales de români să-i reprezinte, a fost singura personalitate politică a statului Român care a absentat.„Trăiască Unirea!„, cu Horă a Unirii, chiote, îmbrățișări și strângeri de mâini.

La 1 Decembrie, patriotismul românesc merge până la huiduieli politice și manifestări separate la București și Alba Iulia și cu invitații la recepția oficială acordate pe sprânceană de partid. Și a doua zi, dacă-i întrebi pe oameni cum apără ei Unirea cucerită acum un secol sau cum se gândesc s-o reediteze după raptul rusesc, patrioții neamului dau din umeri „care unire, ce ne trebuie nouă unire?„. În Basarabia, aflăm că administrația statului, tocmai a descoperit „națiunea civică” pe care se pregătește să o implementeze pentru a lua locul națiunii române. Sigur, oare nu este normal, când românii-basarabeni reprezintă doar ceva mai mult de 86% din populație? Rămâne întrebarea cheie:”Suntem europeni, dar mai suntem români? Poate a venit timpul pentru o restructurare din temelii a Parlamentului, în care să regăsim mândria și respectul pentru trecut, dragostea pentru neam și pentru valorile naționale, dorința de reîntregire a Patriei și neamului, determinarea de a apăra și a impune interesele României.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme