Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii vă invită să participaţi la acţiunile unioniste

Relizeu pentru presă 

Joi, 22 martie, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Unirii, cu participarea semnatarilor Declaraţiei de constituire a acestei structuri în R.Moldova. S-a discutat, ca şi anterior, pregătirea pentru actiunile dedicate Zilei Unirii, pe 25 şi 27 Martie.

Astfel, Consiliul Unirii continuă să depună eforturi pentru a informa şi a invita cît mai mulţi români şi alogeni, cu opţiuni unioniste, indiferent de naţionalitate, la acţiunile dedicate Zilei Unirii. Consiliul Unirii a declarat anterior că va participa, pe 25 martie 2012, la Marşul Unirii, alături de organizatorul principal – Platforma civică “Acţiunea 2012” -, cu începere de la ora 16.00, în Scuarul Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova. Traseul include Bd.Ştefan cel Mare, str.Puşkin – spre Ambasada României de pe str.Bucureşti, apoi spre Bănulescu-Bodoni, continuînd pe Bd.Ştefan cel Mare spre punctul final – Scuarul Operei Naţionale, unde se va dansa Hora Unirii.

Aderenţii la Consiliul Unirii vor veni duminică la Marş cu Tricoloruri, cu banere indicînd site-ul-platforma al Consiliului Unirii, cu banere ale partidelor şi asociaţiilor componente, cu eşarfe şi alte însemne, dar fără drapele ale entităţilor politice şi obşteşti. Aderenţii din unităţile administrative ale republicii vor fi ajutaţi, în măsura posibilităţilor, de conducerea Consiliului Unirii, să ajungă la Marşul din Chişinău.

Mişcarea Naţional-Creştina, parte a CU, îi invită pe toţi semnatarii Consiliului Unirii să participe la mitingul proUnire de la Bălţi, pe data de 24 martie, începând cu ora 10.00, la Teatrul de Vara, pe str.Independenţei, la  Marşul de la Ungheni, începând cu ora 13.00, de la intrarea în oraş, de lângă staţia PECO, la Marşul de la Făleşti, la ora 12.00, la mitingul de la Hânceşti, din faţa Monumentului Eroilor Neamului şi al Ostaşilor români căzuţi la datorie, pe strada Mihalcea-Hâncu, la mitingul de la Orhei, la ora 14.00, in fata Monumenului Vasile Lupu. Partidul National Liberal şi alte componente sprijină aceste marşuri.

Tot pe data de 24, o delegaţie a Consiliului Unirii va participa la manifestările prilejuite de Ziua Unirii la Bacău, România, la invitaţia uneia dintre semnatarele CU – Asociaţia Refugiaţilor din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, condusa de dl Ioan Seniuc.

De asemenea, se vor desfăşura acţiuni în alte localităţi, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care au semnat direct sau prin entităţi (partid, asociatie) adeziuni la Consiliul Unirii.

Pe data de 27 martie 2012 vor avea loc manifestări la Chişinău, cu participarea unor oaspeţi din România – poeta Ana Blandiana şi primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum şi cu alte personalităţi –, la Biblioteca Naţională, ora 11.00, la Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 12.00, va avea loc lansarea unei cărţi de Maria Hîncu – “Coroana din cenuşă”. Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc, la Teatrul ”Ginta Latină”, o şedinţă festivă şi un concert cu participarea Forului Democrat al Românilor şi a Consiliului Unirii.

Consiliul Unirii adresează un îndemn către parohii şi preoţi pentru a face parastase deputaţilor Sfatului Țării, care au votat Actul Unirii Basarabiei cu România, în anul 1918 şi deputaţilor, trecuţi in nefiinţă din Parlamentul care a votat, în 1991, Independenţa Republicii Moldova faţă de URSS.

Consiliul Unirii împărtăşeşte opinia că forţele revanşarde de stînga, socialiste şi comuniste, nepedepsite pentru actele lor de nesupunere civilă, au declanşat o ofensivă periculoasă pentru orientarea strategică proVest a Republicii Moldova, cea mai scurtă cale fiind Unirea cu România, deoarece perspectiva integrării europene nu se întrevede deocamdată la orizont – nu doar din cauza ingerinţei permanente, în viaţa noastră internă, pe toate caile, a Rusiei şi a coloanei sale a cincea, dar şi din cauza lipsei de voinţa din partea actualei conduceri de a reforma rapid societatea. Guvernanţii nu asigură încă toate libertăţile şi drepturile fundamentale ale omului, care înseamnă şi libertatea de exprimare, aflata sub protecţia art.10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care permite, în contextul pluralismului politic, şi discuţii privind eventuala Unire cu Romania, pe căi paşnice, democratice şi constituţionale.

Pentru a realiza acest obiectiv naţional românesc, Consiliul Unirii acţionează  pentru a-i sensibiliza pe membrii societăţii asupra necesităţii de a-şi depăşi românofobia inoculată de propaganda sovietică şi comunistă, de a ieşi liber în stradă şi a spune – Doresc Unirea cu România!

Consiliul Unirii îi cheamă pe toţi la acţiunile unioniste şi îndeamnă forţele de ordine din Chişinău şi din alte localităţi să asigure securitatea participanţilor la acţiuni.

Chişinău, 23 martie 2012

Apel catre românii din comunităţile româneşti de peste hotare

La Consiliul Unirii a aderat un număr de asociaţii şi persoane de peste hotare – români de pe ambele maluri ale Prutului, aflaţi acolo cu traiul sau cu munca. Consiliul Unirii face Apel către toate comunităţile româneşti de peste hotare să marcheze Ziua Unirii in numele Consiliului Unirii, ca structură internaţională, la care aderă zilnic doritori – persoane fizice şi entităţi obşteşti, să posteze poze şi informaţii pe conturile Consiliului Unirii din spaţiul virtual şi să trimită comentarii, adeziuni, reportaje, poze pentru postare pe site-ul www.consiliul-unirii.ro, prin adresa contact@consiliul-unirii.ro.

Prezentăm statisticile adeziunilor la Consiliul Unirii:

Pînă acum au aderat 7 partide: Partidul Naţional Liberal (Republica Moldova), Partidul Naţional Român (Republica Moldova), Partidul Poporului Dan Diaconescu (România), Partidul Totul Pentru Ţară (pentru Patrie) (România), Partidul Comunitar Democraţia Acasă, Partidul României Europene – P.R.E. (România), Partidului National al Reintregirii, ulterior POD

Asociaţii obşteşti: 47 din 7 state

Persoane fizice: Din totalul de 246 de aderenţi – 144 sunt din Republica Moldova, 67 – din România, 11 – din SUA, 5 – din Italia, 6 – din Canada, 3 – din Germania, 2 – din Franţa, 2 – din Marea Britanie, 2 – din Spania, 1- din Portugalia, 1- din Belgia, 1 – Ducatul din Luxemburg, 1- din Ungaria, 1 – din Elveţia.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme