Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii va consemna tragedia deportarilor

In sedinta de joi, 7 iunie 2012, membrii activi ai Consiliului Unirii au discutat mai multe subiecte incluse pe ordinea de zi, printre care:
Eventuala inaintare in alegerile parlamentare din toamna a unor candidate independenti din partea Consiliului Unirii, sprijiniti eventual de Actiunea-2012 si de alte forte unioniste, pentru Parlamentul Romaniei, idee avansata de copresedintele Gheorghe Vita. O alta chestiune a fost formarea unui grup care sa lucreze asupra Regulamentului CU, luind in consideratie propunerile membrilor CU, cu publicarea unei variante cit mai definitive pe site-ul www.consiliul-unirii.ro si trimiterea variantei prin e-mail, pentru discutare, semnatarilor Consiliului Unirii.

La inceputul saptaminii viitoare reprezentanti ai CU vor oferi o conferinta de presa a CU cu dnii Ion Negrei, Gheorghe Mirzencu, Asea Scorpan, Valentina Sturza, Stela Popa, ca tema avind subiectul “Deportarile sovieto-comuniste din iunie 1941 si iulie 1949 constituie acte de genocid impotriva romanilor basarabeni.”

Grupul coordonator preconizeaza organizarea citorva evenimente pe 13 iunie. La ora 09.00 reprezentanti ai Consiliului Unirii vor merge sa depuna la Gara feroviara – locul de reculegere si comemorare a romanilor deportati – o coroana de flori in amintirea celor prapaditi din cauza regimului sovietic de ocupatie.

La ora 11.00, reprezentanti ai CU vor fi prezenti, in Muzeul National de Istorie, la subsol, la deschiderea unei camere cu mostre de bunuri ale deportatilor.

Grupul coordonator al CU a decis sa dea un comunicat de presa in legatura cu initiativele legislative ale fostului deputat communist Igor Dodon, prin care cere interzicerea entitatilor si a actiunilor unioniste, desi Constitutia include un articol expres privind limitele revizuirii Legii fundamentale, legat de modificarea caracterului unitar al statului pe cai constitutionale – prin votul in Parlament sau prin referendum.

In zilele apropiate va fi constituit Consiliul Unirii in unul dintre raioanele Republicii Moldova, unde vor fi invitati si semnatari ai CU din Romania, din localitatile de la frontiera cu localitatea respectiva de pe mailul sting al Prutului.

Procesul de extindere a Consiliului Unirii continua in teritoriu.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme