Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

TV Consiliul Unirii

In vederea popularizarii cat mai bine a evenimentelor desfasurate de Consiliul Unirii am hotarat sa apelam si la o platforma TV care sa permita transmiterea evenimentelor  in reluare sau in direct.

Avand in vedere posibilitatile platformei tehnice ale  Consiliului Unirii o sa ne cerem scuze anticipat pentru eventualele probleme tehnice care ar putea aparea.

Evenimentele vor fi anuntate anticipat. Se va incerca pe cat posibil transmiterea online a tuturor sedintelor pe care Consiliul le desfasoara.

Loading Facebook Comments ...

10 Comments

Add a Comment
 1. ANUL 2012:
  DOSARELE MARII RE-UNIRI DINTRE NISTRU SI TISA ( IV / 12 )
  —————————————————————————————————————–
  Aprilie 2012:
  un comentariu preluat de la #Scythicus#
  http://vox.publika.md/politica/conferinta-de-presa-de-la-bucuresti-a-consiliului-unirii-218881.html#comment-559031
  ———————————————————
  @Igor Turcan:
  ” Eu am mai spus de multe ori, interesul unei Uniri aparţine în primul rând Republicii Moldova,
  poporul acesteia are totul de câştigat,
  România are mai mult de pierdut, dar noi avem o obligaţie morală
  să nu refuzăm Unirea, dacă majoritatea poporului RM o va dori,
  oricât ne-ar costa,
  la fel cum Germania de Vest a plătit foarte scump reunificarea cu Estul, totuşi realizarea unităţii naţionale
  li s-a impus ca un scop mult mai înalt. De altfel România nu va singură în efortul de integrare a RM,
  în eventualitatea Unirii,
  Basarabia va intra direct în categoria cea mai săracă regiune
  a Uniunii Europene şi va beneficia masiv de fonduri şi ajutoare europene,
  este o şansă istorică sin acest punct de vedere.
  Cât despre Rusia, România nu este singură, suntem în NATO,
  din nou pentru prima dată în istorie avem cele mai bune garanţii
  de securitate posibile.
  Rusia n-are decât să facă scandal,
  în faţa NATO nu are prea mult spaţiu de manevră,
  acum este de câteva ori mai slabă decât pe timpul Războiului Rece,
  în ciuda retoricii propagandistice, şi nu ar risca o confruntare cu NATO,
  pentru că oricât ar costa NATO, Rusia nu poate învinge.
  Şi e absurd să ne gândim că pentru Basarabia,
  Rusia va risca chiar şi un conflict local,
  d’apoi ceva mai grav implicând arme nucleare,
  ar însemna să-şi semneze autodistrugerea şi nimicirea totală.
  / #Scythicus# /

 2. blog Ilie Bratu
  http://iliebratu.union.md/consiliul-unirii-versus-reintregirea-tarii
  ——————————————————————————————————
  Dar, să revenim la CU, faţă de care am mai multe întrebări:
  1)
  La ora actuală CU nu are un Preşedinte ales legitim, ar fi cazul să fie convocată Adunarea Generală a semnatarilor CU, la care, pe lîngă adoptarea unui Plan de Acţiuni,
  să fie ales Preşedintele şi întreaga conducere.
  2)
  Care este modalitatea participării majoritaţii membrilor CU la luarea deciziilor
  şi adoptarea unor documente?
  3)
  Cum adică, poate să adere la CU oricine doreşte? Chiar şi cei care s-au manifestat de-a lungul timpului ca antiunionişti înveteraţi? Nu transformăm noi, astfel, CU în gară sau piaţă??
  4)
  De ce conturile pentru CU au fost deschise pe numele unei persoane fizice, din întîmplare, cea mai apropiată persoană din PNL de dna Pavlicenco? Cine şi cum va controla fluxul banilor şi modul în care aceştia au fost cheltuiţi? Vi se pare normal? Mie-deloc!
  5)
  Cum se întîmplă că o bună parte din colegii mei din primul Parlament,
  semnatari ai CNU, au fost întroduşi în Lista CU fără să fie întrebaţi?
  6)
  De ce în dreptul numelui meu din lista semnatarilor CU s-a omis şi calitatea mea de Preşedinte al AOPR/MURM (vedeţi http://www.proromania.net)? Anume Mişcării Unioniste şi umilei mele persoane le revine meritul de a fi relansat încă în 2005 discuţiile în societate despre necesitatea (Re)Unirii cu Patria-mamă, fapt pe care dna Pavlicenco îl ignoră cu obstinaţie… De ce?
  7)
  De ce Harta României Mari, afişată în numele CU,
  e colorată doar în galben şi nu în culorile Tricolorului?

  14 martie 2011

  1. Pt Preluare

   Dar, să revenim la CU, faţă de care am mai multe întrebări:

   1) La ora actuală CU nu are un Preşedinte ales legitim, ar fi cazul să fie convocată Adunarea Generală a semnatarilor CU, la care, pe lîngă adoptarea unui Plan de Acţiuni, să fie ales Preşedintele şi întreaga conducere.

   Da, CU nu are un presedinte si nici nu-l va avea in curind. Din discutiile avute cu mai multi membri, atit din cele doua state romanesti, cit si de mai departe, s-a ajuns la concluzia sa fie pastrat, deocamdata, statutul de copresedinte, pentru ca sunt multe personalitati care il merita, dar inca nu exista una cu posibilitati multiple si foarte angrenata in promovarea idealului unionist. Actualii copresedinti sunt persoane reprezentative sau avind o contributie curenta evidenta. Lista celor opt copresedinti afisata nu poate trezi nici o indoiala ca nu ar fi oameni cu merite. Si ca ei sunt inca multi. Iar daca trezeste, e doar din partea antiunionistilor, insa cine ataca unionistii, nu este unionist. Acum e vorba de a face actiuni dedicate zilei de 16 mai, nu e timp pentru Adunari ale semnatarilor CU, e vorba de mai si adunat oameni din teritoriu, lucru care, de asemenea, costa. Vom discuta problemele institutionalizarii dupa 16 mai.

   2) Care este modalitatea participării majoritaţii membrilor CU la luarea deciziilor şi adoptarea unor documente?

   Deocamdata prin participare la sedintele comune de joi, ora 17.00, Chisinau, Calea Iesilor, etaj 5, unde doamna Alexandra Can a pus, cu toata amabilitatea, o sala la dispozitie. Cu mai multi membri de peste hotare, care sunt binevoitori si se implica prin propuneri constructive, se tine legatura prin e-mail si Skype.

   3) Cum adică, poate să adere la CU oricine doreşte? Chiar şi cei care s-au manifestat de-a lungul timpului ca antiunionişti înveteraţi? Nu transformăm noi, astfel, CU în gară sau piaţă??

   Da, poate adera oricine. Vom elabora un Regulament despre functionarea CU. Nimanui nu ii poate fi interzis sa adere, sa trimita o adeziune prin http://www.consiliul-unirii.ro la Adeziuni. CU nu poate avea o structura care sa analizeze potentialii membri, un filtru ar fi o absurditate. Fiecare poate munci si aduce alti semnatari, cit mai multi. Iar coordonatorii vor stabili, impreuna cu membrii activi daca cineva, prin actiun ile sale, prezinta vreun pericol pt buna functionare a CU sau nu.

   4) De ce conturile pentru CU au fost deschise pe numele unei persoane fizice, din întîmplare, cea mai apropiată persoană din PNL de dna Pavlicenco? Cine şi cum va controla fluxul banilor şi modul în care aceştia au fost cheltuiţi? Vi se pare normal? Mie-deloc!

   A fost decizia primilor semnatari ai formarii CU. CU e din prieteni, nu din dusmani. Pavlicenco are prieteni cinstiti, una dintre ele fiind dna Can, pe care o cunoaste o lume si toti au incredere in ea, fiind un om extrem de onest. Bani de-ar veni, ca are cine sa ii gestioneze cinstit. Nu cred ca putem vorbi de “fluxuri” – poate aveti alte practici, noi, deocamdata, functionam pe banii familiilor noastre. Insa nu este corect sa se porneasca de la premiza ca cineva ar putea utiliza banii in alte scopuri decit pt CU (probabil ca cei care gindesc asa judeca dupa propria expereinta si pornind de la propriile intentii).

   5) Cum se întîmplă că o bună parte din colegii mei din primul Parlament, semnatari ai CNU, au fost întroduşi în Lista CU fără să fie întrebaţi?

   Cu grupul de membri ai primului Parlament democratic a lucrat fostul lor coleg Stefan Maimescu. Poate ii cunoasteti telefonul, il puteti intreba cum a tinut legatura cu domniile lor. Nici o persoana nu a fost introdusa in lista fara consultare. Unii au venit si la sedinte. Mereu toti sunt informati despre actiuni si invitati la ele.

   6) De ce în dreptul numelui meu din lista semnatarilor CU s-a omis şi calitatea mea de Preşedinte al AOPR/MURM (vedeţi http://www.proromania.net)? Anume Mişcării Unioniste şi umilei mele persoane le revine meritul de a fi relansat încă în 2005 discuţiile în societate despre necesitatea (Re)Unirii cu Patria-mamă, fapt pe care dna Pavlicenco îl ignoră cu obstinaţie… De ce?

   Ilie Bratu este deputat din primul Parlament. Cind a aderat, nu si-a aratat functia obsteasca. Daca detine o asemenea functie, sa trimita copia certificatului miscarii pe adresa contact@consiliul-unirii.ro – asa cum au facut citeva entitati din Romania, despre care au aparut niste semne de indoiala din partea altora, toate certificatele asupra carora au aparut semne d eintrebare au fost plasate pe site, – dupa care si Bratu va fi trecut cu aceasta functie. Aceste lucruri nu le decide Pavlicenco. Ea nu s-a ocupat de deputatii din primul Parlament. Ea s-a ocupat de ceilalti aderenti. De acei deputati s-a ocupat Stefan Maimescu.

   7. De ce Harta României Mari, afişată în numele CU, e colorată doar în galben, şi nu în culorile Tricolorului?

   Asa au decis membrii activi ai Consiliului Unirii, prezenti la fiecare sedinta a CU. Tot ei au aprobat sigla si logoul, elaborate in baza conceptului culorilor si stilului site-ului facut de membri ai CU din Romania, care il si administreaza. Pt ca trebuie inceput cu ceva. Sigla a elaborat-o copresedintele Timotei Turcanu, in proiect, a propus-o si a fost acceptata, apoi prelucrata de specialisti. Tot membrii activi ai CU au aprobat banerele pentru actiunile de la 13 si 16 mai.

   Aici ati primit raspunsuri la intrebari. Le puteti comunica si lui Ilie Bratu, care ataca mereu Consiliul Unirii, desi face parte din el. Ar fi bine sa dauneze mai putin.

   Un asemenea Consiliu al Unirii e greu de mentinut, pt ca trebuie cineva sa munceasca zilnic si orice costa. Mai bine sa se contribuie la o munca mai buna, decit sa se critice ce se face. A critica e usor, a contribui cu ceva e mai greu – din cite se vede. CU se va dezvolta in functie de efortul si contribuitia membrilor si ale sprijinitorilor. E vorba de patrioti romani unionisti adevarati, nu falsi, care distrug totul ce fac altii doar din invidia ca nu le-a reusit lor ceva. Altii critica pentru ca se tem ca cineva sa nu le ceara socoteala ce au facut cu proiectele finantate de poporul roman. Presupunem, nu suntem siguri de asta. Si unii, si altii, gresesc. E dreptul lor sa se comporte astfel, numai ca isi asuma si consecintele.

 3. Preşedintele RM Nicolae Timofti
  pleacă joi, 3 mai 2012, la Bucureşti,
  unde va avea o întâlnire cu omologul
  său român, Traian Băsescu.
  Informaţia a fost oferită pentru Jurnal.md
  de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Țurcanu,
  transmite Romanian Global News.

  http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/eveniment/5492-presedintii-celor-doua-state-romanesti-se-vad-joi-3-mai-la-bucuresti.html
  ——————————————-
  Prezenta lui Andrei Popov,
  Vice-Ministrul Afacerilor Externe
  şi Integrării Europene,
  in delegatie este cu atât mai surprinzatoare cu cât asupra acestuia planeaza serioase suspiciuni ca ar lucra pentru unul
  din serviciile secrete ruse.

 4. O voce noua in muzica est-moldava:
  cântareata AURICA DICUSARA
  cu numele de scena “BASARABEANCA”
  http://www.youtube.com/watch?v=lzCBRNOCRa8
  ——————————————————————————
  spicuiri dintr-un interviu,
  ziarul “Timpul”, 8 mai 2012.
  http://www.timpul.md/articol/basarabeanca-cant-durerea-neamului-pentru-ca-asta-ma-framanta-33599.html
  ————————————————–
  – De exemplu, piesa „De noi depinde”
  a venit după o vizită în Italia, la rudele mele.
  Tocmai erau alegeri parlamentare în Moldova
  şi am insistat să votez acolo, la Milano.
  Dar m-a mirat că mulţi moldoveni nici nu-şi puneau problema să meargă la votare.
  Discutam cu ei şi îi auzeam:
  „Ce mi-a dat mie Moldova, ca să pierd din timpul meu,
  să mă duc la Padova şi să votez?”.
  Mă durea faptul că dintr-un milion, cât sunt plecaţi peste hotare, nici 10 procente nu votează.
  ————————————————
  – E adevărat. În 1989 am fost la Marea Adunare Naţională cu copiii mei de mână.
  Acum, fiii mei sunt mari, căsătoriţi, în curând vor avea copiii lor şi…
  nimic nu se schimbă. Melodia şi versurile au venit de la sine.
  Se adunaseră prea multe în sufletul meu.
  Până la 7 aprilie 2009,
  noi ne-am despărţit de Grigore Vieru.
  Am luat foarte aproape dispariţia poetului nostru,
  trei zile am stat la pat.
  Eu nici la moartea tatălui meu nu am plâns
  atâta cât atunci.
  Îmi părea că, dacă a murit Vieru, totul e pierdut.
  Apoi a venit 7 aprilie,
  iar eu am fost acolo şi pe 6, şi pe 7, şi pe 8.
  Nici nu se putea să nu apară cântecul „Strigăt”.
  ——————————————————
  – Teoretic, da, cred că schimbarea e posibilă.
  Realmente însă nu, nu văd cum în situaţia creată astăzi în Moldova
  ar putea avea loc schimbări radicale.
  Pentru că sistemul de până la 2009, uşor-uşor, încet-încet s-a restabilit la loc.
  Cum au existat aşa şi mai există scheme
  prin care cetăţenii simpli sunt furaţi…
  Cum am fost, aşa am şi rămas în dizgraţia autorităţilor.

  Iată, am participat la Marşul din 25 martie 2012, dedicat Zilei Unirii,
  un eveniment la care noi, manifestanţii paşnici, am fost atacaţi
  de aşa-numiţii „patrioţi” ai Moldovei.
  Nu ştiu de ce, poliţia parcă avea ordin
  să ne stopeze pe noi, nu pe „patrioţi”.
  Eram acolo, în primul rând,
  am văzut cu ochii mei spectacolul.
  Poliţia nu numai că nu făcea ordine,
  dar ne ţinea pe noi în frâu,
  în loc să-i alunge pe „patrioţi” din calea noastră…

 5. Cronicarul Unionist

  anul 2012:
  TERORISMUL OCUPANTILOR RUSOFONI
  CONTRA EST-MOLDOVENILOR
  —————————————————————
  “Ucis pentru că a cântat în limba română”

  arena@md din 18 iunie 2012
  ———————————————————
  Un tânăr de 30 de ani a murit, iar altul de 28 de ani
  se află în stare gravă după ce ieri au fost victimile unui atac într-un bar karaoke din Durlești.

  Tinerii au fost înjunghiați de alți doi tineri pentru că ar fi cântat melodii de dragoste în limba română,
  cel puțin așa susțin martorii.

  Potrivit Comisariatului general de poliție,
  crima a avut loc în jurul orei 3 dimineața.
  Bănuiţi de comiterea acestui omor sunt doi minori
  cu vârstele de 17 şi 16 ani, unul locuitor al capitalei, iar cel de-al doilea domiciliat în Durleşti.
  Victima în vârstă de 30 ani a primit multiple lovituri fatale în regiunea toracelui cu un cuţit.
  Potrivit martorilor tinerii ar fi consumat băuturi alcoolice. În prezent, minorii sunt cercetaţi penal pentru omor intenţionat. Pentru fapta comisă ei riscă privare de libertate de la 12 până la 20 ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.

 6. doamna Raisa Ganea despre KGB
  / profesoara hispanista universitara /
  ———————————————————–
  un interviu de Dumitru Crudu
  la Radio Chisinau, 30 iunie 2012
  ————————————————————————————–
  http://www.radiochisinau.md/raisa_ganea_despre_kgb-4308

 7. DAN OLARU:
  Visul celui mai tânăr participant al RM la Jocurile Olimpice de la Londra:
  Să concureze pentru o Românie Mare
  http://unimedia.md/?mod=news&id=50383
  —————————————————————–
  Dan Olaru a obținut cota olimpică la proba masculină de tir cu arcul
  pentru Republica Moldova, a cărui port drapel va fi la ceremonia de deschidere
  a Jocurilor Olimpice. Are numai 15 ani, este cel mai tânăr participant
  la Jocurile Olimpice de la Londra și voluntar al Platformei Civice Acțiunea 2012.

  Sportivul a participat la mai multe acțiuni unioniste și speră că Republica Moldova
  se va uni cu România și într-o zi va putea concura la JO pentru o Românie Mare.

  „Sper că voi putea concura pentru o Românie Mare, e un vis de-al meu
  și tare îmi doresc acest lucru”, a spus Dan Olaru în cadrul unui interviu pentru sport.ro.

  UNIMEDIA menționeaza că la Jocurile Olimpice și Paralimpice din Londra
  participă 24 de sportivi din Republica Moldova.

 8. Doamna Vitalia,
  Ati putea insera undeva pe acest site, aceasta frumoasa foto a tinerilor unionisti
  de la Balti din 5 August 2012, ca toata lumea sa vada speranta noastra in viitor ?
  Ar fi foarte frumos, ca la deschidearea acestui site,
  sa vedem mereu aceasta poza in fata noastra !
  Va multumim !
  ————————————————————————————————–
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=389703121084658&set=a.106200136101626.24078.100001349215676&type=1&theater

  1. Pt Balteanca

   Care poza aveti in vedere, ca eu am fost, dar nu am putut face poze din fata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme