Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Propunere și răspuns privind Unirea. Dumneavoastră ce credeți?

Acest mesaj este venit de la Roxana & Marin Bodale pe subiectul „Referendum: Sunteti de acord cu Unirea Romaniei cu Republica Moldova?”

Stimati unionisti,

De 23 de ani tot discutam de unire si nu vedem niciun rezultat. Este timpul sa ca poporul roman de pe ambele maluri ale Prutului să-şi exprime, prin referendum, voinţa asupra problemelor de interes national privind Unirea României cu Republica Moldova.

Rog reprezentantii Consiliul Unirii sa solicite public:

1)       Președintelui Republicii Moldova dlui Nicolae Timofti, in baza prevederilor Art.88 lit.f), din Constituţia Republicii Moldova, publicata pe 12.08.1994 în Monitorul Oficial Nr.1/1994

2)       Presedintelui Romaniei, dlui Traian Basescu, in baza prevederilor Art.90, din Constituţia României, actualizată şi republicată în Monitorul Oficial nr.767/31.10.2003

organizarea unui referendum, avand o data comuna si imediat urmatoare, prin care populatia Romaniei si a Republicii Moldova sa raspunda la urmatoarea intrebare:

“Sunteţi de acord cu Unirea României cu Republica Moldova?” (variante raspuns: DA sau NU)
Cu stima, Roxana & Marin Bodale

Raspuns din partea unui coordonator a Consiliul Unirii

Stimati prieteni,

Problema unui referendum e foarte complicata. Ar parea ca, de la o parte, toti romanii vor si Unire. Insa guvernarile antiromanesti de la Chisinau, controlate de Moscova, au avut grija sa nu ii incurajeze, ba, dimpotriva, sa ii descurajeze sa se declare romani, nu mai spun – unionisti. O dovada a acestui lucru sunt toate piedicile puse de guvernantii, inclusiv veniti dupa 2009, dupa comunisti, tuturor actiunilor unioniste, inclusiv din partea Partidului Liberal, cu Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca, cei care ba sunt, ba nu sunt unionisti, luptind impotriva Consiliului Unirii, impiedicind si neautorizind, ca Primarie a Chisinaului, actiunile unioniste – chiar si din 2012 – de comemorare a celor 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica.

Acum e foarte important sa impiedicam Puterea sa ingradeasca dreptul basarabenilor de a se declara romani in recensamintul din 12-25 mai 2014.

Abia dupa rezultatele rcensamintului vom putea judeca, intr-o anume masura cind s-ar putea face un referendum. Ceea ce facem acum incercam sa schimbam mentalitatea, inclusiv a celor 500 mii de cetateni romani basarabeni, care si-au luat pasaport, dar care nu sunt automat si unionisti.

Postam mesajul trimis de Dvs. pe site-ul www.consiliul-unirii.ro, sperind ca o data, poate nu prea departe, vom avea increderea intr-un referendum de Unire neesuat, pentru ca, daca ar esua, am amina pe o perioada indefinita deocamdata Uniree, ceea ce ar fi regretabil.

Desigur, daca situatia geopolitica nu va insemna o decizie spontana de Unire a basarabenilor cu Romania, in fata unui nou tavalug rusesc.

Cu respect, Vitalia Pavlicenco, cooordonator al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme