Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii a cerut la Iaşi Unirea celor două state româneşti

In temeiul intelegerii convenite in cadrul Consiliului Unirii, simbata, 3 martie 2012, un grup de reprezentanti, toti cu cetatenie romana, s-au deplasat la Iasi, unde a avut loc prima sedinta comuna a Guvernelor de la Chisinau si Bucuresti. Grupul a mers sa salute si sa ureze succes, sa isi exprime speranta ca asemenea sedinte vor continua si vor avea drept corolar sedinte comune ale Parlamentelor celor doua state romanesti. De asemenea, grupul din partea Consiliului Unirii a dorit sa le remita celor doi premieri romani Declaratia CU cu lista semnatarilor acesteia.

Sedinta urma sa inceapa la 11.15, insa grupul Consiliului Unirii a ajuns la 11.05, ratind faza protocolara, desi si-a propus sa ajunga la ora 09.30-10.00. Intirzierea s-a produs urmare a faptului ca, din pacate, grupul a asteptat in frontiera de partea Romaniei in jur de 30 de minute ca vamesii si granicerii sa decida daca poate microbuzul si pasagerii sa treaca avind asupra lor tricoloruri si banere. La intrebarile responsabilului si soferului, adresate granicerilor, raspunsul era “Asteptam ce ne spune comandantul!” Grupul a avut cinci banere pe care le poate tine, fiecare, de catre o persoana, sub forma Romaniei intregite, pe care era scris “Vrem Unire!”, precum si un baner de trei metri pe unu, pe care era scris “Noi vrem Unirea cu Romania!”

Din pacate, conditiile meteo nu au tinut cu participantii la pichetare. A fost foarte frig, insa, grupul a plecat din fata Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde si-a tinut lucrarile sedinta comuna a celor doua Guverne romanesti, abia la ora 14.00. Acolo, grupului i s-au alaturat semnatari ai Consiliului Unirii din Iasi, Onesti si Alba-Iulia. Alaturi au manifestat membri ai Noii Drepte, care au scandat, de asemenea, lozinci gen “Romania, nu uita, Basarabia e a ta!” Unii participanti au facut declaratii unor ziaristi din R.Moldova – Pro TV, Prime TV, Moldova 1, Jurnal TV, unele ziare.

Pentru ca nu au fost impartite prea bine locurile unde se putea manifesta, grupul Consiliului Unirii si Noua Dreapta, mai multe organizatii ale acesteia aderind, de asemenea, la CU, au fost nevoite sa salute sedinta Guvernelor romanesti alaturi de un grup de protestatari impotriva Presedintelui Romaniei Traian Basescu si a Guvernului Mihai-Razvan Ungureanu. Din aceasta cauza, o mare parte din presa, se pare, a amestecat lucrurile, fara sa le oglindeasca asa cum au avut loc in realitate.

Din pacate, organizatorii sedintei comune a celor doua Guverne romanesti nu au prevazut un responsabil pentru a lua petitii de la participantii la manifestarile prilejuite de aceasta sedinta.

Blocarea e catre autoritati a posibilitatii inmanarii documentelor pregatite de Consiliul Unirii, mi-am permis sa fac niste consideratii si sa transmit o serie de intrebari

Daca guvernul de la Chisinau pare sa sufere de un complex de inferioritate in fata PCRM, oare ce se intampla cu cel de la Bucuresti care a organizat aceasta intalnire? Ii este frica sa accepte persoane care se pronunta transant pentru reintregirea tarii, incurajand astfel manifestarile fortelor antiromanesti de la Chisinau cum este PCRM?

Ce parere au reprezentantii parlamentari ai romanilor de pretutindeni? Ca si pana acum vor evita sa raspunda sau sa interpeleze guvernul?

Si ma adresez aici, in primul rand domnului senator Viorel Badea presedintele comisiei senatoriale pentru romanii de pretutindeni, precum si domnului Eugen Tomac, secretarul de stat al departamentului pentru romanii de pretutindeni.

Vor accepta domniile lor sa discute cu o delegatie a Consiliului Unirii atat la sediul senatului cat si la guvern, pentru a fi informati in legatura cu scopurile si problemele cu care se confrunta aceasta miscare nationala si pentruca impreuna sa gaseasca solutii la aceste probleme?

Cu multumiri pentru un raspuns,

Mircea Popescu
Membru al Consiliului Unirii

http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/condamnare-pcrm/

Condamnarea ultimului bastion stalinist din Europa

Inversunatii dusmani ai romanilor, comunistii moldovenisti grupati in cea mai retrograda formatiune politica din Europa, Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), condus de Vladimir Voronin, individul care, din fruntea acestei grupari criminale, a ordonat provocarile, crimele si inabusirea miscarilor din Chisinau in aprilie 2009, au inceput sa atace vehement nou infiintatul Consiliu al Unirii: “Guvernul Republicii Moldova protejeaza si tuteleaza deschis acele formatiuni politice care cer unirea Moldovei cu Romania. De o bunavointa deosebita din partea regimului de guvernare se bucura Consiliul Unirii Republicii Moldova cu Romania reconstituit zilele trecute. Acest consiliu este compus de niste umbre caricaturale ale trecutului, responsabile de declansarea macelului de pe Nistru, de conflictele interetnice de la începutul anilor 90 si de promovarea politicii de lichidare a independentei statului moldovenesc.“

Frica si disperarea PCRM, care prin Declaratia oficiala a Comitetului sau Central din 2 februarie 2012, legitimizeaza practic Consiliul Unirii ca fiind principala forta a societatii romanesti in actiunile de promovare ale idealului national al reintregirii.

Din acest moment, este evident ca fortele antiromanesti declara razboi direct si deschis impotriva romanilor si nazuintei lor de a-si construi un viitor comun intr-o singura tara unita si puternica.

Mai grav, atitudinea antiromaneasca si antiRomania a PCRM este internationalizata in aceeasi declaratie a CC al PCRM, prin condamnarea oficiala a legaturilor firesti cu Guvernul Romaniei, pe care le considera acte de tradare: “Insusi guvernul moldovenesc, deschis, fara a se ascunde, la 3 martie 2012, va comite inca un act sigur de tradare – va participa la o sedinţa comuna cu Guvernul Romaniei – eveniment ce ar reprezenta o injosire fara precedent pentru oricare stat independent, eveniment simbolizind deschis nu doar revenirea la politica anilor 90, dar si la practica trista a lui martie 1918.“

Prin aceasta declaratie anacronica, PCRM se identifica astazi ca URMAS DIRECT al STALINISMULUI care, in 1940, in mod neprovocat, dar premeditat, dupa cum o dovedeste pactul criminal sovietico-hitlerist din 23 August 1939, Ribbentop-Molotov, a cerut si a impus prin forta armelor, in total dispret pentru Romania, cotropirea si ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord si a Tinutului Hertei.

Este cazul ca Presedintele, Parlamentul si Guvernul Romaniei, sa se autosesizeze despre aceasta pozitie antiromaneasca si antieuropeana si sa intreprinda toate masurile care se impun.

Obligatia morala a partidelor romanesti este de a condamna la randul lor aceasta ultima ramasita stalinista din spatiul european care prin prezenta sa instiga la ura etnica si ameninta populatia romaneasca din Basarabia, mentine populatia dezbinata si plaseaza teritoriul de peste Prut la ultimul nivel de dezvoltare din Europa creind o stare de insecuritate regionala.

Clasa politica de la Chisinau are datoria sa boicoteze si sa condamne oficial PCRM care prin politica sa antieuropeana de tip stalinist constituie un potential pericol major pentru revenirea la un regim dictatorial avand ca urmare izolarea internationala a Basarabiei si transformarea sa in “Cuba Europei” asa cum a declarat insusi Vladimir Vorornin.

De asemeni, Guvernul de la Chisinau trebuie sa aiba curajul de a intreprinde o ancheta serioasa pentru a stabili si a trage la raspundere atat persoanele, pana la cel mai inalt nivel al statului, care au ordonat actiunile in forta impotriva demonstrantilor din Aprilie 2009 cat si formatiunile si partidele politice care au sustinut necesitatea acelor masuri represive.

Mircea Popescu
Consilier Onorific al Presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei
Membru al Consiliului Unirii

3 Martie 2012

Loading Facebook Comments ...

5 Comments

Add a Comment
 1. PROFETIA EXTRAORDINARA
  A UNUI CALUGAR ANONIM PENTRU ROMANIA ANULUI 2012:
  «MOLDOVA SE VA INTOARCE LA ROMANIA,
  DUPA CE RUSIA VA FI INVINSA INTR-UN RAZBOI!»
  ———————————————————————————————————–
  http://secretele–sistemului.blogspot.com/2012/01/profetia-extraordinara-unui-calugar.html#axzz1n6Nb7ThD
  ———————————————————————
  fratele călugărit i-a povestit câte ceva despre evenimentele ce vor veni în noul an.

  I-a spus că va fi mare tulburare și chin în lume, războaie și cataclisme, de care România va fi ferită ca prin miracol,

  prin rugăciunile Maicii Domnului. Ce este foarte interesant, este faptul că a pomenit de reântoarcerea Basarabiei la România,

  care se va petrece în mod miraculos în acest an. Nu mi-a dat prea multe amănunte, nu știa nici el ce și cum,

  dar era pe deplin încredințat de predicția călugărului respectiv, cu atât mai mult cu cât acesta îi sugerase,

  pe ocolite, în trecut, anumite soluții la câteva situații din viața lui personală, pe care parcă le prevăzuse,

  fapt care îi întărea încrederea în capacitatea premonitorie a acelui călugăr.

  Mi-a mai spus că totul se va petrece foarte rapid, datorită prăbușirii puterii rusești într-un conflict militar.

  Curios și sceptic din fire, am încercat să aflu mai multe amănunte, dar nu mi-a spus mai multe.

  Mi-a mai spus doar că, întrebându-l pe acel călugăr de toate cele pe care le aflase,

  acela a tăcut și l-a rugat să nu îl mai întrebe nimic despre asta.

  Amicul meu, un naționalist convins, m-a rugat însă, să fac cumva ca această veste bună să fie făcută publică,

  pentru că el crede că este bine ca flacăra speranței să rămână aprinsă în inimile moldovenilor de peste Prut.

  1. stefan / Buna ziua. Sunt foarte naerscee proiectele de conectare dintre cele doua tari cum sunt : poduri peste Prut, cale ferata de tip european, conectarea retelelor de energie si conducta de gaze naturale.

  2. Foarte interesant acest sit! Evolutia urnisibtaca in Bucuresti dar nu numai este uimitoare si posibilitatea de a gasi acum un colt neatins de sistematizare sau interventii in ultimii 40 de ani este aproape imposibila. Daca pentru marile bulevarde pe baza vederilor din ultima suta de ani poti sa-ti faci o idee privind evolutia urnisibtaca pentru strazi mai mici sau laterale e destul de dificil. De curand am publicat pe blog-ul meu o fotografie foarte frumoasa facuta in anii 20-30 dar care nu reusesc deloc sa identific unde a fost facuta, nici macar nu am reusit sa stabilesc daca e facuta in Bucuresti sau in alt oras din tara.

 2. (1812-2012) BASARABIE,Margaritarul Pretios e-n Tine. RIDICA-TE, BASARABIE!

 3. mircea / Dragi Romani din orice ce stat am fi Romania sau Moldova suntem cu toti ronmai , din cauza russilor suntem separati de fratii nostri de peste prut . Trebuie sa ne unim pt a redeveni din nou aceea ce o data se numea Romania Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 15 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme